Pratite nas

Društvo

ANKETA MEĐU GRAĐANIMA O SITUACIJI U RS: Ako je ugrožen samo jedan list Srpske, mi ga ne smijemo dati!

Objavio

u

Na banjalučkom Trgu Krajine juče je održan narodni skup „Sloboda“, u organizaciji BORS-a, kojem je po procjeni policije prisustvovalo oko 18 hiljada ljudi.

Boračka organizacija RS organizovala je skup s ciljem da odbiju nametanje odluka međunarodne zajednice i otimanje imovine RS.

„Ako je ugrožen samo jedan list Republike Srpske mi ne smijemo da ga damo!“

Skupu su prisustvovali građani iz cijele Srpske. Mnoštvo njih je došlo kako bi na taj način iskazali podršku političkim liderima u cilju zaštite vitalnog interesa Republike Srpske koji je, kako su nam neki od prisutnih kazali – „ugrožen od strane međunarodne zajednice„.

Na pitanje da li je Republika Srpska ugrožena?, građani su između ostalog rekli da zapravo „ugroženost nikada nije ni prestala“ uzevši u obzir odnos međunarodne zajednice prema RS i srpskom narodu kroz istoriju pa do dan danas.

Prof. dr Perić-Romić: „Dok je sloge i jedinstva srpskog naroda, Republika Srpska ne može biti ugrožena“

Među prisutnima na skupu bila je iprof. dr Ranka Perić-Romić, dekan Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Ona je iskazala podršku borcima RS kazavši da je potrebno da razumijemo i shvatimo njihovu poruku jer su oni gradili temelje Republike Srpske, a mi živimo na tragovima njihove slobode.

„Borci marginalizovana skupina u RS“

Za naš portal govorio je i Mladen Čereković, predsjednik HO „Krajina za Srpsku“ RS koji je kazao da je položaj boraca u RS jako nepovoljan i da su oni grupa koja je marginalizovana, a koja zaslužuje više pažnje javnosti.

Izvor: Aloonline.ba

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Povećanje minimalne plate u Srpskoj: Pogledajte koliko će sada iznositi

Objavio

u

By

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.

Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Trending