Pratite nas

Društvo

Slaven Ristić pomogao 1000 najugroženijih porodica sa Kosmeta za Vaskršnje praznike!

Objavio

u

Vaskrs je ove godine bio nešto veseliji za 1000 najugroženijih porodica sa Kosmeta zahvaljujući humanom gestu Bijeljinca Slavena Ristića.

Ove porodice su tokom vaskršnjih praznika oišli predstavnici humanistarnih organizacija, a među poklonima koje su dobili bila su vaskršnja jaja, hrana i garderoba. Ni najmlađi nisu zaboravljeni, a najviše su se obradovali igrakama i slakišima, koji su takođe bili dio donacije.

Prema riječima Ljiljane Perović iz Zubinog Potoka, članice organizacije “Složni humanitarci”, sredstva za kupovinu poklona obezbijedio je Bijeljinac Slaven Ristić, koji je već poznat po svojim humanitarnim akcijama.

“Zahvaljujući našem čovjeku iz Bijeljine koji je donirao sredstva za poklone, do sada smo obradovali više od hiljadu porodica u Kosovskoj Kamenici, Orahovcu, Velikoj Hoči i drugim mjestima. Obilaske ćemo nastaviti i narednih dana, odnosno prvomajskih praznika”, rekla je Ljiljana Perović.

Ona je dodala da članovi ove humanitarne grupe sami organizuju obilaske i posjete enklavama, kao i da godinama unazad prikupljaju sredstva za pomoć najugroženijim porodicama na Kosmetu.

Slaven Ristić nije želio da komentariše za NoviGlas ovu akciju, ali je ipak imao jednu poruku – “Neka i drugi, koji imaju i više od mene, pomognu onima koji nemaju ništa, pa čak ni slobodu”!

Izvor: Novi glas

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending