Pratite nas

Hronika

Vođa narko grupe UZEO DIJETE i ne namjerava da ga vrati majci: Policija u Banjaluci na mukama zbog Bojana Cvijetića

Objavio

u

Bojan Cvijetić, koji je istragom Tužilaštva BiH označen kao vođa narko grupe u BiH i pritvorenik Suda BiH, proteklih dana zadao je muke banjalučkoj policiji kada je odlučio da uzme vlastito dijete i ne vrati ga supruzi, saznaje Srpskainfo.

Nakon prijave da dijete nije vraćeno majci, policija je privela Cvijetića i saslušala ga u policijskoj stanici, a da li je u međuvremenu dijete vraćeno majci nije poznato, jer je Cvijetić odbijao da postupi po njenom zahtjevu.

– Odlukom Suda BiH Cvijetić se nalazi u kućnom pritvoru, pa je od Suda BiH dobijena naredba da se ne ispituje na bilo kakve druge okolnosti, već isključivo na one o oduzimanju vlastitog djeteta – ispričao je izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka.

Dva krivična djela

Nakon saslušanja, Cvijetić je pušten, odnosno vraćen u kućni pritvor.

Srpskainfo saznaje da je u međuvremenu Policijska uprava Banjaluka podnijela izvještaj protiv Cvijetića zbog dva krivična djela.

Ova informacija potvrđena je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

– Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka od strane Policijske uprave Banjaluka dostavljen je izvještaj protiv C.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “oduzimanje djeteta” iz člana 185. stav 1. Krivično zakonika Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom “neizvršenje sudske odluke” iz člana 341.stav 1. KZ RS – naveli su iz banjalučkog tužilaštva.

Dodaju kako je predmet dodijeljen postupajućem tužiocu u rad i rješavaće se po redoslijedu zaprimanja prijava.

Blokada imovine

Srpskainfo je još ranije ekskluzivno objavila da Cvijetiću i njegovoj narko grupi prijeti blokada imovine vrijedne oko 13 miliona maraka.

Cvijetić, inače bivši savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme kada je ovaj bio ministar bezbjednosti BiH, uhapšen je sredinom novembra prošle godine u policijskoj akciji “Transporter”.

U trenutku akcije hapšenje je izbjegao Petar Dukić iz Banjaluke, ali se on kasnije predao policiji.

Upravo su Cvijetić i Dukić označeni kao vođe kriminalne grupe, koja se duže vremena navodno bavila krijumčarenjem narkotika.

U akciji „Transporter“ tada su uhapšeni Cvijetić, zatim Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP Srpske Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić i Igor Knežević, a akcijom je bio obuhvaćeni i Petar Dukić. Neki od uhapšenih su odmah nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

– Grupa razbijena akcijom „Transporter“ predstavlja jednu od najvećih kriminalnih organizacija koja se u BiH ikada bavila prodajom droge. Radilo se o veoma dobroj organizovanoj grupi, koja je imala uticaje u svim strukturama. Uhapšeni su, između ostalog, zahvaljujući otključavanjem aplikacija Skaj i Anom – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Narkotici

Prema njegovim riječima, tokom istrage i nakon hapšenja inspektori su utvrdili da je ova grupa prokrijumčarila veće količine narkotika zbog čega je odmah pokrenuta i finansijska istraga protiv njih.

– Inspektori zaduženi za ovu vrstu poslova detaljno su „češljali“ legalne prihode koje su imali Cvijetić, Dukić i ostali uhapšeni, kao i vrijednost njihove imovine. Do sada je utvrđeno da je nesrazmjer u njihovim prihodima i imovini u iznosu od čak 13 miliona maraka – pojasnio je izvor Srpskainfo uključen u istragu protiv osumnjičenih.

On je dodao da su u međuvremenu inspektori sastavili spisak imovine koja treba biti oduzeta od ove kriminalne grupe, jer se sumnja da potiče od prodaje narkotika.

Prema procedurama, inspektori su Sudu i Tužilaštvu BiH dostavili dokaze o nelegalnoj stečenoj imovini osumnjičenih i predložili da se ta imovina privremeno blokira.

Ukoliko oni donesu odluku o blokadi imovine, poslije pravosnažnosti presude ona će biti trajno oduzeta od uhapšenih.

– Do sada je utvrđeno da imaju imovinu 13 miliona vredniju od njihovih legalnih prihoda, ali će se i dalje nastaviti sa istragom i moguće je da ova cifra bude veća – ističe pomenuti izvor.

On je za Srpskainfo pojasnio je da su inspektori spisak nekretnina i računa za blokadu već dostavili nadležnim institucijama.

– Na spisku se nalazi računi optuženih u nekoliko banaka, a tu je i veliki broj luksuznih nekretnina. Predloženo je da im se blokiraju i zatim oduzmu stanovi, kuće, vikendice, garaže i zemljišta na području Banjaluke. Osim toga, na spisku se našao i dio nekretnina koje se nalaze u Gradiški, ali i u Istočnom Sarajevu – pojasnio je pomenuti izvor.

PRIJETI MU ZATVORSKA KAZNA

Za krivična djela “oduzimanje djeteta” i neizvršavanje sudske odluke Cvijetiću prijeti kazna do maksimalnih 10 godina zatvora.

