Pratite nas

Hronika

Šokantan iskaz Radoljuba Gajića, optuženog za pomaganje u ubistvu Slaviše Krunića

Objavio

u

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je nastavljeno suđenje optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Republički javni tužilac pročitala je iskaze koje su optuženi dali tokom istrage.

Benedi Đukanović označen je kao direktni izvršilac ubistva zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen tokom mučkog napada u aprilu 2019. godine. Emilio Baldo optužen je kao saučesnik, a Rodoljub Gajić, bivši radnik “Sektor sekjuritija” tereti se za pomaganje u ubistvu Krunića.

U iskazu koji je dao tokom istrage, Gajić je priznao da je Željku Kovačeviću ispričao određene podatke o kretanju Krunića i njegovom obezbjeđenju, tvrdeći da nije znao da će Krunić biti ubijen.

Gajić je u iskazu rekao da se kaje i da mu je žao što je pričao s Kovačevićem, jer je svjestan da je time doprinio izvršenju krivičnog djela. Naveo je i da mu je žao što nikome nije rekao o čemu se Kovačević raspitivao.

Gajić je iskazu istakao da je u “Sektoru” radio od 2008. godine. Prvo kao obezbjeđenje u tržnom centru, a onda godinama u službi Intervencije. Mjesec dana je bio u Krunićevoj pratnji, da bi potom radio na obezbjeđenju njegove žene i djece.

Pojasnio je da optužene ne poznaje, te da se znao samo s Kovačevićem. Znao je da on daje novac na kamatu i tražio je da mu pozajmi 700 KM jer je imao kockarskih dugova. Dogovor je, kako kaže, bio da mu vrati 1.000 KM. Vratio je 300 KM, a onda je Kovačević završio u zatvoru. Kada je izašao, na dva mjeseca prije Krunićevog ubistva, tražio je da se sastanu i tada ga je pitao kako će riješiti dug.

– Tada me je prvi put pitao za Krunića, njegovu vikendicu u Glamočanima, interesujući se da li ima kamera. Shvatio sam da je tamo već bio, jer je pominjao kameru na plasteniku. Interesovao se za raspored kamera, ali mu ništa nisam rekao, jer nisam ni znao- rekao je Gajić, navodeći da mu je bilo sumnjivo, što se Kovačević o tome raspituje.

Pojašnjava da je kasnije sakupio još 300 KM i zvao Kovačevića da mu vrati novac. Kada su se sastali, Kovačević je galamio, jer je preko telefona pominjao dug. Tada ga je, kaže, direktno počeo ispitivati o Kruniću. Kovačević je ustvrdio kako Krunića često, sa obezbjeđenjem, viđa u piceriji “Moretti” u Glamočanima, pa ga je pitao da li tamo često bude. Gajić je naveo da mu je tom prilikom ispričao koliko ljudi bude u Krunićevom obezbjeđenju, koje oružje nose i slično.

– Ne znam zašto Krunića nisam obavijestio o čemu se Kovačević raspitivao, a još sam znao da je kriminalac- rekao je, između ostalog, Gajić.

Kovačević ga je ponovo o Kruniću ispitivao kada je došao pred njegovu kuću, ali razgovor nisu nastavili, jer su naišle Gajićeva kćerka i punica, dok Kovačević tada dug nije pominjao. Kasnije su se našli na jednoj benzinskoj pumpi i kaže da je Kovačević odmah započeo priču o Kruniću, pitajući koliko često bude u vikendici u Glamočanima i slično.

Tada mu je saopštio da će Krunić na vikendici biti narednih 7 do 10 dana, jer je započeo s renoviranjem stana. Kovačević mu je tada rekao da je to njemu vrlo bitna informacija, te da nije ni svjestan koliko bitna. Čak ga je upozorio da nikome ne govori o čemu su razgovarali, jer obojici “može otići glava”.

– Nikome o tome nisam govorio jer sam se plašio za svoju porodicu i sebe- naveo je u Gajić iskazu.

Dodao je i da mu je Kovačević obećao da će častiti “kafom”, a prisjetio se da ga je na dan ubistva 22. aprila zvao nepoznat broj i javio se Kovačević. Oko 17 časova su se našli na jednom parkingu kada ga je samo pitao “da li je Krunić gore”, a on mu odgovorio da jeste.

Gajić je objasnio da je kritičnog dana trebao da radi drugu smjenu, ali je 21. aprila tražio od kolega da se mijenjaju za smjenu jer je 22. trebao ići na dječiji rođendan. I bio je na rođendanu do 19.20 časova, a kasnije je svratio do “Merkatora” i onda je otišao kući. Oko 23 časa su ga pozvale kolege i rekli mu da je Krunić ubijen, pa su zajedno otišli u UKC RS da vide šta se desilo.

Gajićev branilac, advokat Marinko Brkić prigovarao je kompletnom zapisniku smatrajući da je to nezakonit dokaz. Naime, advokat tvrdi da Gajić tada uopšte nije imao branioca kojeg mu je postavio sud ili izabrao on ili njegova porodica, već tvrdi da je imao branioca kojeg mu je “postavila policija”.

U nastavku današnjeg ročišta očekuje se i svjedočenje Gajića pred sudom.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Fočak uhapšen u rafting kampu: Pijan nožem izbo gumene čamce

Objavio

u

Dražo P. iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je u rafting kampu pijan izbušio četiri gumena čamca, te prijetio vlasniku kampa, saznaje “Glas Srpske

Iz Policijske uprave Foča saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je do incidenta došlo u ponedjeljak, te da se osumnjičeni tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, kao i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

– Osumnjičeni se tereti da je na rafting kampu u mjestu Hum kod Foče vlasniku kampa  iz ovog grada pijan uputio ozbiljne  prijetnje po život i tijelo, a zatim je upotrebom oštrog predmeta oštetio gumene čamce za rafting, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 8.800 evra – navedeno je u saopštenju policije.

Dodaju da je osumnjičeni alko-testiran nekon čega je utvrđeno da ima 1,7 promila alkohola u organizmu.

– Kod osumnjičenog je prilikom kontrole pronađen i oduzet nož koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – dodaju iz policije.

Obavješten je tužilac Okužnog tužilaštva  Trebinje koji je naložio da se preuzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Nastavite čitati

Hronika

PRAVILE FIKTIVNE UGOVORE ZA STANARINE POSLANIKA! Podignuta optužnica

Objavio

u

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dobrile Pletikosa i Maje Pletikosa Kolašinac koje su optužene da su sačinjavale fiktivne ugovore o zakupu stanova za poslanike Predstavničkog doma Federacije BiH (FBiH).

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti Dobrilu Pletikosu da je tokom 2013. i 2014. godine, obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sačinila više fiktivnih ugovora, dok je Maja Pletikosa Kolašinac optužena za pomaganje u činjenju krivičnog djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

One su optužene da su na taj način sebi pribavile nezakonitu korist u iznosu većem od 9.000 KM.

Za glavni pretres Tužilaštvo je predložilo saslušanje 11 svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Avaz

Nastavite čitati

Hronika

HOROR U SARAJEVU Taksista osumnjičen da je silovao maloljetnicu

Objavio

u

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju 30. juna odnosno prošlog četvrtka.

Maloljetnica je iz Lukavice krenula do grada i pozvala je taksi.

Čim je sjela u automobil, taksista je zaključao vrata i počela je njena agonija, saznaje portal Avaza.

Kada je nesretnu maloljetnu djevojku pustio iz automobila, ona je uspjela nazvati majku i prijatelje.

Taksista je uhapšen.

Izvor: Srpska info

Nastavite čitati

Trending