Pratite nas

Politika

Stanivuković kakvog niste vidjeli: Nakon sastanka sa Ilićem vidno potresen (VIDEO)

Objavio

u

– Ja sam kao čovjek poražen, kazao je Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi Banjaluka. – To je moje jedino mišljenje o današnjem sastanku. Kikoću se i smiju, a kao brinu o ljudima – rekao je Stanivuković.

Dodao je se osjeća kao beznadežan slučaj, jer se od Banjaluke traži nešto što nema.

– Postave se prema vama zahtjevi, a neko istrajava na četiri miliona KM pomoći nekim ustanovama, a mi tih sredstava nemamo – kazao je Stanivuković.

Dodao je da je ponudio maksimum od sebe, a iza toga ostaje grad koji ne funkcioniše.

– Meni je žao sve ovo gledati. Dok ovo pricčam, to slušaju radnici koji nisu primili platu. Skupiću snagu i ići dalje – rekao je vidno razočaran Stanivuković.

On je dodao da u posljednja tri dana redovne aktivnosti grada finansira iz svog džepa.

– Neki ljudi, da bi se osvetili nekome ko je izabran, sahraniće sve – kazao je Stanivuković.

Istakao je da je nemoguće pripremiti novi budžet do ponedjeljka.

– Budžet smo pripremali tri mjeseca, a oni sad očekuju da za dva dana pripremimo novi – kazao je Stanivuković.

Naglasio je da, dok jedni traže rješenje, drugi nazdravljaju šampanjcem jer budžet nije usvojen.

Stanivuković je dodao da svakome treba pomoći, ali da nije dobro da se Grad pretvori u jednokratnu pomoć.

– Mi smo Domu zdravlja pripremili 1.2 miliona i onda direktorica kaže da ne valja budžet, iako su dobila najviše do sada. Oni su očekivali da mi skinemo sredstva sa svega, da bi se isplatile jednokratne pomoći – kazao je Stanivuković i dodao da ne bi bilo sredstava u tom slučaju ni za kulturu, ni za sport ili bilo koje druge vrste pomoći.

Istakao je da je on za sistemska rješenja.

– Svi se kriju iza sintagme skupštinska većina, ovo je namjerno inscenirana kriza – rekao je on.

(Srpskainfo)

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending