Pratite nas

Servisne

Događaj koji pomjera granice: I gradonačelnik učesnik prve trke sa preprekama „4Falcons“

Objavio

u

Banja Luka i tvrđava Kastel će 21. maja biti domaćin, dosad neviđene trke sa preprekama „4Falcons“ koja se u našem gradu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, održava prvi put.

Na ovoj trci jedan od učesnika biće i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da je ovaj događaj nešto potpuno drugačije i novo u našem gradu.

-U moru sportskih događaja koji postoje u našem gradu, ovo je novi sportski događaj, koji će biti poseban i speficičan. Ponosan sam da gradimo jedna novi banjalučki brend, što će naš grad pozicionirati na mapu, kako sportskih, tako i turističkih događaja – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako će ovo zaisgurno biti događaj koji će svi zavoljeti.

-Sa ljubavlju i radošću ću da budem dio ove trke, nije bitno na kojem mjestu ću završiti. Nakon trke, očekuje nas i koncert popularne rep grupe „Beogradski sindikat“, koji će svakako dati jedan poseban pečat i dimenziju ovom danu – rekao je on.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da ga posebno raduje činjenica da već sada broj učesnika prelazi 300, te da je ovo ujedno i trka koja se održava na njegov rođendan.

-Svoj rođendan ću proslaviti na ovoj trci. Ponosan sam na organizatore, pred ovim ljudima je perspektiva i mnoštvo događaja. Uz sve to, ovaj događaj ćemo vezati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u raftingu, ali i Ljeto na Vrbasu. Biće ovo najljepše proljeće i najljepše ljeto u našem gradu – zaključio je gradonačelnik.

Direktor trke „4Falcons“, Darko Savić, rekao je da je ideju za organizaciju ovogo događaja dobio učestvujući na sličnim trkama, kako u regionu, tako i u Evropi.

-Ovo je trka sa preprekama, a mnoge ovakve trke se već organizuju u mnogim zemljama. Ipak, ono što nije viđeno dosada nigdje, jeste mjesto gdje se trka održava, a to je naša tvrđava Kastel. Ništa slično nema u regionu, usudim se reći i u Evropi. Tvrđava je ideana za jedan ovakav događaj – poručio je Savić.

Dodao je kako trka nije pretjerano zahtjevna, te da je posebno ponosan na segment trke koji će biti održan na vodi.

-U saradnji sa Aleksandrom Pastirom i Rafing klubom „Kanjon“ imaćemo dio trke na vodi, gdje će učesnici morati da pretrčavavaju preko čamaca. Kada govorimo o samoj trci te dužini staze, ona iznosi 3 kilometra i 700 metara, sa 42 prepreke. – rekao je on.

Ambasador trke, Vuk Vukašinović, poručio je da mu je velika čast što pomaže organizaciji jednog ovakvog događaja u našem gradu.

-Ovo je velika stvar za Banju Luku, sve sportiste, rekreativce, sport. Ovo će zasigurno da dostigne neki novi nivo. Ovakva grad, pun prirode i zelenila, zaslužuje jednu ovakvu priču – rekao je on.

Podsjećamo, prva trka sa preprekama u našem gradu, „4Falcons“, biće održana 21. maja na tvrđavi Kastel, a nakon toga, u večernjim časovima, uslijediće koncert popularne rep grupe „Beogradski sindikat.“

Izvor: banjaluka.rs.ba

Servisne

Inicijativa građana Bulevar: Naša dječica će napokon dobiti igralište

Objavio

u

By

Od marta mjeseca 2017. godine se počelo reagovati po pitanju rupa i ostalih nepravilnosti u našoj MZ. Obe predsjednice ( Dijana Selimanović a poslije nje Fikreta Todoravac) su upućivale zahtjeve prema Gradu zbog sanacije istih tih rupa i ostalih stvari. Naša MZ je bila “kažnjena”, jer je “Inicijativa građana Bulevar” pobijedila voljom komšija i prijatelja, građana koji žive u našoj MZ.

“Inicijativa građana Bulevar” se postavila nestranački, bilo nam je u interesu da se nešto uradi za naše naselje, za dobrobit svih nas. Apsolutno nas nije interesovalo ko će biti ovaj ili onaj, išli smo srcem i s mnogo ljubavi za naše naselje.

Svake godine smo uredno predavali plan projekta za dječije igralište na Čairama, za klupe i kontejnere, rasvjetu i bezbroj drugih stvari.

Neke stvari su i urađene. Smatramo da je bitan Ugovor sa Crvenim Krstom, koji ranije nije bio potpisan, ne znamo iz kojeg razloga, a svi znamo da je pomoć našoj MZ itekako potrebna. Uključili smo i Centar za socijalni rad. Jednostavno smo željeli da budemo priznati kao sve ostale MZ Grada Banja Luke.

Imali smo priliku dočekati tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada, Zorana Talića, misleći da dolazi u svojstvu predsjednika, a on došao zbog pokreta “POLIGRAF”. Sve smo pretrpjeli, ostali normalni u mozgu, Bogu hvala!

Sticajem okolnosti (korona i bla bla), naš mandat je trajao 5 godina. Pred same Izbore 2022. godine, ponovo smo imali priliku obratiti se Gradskoj upravi, te im dostaviti potrebe i zahtjeve u pisanoj formi. Između svih tih zahtjeva su bili i sanacija naših puteva, potreba za kontejnerima, rasvjeta, zahtjev da se MZ vrati pravni status, dječije igraliste, da građani imaju uvid u regulacioni plan i još neki zahtjevi.

Uvažili su se naši zahtjevi, sad je krenula realizacija. Naša dječica će napokon dobiti dječije igralište, naši omladinci teretanu na otvorenom, “Tamaris” će odstranjivati staro drveće i saditi nove stabljike, dobićemo jos kontejnera, rasvjeta, famozne rupe će biti sanirane (kao građani smo zamoljeni za malo strpljenja, jer se ide po redu).

Apsolutno ne vidim razlog za ovaj članak kad sve ide normalnim tokom, baš kako je predviđeno i rečeno!

Novom Savjetu želimo uspjeh, da sve sto budu radili rade isključivo u interesu građana, nek im je naša zajednica na prvom mjestu!

Inicijativa građana Bulevar

Nastavite čitati

Servisne

IMA LI KRAJA? Rekordne cijene goriva

Objavio

u

By

U iščekivanju završetka procedura ukidanja akciza na naftu i naftne derivate, građani Srpske svakim danom za litar goriva moraju da izdvoje sve veći iznos.

Tako su Banjalučani danas za litar dizela na jednoj benzinskoj pumpi morali da iskeširaju i do 3,25 KM, što je rekordan iznos od početka talasa poskupljenja.

Za sada nije poznato do kada će se građani suočavati sa poskupljenjima, jer je sjednica Doma naroda BiH na kojoj treba da bude razmatrano ovo pitanje još uvijek na čekanju.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Servisne

NOVI VRTOGLAVI RAST CIJENA: Pogledajte koliko će gorivo sada koštati

Objavio

u

By

Rast cijena goriva u BiH očekuje se i u narednoim periodu, rekao je Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

Cijena barela nafte na svjetskom tržištu posljednjih dana kreće se između 100 i 112 dolara i bilježi stalan rast.

Tako će, smatraju u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima, biti i u narednom periodu.

Najave novih sankcija Evropske unije Rusiji, koje bi se ticale uvoza nafte iz te zemlje, dodatno komplikuju situaciju i tržište čine neizvjesnim i kod nas, i u regionu.

On smatra da taj udar ne bi smjele da osjete tzv. treće zemlje, u koje spada i BiH.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Trending