Pratite nas

Politika

ILIĆ SAM UKLONIO OZNAKU da može službeno auto koristiti u privatne svrhe

Objavio

u

Jedino službeno vozilo Grada sa kojeg je skinuta naljepnica jeste vozilo predsjednika Skupštine, gospodina Mladena Ilića, na njegovu inicijativu.

Saopštili su ovo iz Gradske uprave nakon optužbi da je gradonačenik sa svog auta skinuo naljepnicu, međutim, ne radi se njegovom automobilu, nego vozilu predsjednika gradske Skupštine.

Nakon naredbe gradonačelnika Draška Stanivukovića da se sva službena vozila označe, tako je i urađeno.

– Među njima je i crna „škoda superb“,  koju duži i Кabinet predsjednika Skupštine, koja je na početku bila označena, jer se smatralo da predsjednik Skupštine Grada više djeluje lokalno i oznaka u tom smislu nije predstavljala rizik. To je vozilo kraj koga se gradonačelnik slikao onoga dana kada je predstavio ovu odluku – navode u Gradskoj upravi.

FOTO: GRAD BL
FOTO: GRAD BL

Dodaju da je sredinom januara, gospodin Ilić tražio da se zbog bezbjednosti grb skine sa njegovog vozila, ali i prije nego što je služba voznog parka skinula naljepnicu, Ilićevo osoblje je istu skinulo.

Do zabune je došlo je, istu takvu „škodu“ duži i Кabiet gradonačelnika, koja iz bezbjednosnih razloga nikada nije bila označena, a koja se isključivo koristi za putovanja u inistranstvo.

– S obzirom na to da gradonačelnik koristi privatno vozilo, pomenuta „škoda“ upotrebljena je samo prilikom dva poslovna puta u Srbiju, ali ni tada je nije koristio gradonačelnik, nego njegovi saradnici. Medijski natpisi da je gradonačelnik skinuo naljepnicu nisu tačni, što se vidi i po tablicama. „Škoda“ koju su gradonačelnikovi saradnici vozili na put u tablicama sadrži broj „772“ dok „škoda“ kraj koje se gradonačelnik slikao kada su naljepnice postavljene u tablici sadrži brojeve „771“, što je vidljivo i na fotografijama – navode u Gradskoj upravi.

Dostavljaju i fotografiju objavljenu 3. januara, na kojoj se vidi da vozilo sa tablicama „772“ nikada nije bilo označeno, te da sa njega nije skinuta naljepnica.

FOTO: GRAD BL
FOTO: GRAD BL

– Pored ovih vozila, u Gradskoj upravi postoje još dva vozila „škoda oktavija“ koja nisu označena i koja se koriste isključivo za putovanja van grada i ne koriste se u svakodnevnim aktivnostima – zaključuju u Gradskoj upravi.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending