Pratite nas

Politika

Nakon slučajeva Kurtinović, Ćetković i Ristić, na redu provjere svih kadrova SP?

Objavio

u

“Socijalistiskinje” Jelena Kurtinović, Jelena Ćetković i Dragana Ristić poslednjih mjeseci naše su se pod lupom nadležnih organa zbog nezakonitog povećanja sopstvenih plata i zbog potpisivanja fiktivnih ugovora i faktura.

Ćetkovićeva je kao direktor APIF-a četiri godine uzimala nezakonito povećanu platu, u banjalučkom Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje nadležni organi su izuzeli dokumentaciju vezanu za identičan potez ditektorice Jelene Kurtinović, a javnost je nedavno imala priliku da sazna i o “pjevačici” iz Vlade Republike Srpske Dragani Ristić, njenoj majci Jevrosimi i ugovorima za fiktivne pjevačke nastupe od 17.000 maraka, te ručkove od 1.500 maraka u propaloj banjalučkoj “Akvani”.

Međutim, ono što je posebno zainteresovalo i javnost i nadležne organe jeste trend da su nekako uvijek kadrovi Socijalističke partije Petra Đokića “glavne uloge” u aferama u kojima rukovodioci javnih institucija “muljaju” sa platama, ugovorima i fakturama. U Vladi Republike Srpske je odavno registrovan problem sa Đokićevim kadrovima, bahatost im već teško zamjeraju i koalicioni partneri a kada se pogleda unazad, čini se da nezakonite radnje kadrova SP nisu incidenti, nego model djelovanja?

– Nije nikakva tajna da Đokić od kadrova zahtijeva da finansiraju i njega i partiju i da oni koji njemu lično ne donose koverte ne mogu biti imenovani na funkcije. Da li su Ristić, Ćetković i Kurtinović radile po njegovim instrukcijama ili na svoju ruku, to je pitanje za istražne organe, ali prilično je sigurno gdje su završavali “viškovi”.

Pojavila se i informacija da će nadležni organi izvršiti provjere u svim institucijama i preduzećima gdje su na čelu kadrovi SP, što je izazvalo vidnu paniku.

Evidentno je da su prošla vremena kada je Đokić imao moć da zaštiti svoje kadrove od MUP-a i tužilaštva, a to potvrđuje činjenica da se i sam našao pod istragama zbog malverzacija sa koncesijama – kaže dobro obaviješten izvor blizak SP.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending