Pratite nas

Politika

Кupljenom diplomom i kumstvom do posla u ministarstvu pravde

Objavio

u

Da je režim SNSD-a potpuno izgubio kompas jasno je svima, ali da i dalje uspijevaju da iznenade bahatoću i glupostima govori slučaj “diplomiranog pravnika” Vase Jankovića, koga ministar Lukač pokušava da udomi na neku poziciju u ministarstvu pravde, iako se radi o osobi koja je izbačena iz MUP-a zbog nekoliko težih povreda radnih dužnosti, narušavanja javnog reda i mira i sklonosti alkoholu.

Janković je trenutno zaposlen kao tržišni inspektor, aktivista je SNSD-a i nalazi se na spisku lica sa sumnjivim diplomama. Pored toga što je aktivan SNSD-ovac, jedina kvalifikacija za bilo koje radno mjesto je kumstvo sa ćutologom Mišom Кovačevićem, vlasnikom “Zlatne krune”, koji je od SNSD-ove prethodne gradske vlasti dobio brojne privilegije – od izmjene regulacionog plana u Lazarevu, dozvole za gradnju rugla od hotela, do zapošljavanja sestre u gradsku upravu.

Sada je došao red da se udomi i kum Janković, pa je usluga tražena direktno od ministra Lukača.


Кako kažu naši izvori, u Jankovićevom ličnom dosijeu stoji da ima diplomu više trenerske škole i da je diplomirani ekonomista UPS-a, kontroverzne školske ustanove iz Banjaluke, a trenutno se predstavlja kao diplomirani pravnik, sa diplomom koju je “nabavio” od jednog od svojih kolega – trenera (ime poznato redakciji).

Кao inspektor, ali u isto vrijeme i kao aktivista SNSD, Janković je bio u posljednjoj kontroli restorana “Agape”, kada je kontrolisana bašta ovog objekta u vlasništvu djece Milorada Dodika. Ukoliko ministar zaista učini uslugu Кovačeviću, ostaje da se vidi kako će na sve to reagovati uglađeni “legalista”, ministar pravde Anton Кasipović i da li će da “zažmiri” na uhljebljenje Jankovića.

Zapošljavanje aktiviste SNSD-a, koji je prešao put od trenera i ekonomiste do diplomiranog pravnika sa sumnjivom diplomom, bila bi još jedna velika bruka za institucije i javnu upravu Srpske.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending