Pratite nas

Politika

U Srpskoj sve odluke donosi jedan čovjek (VIDEO)

Objavio

u

– DNS spreman na promjene i tek sada ima šansu za to, jer su promjene nemoguće kada ste dio vladajuće većine u kojoj odlučuje samo jedan čovjek – kazao je Miloš Stanišić, predsjednik gradskog odbora DNS-a Bijeljina i odbornik te sranke u gradskoj skupštini.

On je, gostujući u “Bez uvijanja” u Jutarnjem programu BN TV, rekao da je ljudima u Srpskoj usađeno u glavu da ne može bolje da se živi u Republici Srpskoj.

“To je je pogrešno, zato mi svojom energijom i inovativnim stvarima hoćemo da probudimo narod i da 2022. godine donesemo promjene. U toku je izrada ekonomskog programa koji će DNS u narednih par mjeseci da ponudi narodu i tu će decidno stajati u kakvom planu se radi i kojim koracima će DNS gaziti ka promjenama 2022“, rekao je Štanišić.

Na pitanje zašto promjene nisu unosili dok su bili dio vladajuće većine, Stanišić odgovara:

„Kada ste pod „hobotnicom“ njihovom, nema tu puno prostora da se radi. Jednostavno se tu sve pita jedan čovjek i tu nema prostora za ljude koji mogu da isplivaju sa nekih nižih funkcija i da nešto promjene.

Jednostavno je – sve mora ići na potpis kod jednog čovjeka, koji politiku ne gleda kao nešto što se radi za Republiku Srpsku, nego isključivo za lični interes“.

Stanišić ističe da baš to košta naš narod.

“Većina tih ljudi koji su sada „podanici“ jednog čovjeka ušli su u neke dilove na početku i ta većina ih jednostavno drži u šaci. Mislim da oni ne mogu da izađu i sad nakon nekog vremena ako pokušaju da promijene neku politiku i da sa nižih nivoa pokušaju da utiču na Republiku Srpsku zato je jedini pravi način našao DNS rekavši „Ne“ tom sistemu i sad sa spoljneg uticaja pokušava nešto da promjeni“, kazao je Stanišić.

Komentarišući odnose u opoziciji, Stanišić kaže da su dobri, bez obzira ne pojedina iskakanja, koja se ponekad dese.

„Opozicija mora da ima jednog kandidata za predsjendika i člana u Predsjendištvu BiH”, kazao je on i dodao da je DNS stava da se razvijaju one oblasti za koje Republika Sršska ima potencijal,

“Kada su jednom prilikom njemački stručnjaci došli u Republiku Srpsku i naglasili da bi oni, da imaju energetski potencijal kao Srpska, njihov svaki građanin od države mogao da dobija 1.000 KM“, ističe Stanišić,  navodeći da u Srpskoj sve odlazi u džepove bogate elite društva.

Stanišić, koji je i član Udruženja ugostitelja „Horeka“, na pitanje ko plaća ceh trenutnih epidemioloških mjera odgovara:

“Opet narod. Sada u ovom slučaju ugostitelji. Na sastanku sa premijerom, ministrom turizma i finansija nije ništa dogovoreno. Iznijeli smo 10 tačaka, nijedna nije usvojena. A njihov prijedlog je baziran na principu – „Kako da vam pomognemo, a da vam ne damo ništa“.

„Sada žele da iz budžeta Banjaluke da izdvoje 1,1 milion KM za ugostitelje, a Vlada Republike Srpske nije dala ni 2,3 miliona“, kaže Stanišić.

On navodi da će morati doći do otpuštanja radnika, jer ih ne plaćaju, a pomoći od Vlade nema.

„Vrh države je i profitirao od pandemije“, mišljenja je ovaj mladi političar iz Bijeljine.

Šta je još Stanišić rekao pogledajte u snimku:

BN TV

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

DŽAFEROVIĆ OPET ZVECKA ORUŽJEM: „NATO snagama ne treba saglasnost Srpske“

Objavio

u

Bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović rekao je da NATO može da djeluje u BiH bez saglasnosti Republike Srpske.

– NATO štab u Bosni i Hercegovini, postoji na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma, a uz to ima već raniji pristanak vlasti Bosne i Hercegovine za svoje djelovanje. NATO štab, pravnim aranžmanima koji regulišu ovo pitanje, ima pravo i obavezu da širi svoje kapacitete, po svojim procjenama bezbjedonosne situacije u BiH, te mu za to nije potrebna saglasnost vlasti BiH, a naročito mu nije potrebna saglasnost vlasti entiteta – kazao je Džaferović.

On podržava najavu da će britanske snage doći u BiH.

– Pozdravljam odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, kojim će se osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj zemlji u borbi protiv sajber prijetnji – rekao je Džaferović.

Ponovo je iznio zapaljjuće izjave.

– Ako Dodik i društvo misle da mogu ići u projekat rušenja Dejtonskog sporazuma i ustavnog poretka, a da u tome neće biti zaustavljeni, grdno se varaju – naveo je on.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik danas je izjavio da ne postoji nijedan legalan put kojim bi britanski vojni stručnjaci ušli u Bosnu i Hercegovinu, ali da je to manir stare kolonijalne sile koja nikada nije kucala na vrata svojih kolonija, kako oni Bosnu i Hercegovinu očigledno vide.

Izvor:Novosti.ba

Nastavite čitati

Politika

STRUČNJAK OCIJENIO: “BiH i Srbiji će biti ponuđeno da uđu u NATO! Postavljena nam je zamka”

Objavio

u

Profesor geopolitike Srđan Perišić ocijenio je da bi promjena politike neutralnosti i svrstavanje na stranu protiv Rusije Srbiju i Republiku Srpsku pretvorilo u strane u sukobu koji se vodi u Ukrajini, dodajući da će i Beogradu i Banjaluci biti ponuđeno da uđu u NATO.

Perišić je na današnjoj tribini “Srbija i Srpska u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini” rekao da procjenjuje da će Srbima, odnosno Srbiji i Republici Srpskoj biti ponuđen ulazak u mini-integracije u regionu i u NATO, budući da je evidentno da od učlanjenja zemalja zapadnog Balkana u EU nema ništa.

Prema njegovim riječima, Srbija će dobiti ponudu da uđe u NATO po modelu Bugarske iz Drugog svjetskog rata, kada je ta država bila na strani Hitlerove koalicije, ali je sve vrijeme, izuzimajući dan kada je Crvena armija ušla u Bugarsku, zadržala diplomatske odnose sa Sovjetskim Savezom.

Perišić je naveo da će tako i Srbiji biti ponuđeno da uđe u NATO, a da istovremeno zadrži diplomatske i druge odnose sa Rusijom.

“Poziv u NATO i mini-integracije su dve zamke koje će nam biti nuđene da bi se održavao haos na Balkanu”, ukazao je Perišić.

Perišić kaže da NATO pod rukovodstvom SAD te zamke Srbima priprema zbog održavanja haosa na Balkanu, kojem doprinosi i današnja najava Velike Britanije da će povećati svoje prisustvo u BiH.

Održavanje haosa na Balkanu, kako je objasnio Perišić, povezano je sa pozicijom SAD, zapravo pokušajem Amerike da obnovi svoju hegemoniju u svijetu iz unipolarnog perioda, koju je imala do 2008. godine.

“SAD nemaju drugog izbora nego da izazivaju više mini-haosa na raznim neuralgičnim tačkama planete, među kojima su BiH i Kosovo i Metohija. Izazivajući haos kao glavnu strategiju suprotstavljanja Rusiji i Kini, oni su i angažovali samozvanca Kristijana Šmita da deluje u pravcu smenjivanja političara iz Republike Srpske, a da zauzvrat ponude Srpskoj da popusti po pitanju članstva BiH u NATO”, rekao je Perišić.

Perišić je naveo da oni očekuju da će uspjeti u tome, uz obećanje da niko neće biti isključivan iz političke sfere i izbora ove godine ako Srpska uđe u NATO.

“To su te zamke naše neutralnosti i u Beogradu i u Banjaluci, ali na njih ne smemo da nasednemo, jer u drugom ili trećem koraku, ako bismo naseli, mi bismo prestali da postojimo”, ocijenio je Perišić.

On je ukazao da zato Beograd i Banjaluka neutralnost u ovom ratu moraju da razumiju kao političku neutralnost i da je sačuvaju.

“Ako bi se Srbi, odnosno Srbija i Srpska, svrstali na stranu Zapada, postali bi strana u sukobu i došlo bi do raskola u srpskom narodu, odnosno do rascepa između većine naroda i elite koja ga vodi. Taj raskol bi išao u pravcu demonstracija i raznih oblika protesta. To bi, u svakom slučaju, značilo i političko samoubistvo države”, zaključio je Perišić.

Izvor:BL-portal

Nastavite čitati

Politika

ZBOG NEOPRAVDANOG ODSUSTVA dvojica prijedorskih odbornika ostali bez dodatka

Objavio

u

Za dva odbornika Skupštine grada Prijedor nisu isplaćeni odbornički dodaci za jedan mjesec budući da nisu najavili odsustvo, nisu došli na sjednicu u tom mjesecu, niti su opravdali izostanak, izjavio je Srni predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.

On je naveo da je Zakonom o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske i Poslovnikom Skupštine grada Prijedor propisano u kojim slučajevima odborniku ne pripada dodatak.

“Ova dva odbornika nisu došla na sjednicu održanu 28. aprila, nisu najavili niti opravdali odsustvo i podaci o tome dostavljeni su Odjeljenju za finansije grada Prijedor na postupanje u skladu sa Zakonom i Poslovnikom”, dodao je Duratović.

Prema Poslovniku, odbornik koji neopravdano izostane sa zasjedanja Skupštine i sjednice radnog tijela, nema pravo na naknadu za mjesec u kojem je sjednica održana.

“To što nemamo posebnu odluku kojom se regulišu kriterijumi o opravdanosti izostanka ne utiče na ovaj slučaj, budući da odbornici nisu ni pravdali svoje odsustvo pa da bismo se bavili valjanostima razloga”, naglasio je Duratović.

Odbornički dodatak u Prijedoru iznosi oko 700 KM mjesečno.

Izvor: SRNA/ATV

Nastavite čitati

Trending