Naime, u zavisnosti od otežavajućih okolnosti, za krivično djelo “oduzimanje djeteta” zaprijećena je maksimalna kazna do pet godina zatvora. U skladu sa Krivičnom zakonikom Republike Srpske, identična kazna je i za krivično djelo neizvršavanje sudske odluke.

izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Užas kod Zvornika: U Drini nađeno tijelo muškarca

Objavio

u

By

Policijskoj stanici Kozluk sinoć je prijavljeno  da se u mjestu Donji Šepak kod Zvornika, u rijeci Drina nalazi beživotno tijelo nepoznate muške osobe.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su postupili po prijavi, te na licu mjesta izvršili uviđaj, kojem je prisustvovao dežurni mrtvozornik, koji se nije mogao izjasniti o uzroku smrti.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je radi utvrđivanja identiteta muškarca i tačnog uzroka smrti, naložio obdukciju beživotnog tijela.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Hronika

Roditelji u Lazarevu uplašeni, traže zaštitu “Nasilnik je prvo tukao svoju djevojku, a sada prijeti našoj djeci”

Objavio

u

By

Stanari zgrada u banjalučkom naselju Lazarevo u strahu su od nasilnika Dejana Tatića koji je prvo u ponedeljak na njihovom igralištu brutalno tukao djevojku, a koji sada prijeti da će se osvetiti svima zato što je uhapšen.

Njega su stanari zgrade u ponedjeljak savladali i zadržali do dolaska policije, nakon što je pred brojnom djecom, napao i krenuo brutalno tući svoju djevojku. Zbog toga, on sada prijeti da će im se svima osvetiti, a spominje i da traži oružje kojim će ih ubiti.

Zbog ovih prijetnji on je prijavljen policiji koja je odmah sinoć izašla na teren i uhapsila Tatića. On se trentuno nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji.

Ovo porodično naselje u Ulici Branka Popovića, do kosti je potresla scena nasilja, kojoj su u ponedjeljak svjedočili roditelji i brojna djeca koja su se igrala ispred zgrade.

Mladić Dejan Tatić, koji živi u obližnjoj kući, brutalno je napao svoju djevojku na ulici, tukao je nemilice po glavi, što su sve gledala dječica koja su se igrala u blizini.

Dvojica odvažnih stanara savladala su nasilnika do dolaska policije, ali je on uspio prije toga metalnom šipkom da udari jednog od njih i polupa jedan parkirani automobil.

Kako tvrdi naš izvor upućen u slučaj, mladić koristi droge i u momentu napada bio je u narkomanskoj krizi. Takođe, ovo mu nije prvi put da tuče svoju djevojku, a probleme pravi i prestrašenoj porodici.

Bio je na psihijatriji i pokušavao da se izliječi od zavisnosti, ali bezuspješno.

Mladić je u pritvoru proveo 24 sata, a nakon izlaska, kako govore stanari, počeo je da prijeti kako će se osvetiti djeci očeva koja su ga taj dan savladala.

Djeca koja su gledala cijelu dramu ispred zgrade, nemaju više od deset godina i toliko su isprepadana da se boje da izađu napolje.

Roditelji pozivaju nadležne da zaštite ovo mirno naselje.

– Naše naselje je puno djece koja se slobodno igraju ispred zgrade jer nema saobraćajne gužve i drugih opasnosti. Moje dijete je u ponedjeljak došlo kući jecajući, jer je vidjelo kako mladić tuče djevojku po glavi i sada se boji da izađe vani. Svi smo uplašeni, naročito kada smo čuli da je izašao iz pritvora i da sada traži pištolj i prijeti kako će se osvetiti. Policija ne može unaprijed ništa da uradi. Ima li ova država neki mehanizam da nas zaštiti, ne možemo živjeti u strahu i zatvoreni u stanovima – govori jedna majka čiji je identitet poznat našoj redakciji.

Roditelji najavljuju da će se obratiti svim gradskim i republičkim institucijama, u nadi da će neko odreagovati i zaštititi ih.

Podsjetimo, ovaj mladić je prije dvije godine posredno bio upleten u ubistvo svog oca.

U njihovu porodičnu kuću banuo je Aleksandar Bubnjević, koji je želio da se obračuna sa Dejanom, zbog djevojke. Dejan nije bio kući, a u sukobu je, ni kriv, ni dužan, nastradao njegov otac Miroslav Tatić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Hronika

BANJALUČANIN PRAVIO HAOS Prijetio da će se obračunati sa bivšom djevojkom i njenim komšijom

Objavio

u

By

Dejan T. iz Banjaluka uhapšen je juče oko 17.40 časova nakon što je prijetio da će se obračunati sa bivšom djevojkom i njenim komšijom,  saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, sve se dešavalo u banjalučkom naselju Lazarevo, a Dejan T. je i nedavno bio uhapšen upravo zbog napada na bivšu djevojku.

U Policijskoj upravi Banjaluka su rekli da im je prijavljeno da D. T. upućuje prijetnje.

– Policijski službenici nadležne policijske stanice izašli su na lice mjesta i potvrdili navode prijave, a  D.T. su uhapsili. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ – rekli su u PU Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending