Pratite nas

Politika

Poslanik se potukao u kafani (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik SDP u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez je sinoć u kafiću u Bugojnu došao u fizički i verbalni sukob sa nekoliko osoba.

Prema riječima direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno Mirze Idrizovića, Helez je prvo došao u verbalni sukob sa njim, a na snimcima nadzorne kamere iz kafića vidi se da se zatim fizički obračunava sa muškarcem za svojim stolom.

Video pogledajte OVDJE.

Na Fejsbuku je Idrizović opisao razvoj događaja onako kako to on vidi.

– Dok smo sjedili u lokalu u jednom trenutku u vidno alkoholisanom stanju Zukan Helez i još dvije osobe ulaze u lokal i sjedaju za sto koji je udaljen od našeg nekoliko metara. Po samom dolasku meni i supruzi su upućeni sarkastični podsmjesi i pokušaj provociranja, čemu naravno nisam pridavao veliki značaj i što sam ignorisao znajući šta takvo ponašanje ima za cilj. Nakon što to nije uspjelo, ustaje i rukom pokazujući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDP i da nama tu nije mjesto. Navedena osoba odbija to učiniti već dolazi do mene, srdačno me pozdravlja i govori kako nema nikakvog razloga za konflikt sa mnom, vraća se do Zukana Heleza i nastavlja raspravu sa njim. U povratku Zukan mu govori pogrdne stvari i da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije obavio ono što je on od njega tražio. Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih deset minuta – napisao je to Idrizović.

Na snimku se, s obzirom na to da nema zvuka, ne čuje da li je Helez zaista tražio da Idrizović bude izbačen iz kafane, ali vidi se rasprava njega i nepoznatog muškarca, a zatim i njihovo naguravanje.

Heleza negira da je došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta iako se na snimku jasno vidi suprotno.

– Ja nikoga nisam ni takao, to je moj prijatelj iz SDP koji me samo verbalno napao – rekao je Helez.

Takođe on ističe da Idrizovića u kafani uopšte nije ni vidio te da nisu tačni njegovi navodi o tome da ga je varbalno napao.

O tome šta se dogodilo ispričao je još jedan svjedok koji je bio u kafani. On navodi da je Helez provocirao Idrizovića koji je tu sjedio sa ženom, te da je od svog prijatelja Midhata Palića tražio da ga izbaci iz kafane. Nakon što je Palić otišao da se pozdravi sa Idrizovićem te vratio za sto gdje je sjedio Helez, svjedok navodi da je došlo do fizičkog obračuna u kojem je Palić čak poderao košulju Helezu.

Helez je inače političar koji je od ranije poznat po fizičkom obračunu. On se 2013. godine potukao takođe u kafiću u Bugojnu prilikom čega je teško povrijeđen vlasnik lokala, a 2014. se ponovo našao u žarištu skandala zbog toga što se na utakmici malog fudbala pokušao obračunati sa sudijom, piše Kliks.

Zbog tuče u kafani 2013. godine je i osuđen na uslovnu kaznu zatvora, a u junu prošle godine je dobio još šest mjeseci uslovne zbog davanja lažnog iskaza na sudu.

Izvor: Klix

Politika

HIT NA TVITERU Gorica “opjevala” Borenovića

Objavio

u

By

Poznato je da ćerka Milorada Dodika Gorica na svom Twitter profilu često komentariše aktuelne političke trenutke, a ovaj put otišla je i korak dalje, pa je lideru PDP-a Branislavu Borenoviću posvetila “pjesmicu”.

– Na proplanku stoji, gdje vjetrić pirka, funte broji i po kosi se dirka – napisala je Gorica Dodik uz Borenovićevu sliku.

Njoj su se pridružili i pojedini tviteraši, pa je tako jedan uz sliku Borenovića sa pivom u ruci napisao:

– Posle toga u birtiju svraća, da svi vide kako funtom plaća. Marke više njemu nisu strast, jer će funtama da osvaja vlast – napisao je ovaj korisnik.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

ŽUSTRA RASPRAVA: Novi cjenovnik karata u javnom prevozu posvađao Stanivukovića i Ilića

Objavio

u

By

Skupština grada razmatra novi cjenovnik karata u javnom prevozu na koji je dostavljen amandman kluba odbornika SNSD, a kojim se predviđa da se poskupljenje finasira iz budžeta Grada.

Amandman je izazvao žustru diskusiju gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića u vezi sa tim da li Grad ima novca ili ne.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da Grad ima određene finansije na koje možemo računati.

– Novi cjenovnik znači 15 odsto poskupljenja, a ne 25 odsto, kako su prevoznici tražili. Grad će na sebe preuzeti troškove karte penzionera, te srednjoškolaca što je 100.000KM mjesečno – rekao je on i dodao da je to maksimalno koliko Grad može da izdvoji.

– Ne možemo pokriti cijene radničke karte. a većim dijelom to pokriva poslovna zajednica. Grad to ne može da pokriva.

Pojedinačna karta bi po novom cjenovniku trebala biti 2.20 KM umjesto sadašnjih 1.80 KM. Pojedinačne karte uzimaju oni koji ne koriste često prevoz. Oni koji koriste češće javni prevoz kupuju mjesečne, a u tom segmentu je Grad dosta poskupljenja preuzeo na sebe – kazao je Ilić.

Naglasio je da ono što se traži amandmanom predstavlja dodatnih 100.000 KM mjesečno.

– To nismo u mogućnosti da izdvojimo. Ovim amandmanom neće biti zaustavljeni protesti prevoznika, sigurno ćemo opet morati uskoro sa prevoznicima pregovarati. Moj prijedlog je da se ne ide sa amandmanima – kazao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da je zbunjen izjavom gradonačelnika. Pitao je da li Grad ima novaca ili nema.

– Vi samo spominjete da ima dosta novca u budžetu, rekordno punjenje budžeta. Kako sada kažete da nema novca? Objasnite to – rekao je on i slična pitanja je uputio i gradskom menadžeru Bojanu Kresojeviću, prenosi Srpskainfo.

– Kada nešto pitate gradskog menadžera da li ima ili nema, može ili ne, sve se završi sa slijeganjem ramenima. Tako je bilo na prošloj Skupštini. Vas nije bilo, a on je samo tako na sve odgovarao – naveo je on.

Smatra da postoji samo jedna izlazak iz problema sa prevoznicima, a to je potpisivanje novog ugovora.

– Svi kažu da je ugovor loš i Grad i prevoznici. Zašto se ne uđe u potpisivanje novog ugovora? Ja znam ko je ugovor potpisao, on ima ime i prezime, ali moj stav je da je ugovor katastrofa. Kakav je to ugovor, koji nama dozvoljava da samo o nečemu glasamo – kazao je Ilić.

Stanivuković je odgovorio da Grad ima pare koje su u decembru planirane za projekte i troškove.

– Ta sredstva su planira u decembru, a ne u maju. Iako imamo dobro punjenje budžeta, problem je što su povećani troškovi za sve planirane projekte. Mi to moramo nadoknaditi i za asfaltiranje ulica, rekonstrukciju mosta, košenje grada – kazao je Stanivuković.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

Milanović poručio da SNSD ZLOUPOTREBLJAVA MALOLJETNIKE: Moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“

Objavio

u

By

Svake druge godine u javnosti se govori da će predizborna kampanja biti prljavija nego ikada, što se u velikoj mjeri do sada obistinilo, ali ova, koja još nije ni počela, već prevazilazi okvire ne samo političke borbe, nego i zdravog razuma.

Rekao je ovo Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka i dodao da  su koncerti koje za, uglavnom maloljetnu publiku organizuje SNSD, do sada neviđena zloupotreba maloljetnika u predizborne svrhe.

– Nakon niza takvih koncerata, koje su estradni menadžeri u pokušaju da budu i političari, organizovali, vrhunac je bio nedavni nastup jedne folk pjevačice koji je preplavio društvene mreže. Na snimku se, pored lascivnog plesa dotične, jasno vide srednjoškolci ispred kojih su ogromne količine alkohola – naglašava Milanović.

Kako kaže, svaki roditelj tinejdžera u Banjaluci može biti zabrinut u vezi sa tim na kakav put politička stranka, koja mora imati i društvenu odgovornost, pokušava da povede njihovu djecu.

– Politička borba između odraslih i zrelih ljudi je jedno, pa makar bila i neargumentovana, ali uvlačenje djece u to, mameći ih alkoholom i nepristojnim izvođenjima, da bi se došlo do kojeg glasa njihovih punoljetnih prijatelja ili poznanika, dno je do kojeg niko nije mislio da se bilo ko u politici može spustiti – poručio je Milanović.

On je apelovao da se preuzme makar minimum odgovornosti i ukine svaki vid zloupotrebe maloljetnika u predizborne svrhe.

– Na kraju, koliko god SNSD koalicioni partneri bili njihovi sateliti koji prate tu neodgovornu politiku, možda nije loše što je najveća stranka u vladajućoj koaliciji odbacila resor prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske kao nevažan i bacila ga jednom od partnera.  Sudeći po njihovom odnosu prema tim stvarima, moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“ – sarkastično je poručio Milanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending