Pratite nas

Politika

“DODIK SE SVETI BANJALUCI” Radović podržao Stanivukovića i žestoko kritikovao lidera SNSD

Objavio

u

Izjava predsjednika SNSD Milorada Dodika, koji tvrdi da opozicija živi na priči o pobjedi Draška Stanivukovića u Banjaluci, pokazuje da Dodik očigledno nije upoznat sa raspoloženjem građana u našem gradu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On je podsjetio da je Draško Stanivuković ubjedljivo pobijedio dobivši 55 odsto podrške građana Banjaluke i osvojio 51.605 glasova.

– Kazati još da je ta briljantna pobjeda i “spekulativna” pokazuje da Dodik pokušava da negira izbornu volju građana Banjaluke i da će nastojati da se osveti usporavajući razvoj grada i realizaciju infrastrukturnih projekata – kazao je Radović, koji je i povjerenik SDS za Banjaluku.

On podsjeća da je Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika Banjaluke čak prijetio da će Banjalučane ostaviti bez grijanja.

– Iskazivanje tobožnje zabrinutosti za razvoj grada govori nam da predsjednik SNSD priznaje samo gradonačelnike iz svoje partije i javno im obećava pomoć Vlade RS iz budžeta koji pripada svim građanima Republike Srpske, dok će gradonačelnicima opozicije nastojati da zakonskim rješenjima umanji budžetske prihode i kazni građane koji su im dali podršku – navodi Radović.

Stoga je, dodaje Radović, ponuda gradonačelniku Banjaluke Stanivukoviću za kohabitaciju ili dogovor samo predstava za javnost, kako bi se izabrali načelnici u gradskoj upravi ili direktori gradskih preduzeća koji su kadrovi SNSD-a ili njihovih koalicionih partnera.

– To bi značilo da se ništa nije promijenilo u našem gradu i da SNSD nastavlja da vlada bez obzira što su naši sugrađani željeli promjene. Čini se licemjernim govoriti o nesnalaženju gradonačelnika nakon samo dva mjeseca rada, a sa druge strane blokirati svaki njegov prijedlog skupštinskom većinom – istakao je Radović.

Očito da je dodatni problem, dodaje Radović, to što je Stanivuković objelodanio i zaustavio određene tendere i poslove koji idu u prilog članovima vladajućeg SNSD-a i njihovih partnera.

– SDS čvrsto stoji uz našeg koalicionog partnera PDP u gradu Banjalci i daje maksimalnu podršku gradonačelniku Stanivukoviću za njegov rad – poručio je Radović.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Trending