Pratite nas

Politika

BURNO NA SJEDNICI SKUPŠTINE: Vukanović isprovocirao Lukača pitanjem, EVO ŠTA JE REKAO

Objavio

u

Poslanik Nebojša Vukanović osvrnuo se na aferu “savjetnik na kokainu”, pohvalio policiju RS zbog posljednjih akcija. Pitao je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kada će testirati sve zaposlene u Vladi RS na narkotike.

– Da utvrdimo ko je na kokainu, ko je na heroinu, ko je na teblatema kao Pavlović? Dokad će vladati opšte ludilo i anarhija, haos? Svi smo zabrinuti zbog onoga što piše gdin Vasković. Niko da se oglasi iz MUP, da kaže da li je to tačno ili nije. Kakvi su Vaši odnosi sa gdinom Kostreševićem? Da li je tačno da je mafija ušla duboko u MUP, institucije RS, kada ćete uhapsiti korumpirane sudije i tužioce? Da li je tačno da je najpopularnija pjesma u Vladi “She don't lie – cocaine” od Joea Cockera – pitao je Vukanović, ali ga je ispravio Igor Crnadak koji je kazao da je to pjesma od J.J. Calea.

Ministar Dragan Lukač mirnim tonom odgovorio je na poslaničko pitanje naglasivši da takva testiranja nisu nadležnost ministarstva, ali da ih policija RS može izvršiti ako NSRS donese takvu odluku. Lukač kaže da MUP ima opremu za testiranje na narkotike. Dodaje da MUP po pitanju borbe protiv organizovanog kriminala, posebno borbe protiv trgovine drogom, vodi više istraga, a da su neke već dale rezutate. Ističe da će sve jedan pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova koji ima bilo kakve veze sa kriminalcima, “ili ih pokriva, prikriva, svakako će biti uhapšen i procesuirana, na prvom mjestu nam je da očistimo naše redove”.

Osvrnuo se i na pitanje u vezi odnosa sa direktorom policije Sinišom Kostreševićem.

– Što se tiče odnosa unutar MUP, što se mene lično tiče, radim u skladu sa zakonom. Nisam spreman da oprostim bilo kome, bilo šta, na bilo kojoj da je funkciji u MUP, ali to sve mora da se dokaže. Ne želim da komentarišem bilo kakve natpise, ali sve što dokažemo biće procesuirano u skladu sa Tužilaštvom – poručio je Dragan Lukač.

Video pogledajte OVDE.

Izvor: N1

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending