Pratite nas

Nekategorisano

Stanivuković posjetio porodicu Bojanić, donirao 5000 KM, ali i zasukao rukave

Objavio

u

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ponovo posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez krova nad glavom nakon što im je požar progutao kuću.

Stanivuković je porodici Bojanić donirao 5000 KM, odnosno svoju treću gradonačelničku platu. Prvu je poklonio higijeničarakama u Gradskoj upravu, drugu Kolu srpskih sestara, Karitasu i Merhametu, dok je ovu odlučio donirati Bojanićima.

– Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije 20-ak dana ovdje je bila samo ploča, ali i naše obećanje da ćemo svi pomoći, danas ova porodica dobija i krov nad glavom. Grad Banja Luka i građani pomogli su sa 10.000КM i donacijom materijala preko Civilne zaštite Grada, a takođe smo riješili svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta, reko je Stanivuković.

Dodaje da je zadovoljstvo bilo danas učestvovati u radnoj akciji, jer je kao gradonačelnik svih građana, osjećao potrebu da bude uz porodicu Bojanić.

– Zahvalan sam svojoj porodici na prilici što dužnost prema svom narodu i građanima Banje Luke mogu obavljati volonterski. Dio svojih plata sam do sada usmjerio kao bonus našim higjeničarkama, zatim za pomoć humanitarnim organizacijama, te onima kojima je to najpotrebnije, i naravno sve će biti transparentno. Ponosan sam na naše građane, koji su proteklih dana pokazali humano lice Banje Luke i u velikoj mjeri pomagali ovoj porodici, zaključio je banjalučki gradonačelnik.

Sa Stanivukovićem su u posjetu Bojanićima stigli i odbornici Dijana Ješić i Ivan Begić.

Pomoć su u prethodnih nekoliko dana obezbijedili brojni humani ljudi, a na Fejsbuku je aktivna i grupa “Pomoć porodici Bojanić”.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

“AUTOGOL BANJALUCI” Lazić poručio da je odluka da gradonačelnik ne dodjeljuje Ključ grada pogrešna

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Znam da je namjera skupštinske većine da diskredituje gradonačelnika, ali ovo prevazilazi svaku mjeru i ruši ugled gradu, rekao je odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić.

Ovako Lazić komentariše prijedlog predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića, da on dodjeli najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Izgleda da se ove godine događa ono što nije nikad. Sve odluke se odjednom poštuju. Iako nisam ni glasao za ovu odluku, smatram da nije normalno da se praksa mijenja samo zato što je neko drugi gradonačelnik – rekao je Lazić na Kolegijumu.

On je poručio da je ovo autogol gradu Banjaluci, te da je Ključ grada uvijek dodjeljivao prvi čovjek grada.

– Ovo je još jedan presedan – poručio je Lazić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Nekategorisano

“PROCVJETALA” GOSPODSKA Prelijepi prizori iz centra Banjaluke oduzimaju dah

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić

Povodom obilježavanja Dana grada Banjaluke, danas je nastavljeno ukrašavanje Gospodske ulice.

Postavljene su kugle ukrašene cvijećem, koje oduševljeni Banjalučani već bilježe svojim kamerama.

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana grada 22. aprila, juče je počelo ukrašavanje Gospodske ulice, a planirano je i održavanje više od 30 događaja.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Bisera Turković na mobilni potroši prosječnu platu u BiH

Objavio

u

Ministar vanjskih poslova BiH Bisera Turković mjesečno troši 1.000 maraka na razgovore preko mobilnog telefona, što je više od prosječne plate u BiH koja iznosi 969 KM.

U Odluci o korištenju telefona u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kojom je definisano koji je mjesečni i godišnji limit koji zaposleni u Ministarstvu, uključujući i predstavnike u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, vidljivo je da Turkovićeva ima mjesečni limit za mobilni telefon od 1.000 KM, odnosno godišnje 12.000 maraka.

Turkovićeva ima pravo na čak 12 puta veće telefonske troškove od cijele ambasade BiH u Turskoj.

Ukupan iznos koji Ministarstvo vanjskih poslova BiH može za godinu dana potrošiti na mobilni i fiksni telefon je 740.000 KM ili, na primjer, blizu dva puta više nego što je koštala izgradnja vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja za 50 mališana od 430 000 KM.

Kada su u pitanju Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u inostranstvu, po potrošnji fiksnog telefona tu definitivno prednjači Misija EU u Briselu, čiji je godišnji limit za fiksni telefon 17.000 KM, a odmah poslije toga slijedi Ambasada BiH u Berlinu koja ima godišnji limit na fiksni telefon u iznosu od 16.000 maraka.

Najniži limit za fiksni telefon, kada su u pitanju DKP-i ima Ambasada BiH u Teheranu sa godišnjim limitom od svega 1.000 maraka ili samo oko 83 KM mjesečno.

(Capital)

Nastavite čitati

Trending