Pratite nas

Društvo

Radaković koji je prekinuo pres ugostitelja državu oštetio za 600.000 KM

Objavio

u

Specijalno tužilaštvo podiglo je 2009.godine optužnicu protiv četvorice carinskih službenika osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjesnim radom u službi budžet RS oštetili za više od 600.000 KM.

Prema navodima optužnice, Rajko Radaković je od 17. februara do 13. marta 2002. godine u Karakaju u Zvorniku njemu poznatim licima omogućio da na području BiH prodaju akciznu robu opterećenu posebnim taksama, bez prethodnog plaćanja uvoznih dažbina u namjeri da im pribavi imovinsku korist.

Radaković je osumnjičenima, carinskim službenicima Slaviši Mihajloviću, Daliboru Mitroviću i Miladinu Dragiću dostavljao jedinstvene carinske isprave i međunarodne tovarne listove radi ovjere istupa akcizne robe iz BiH na Carinskoj ispostavi Karakaj, iako je znao da nije ni dopremljena i da neće ni biti izvršen njen provoz u Srbiju.

Tako je fiktivnim razduženjem omogućen ostanak robe u BiH i njen promet, a budžetu RS nanesena šteta veća od 600.000 KM, saopšteno je danas iz Specijalnog tužilaštva RS.

Podsjećamo, Radaković je istaknuti član SNSD-a i predsjednik MZ Šargovac.

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending