Pratite nas

Politika

STANIVUKOVIĆ OŠTRO O POLITIČKIM PROTIVNICIMA: Evo ko je bio meta, NIKADA NIJE BIO TAKO OŠTAR

Objavio

u

Skupštinsku većinu ne interesuju prihodi grada, da ih interesuju ne bi umanjili poresku stopu za porez na nepokretnost, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon današnjeg zasjedanja Skupštine grada.

Odbornici su na današnjem zasjedanju usvojili poresku stopu za oporezivanje nepokretnosti za ovu godinu na teritoriji Banjaluke. Sastavni dio odluke je postao i amandman Kluba odobrnika SNSD, kojima se ova stopa smanjuje za pola.

– Uprkos našim molbama, koje smo uputili odbornicima da to ne rade usvojeni su amandmani. Smanjili su izvorne prihode grada kroz umanjenje poreske stope za porez na nepokretnosti. U pitanju su “političke štetočine” – kazao je Stanivuković i dodao da ovakav potez pokazuje da odbornike ne interesuju prihodi.

– Moramo pogledati budžet  u narednim danima i vidjeti čega se moramo odreći od projekata , jer ovakva odluka znači četiri miliona KM manje prihoda. U pitanju je novac na koji smo računali kada smo pravili planove za ovu godinu – naveo je on.

Kaže da  dosadašnji rad parlamenta pokazuje da na Skupštini grada treba stajati znak “ zabranjene investicije”.

– Odbili su investiciju investitora Tropic. Oni su željeli promjeniti RP kako bi mogli organizovati proizvodnju, a to znači nova radna mjesta. Njihova poruka je izgleda  “šta će nam radna mjesta” -naglasio je Stanivuković.

Dodao je da će u narednom periodu morati  razmisliti i o političkom odgovoru na cjelokupnu situaciju.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending