Pratite nas

Politika

Prvo zakletva “kumu” pa onda u Parlamentu Srpske?!

Objavio

u

Ko bira ministre u Vladi Republike Srpske i šta su kriteriji s pravom se u Republici Srpskoj nameće ovo pitanje.

Da je predsjednik Vlade “marioneta” u rukama drugim najbolje govori i ova fotografija nastala na čuvenom 14. spratu poslovnog objekta u sklopu Administrativnog centra Republike Srpske.

Na fotografiji je Nedeljko Ćorić, koji danas preuzima resor saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, sa kontroverznim biznismenom iz Srbije Veljkom Vukelićem za koga se tvrdi da je siva eminencija vlasti.

Sa njima je i Nedeljko Elek, koji je član Nadzornog odbora OC Jahorina, ali i počasni konzul Bjelorusije u BiH sa sjedištem na Palama.

I Vukelić i Elek su ljudi od povjerenja Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

Inače, za Vukelića, koji je u prijateljskim, a neki tvrde, i u kumovskim vezama sa Miloradom Dodikom, se tvrdi da “vlada iz sjene Republikom Srpskom”.

Nedeljko Ćorić, dosadašnji poslanik u NSRS, danas će, na prijedlog predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića, biti imenovan za ministra saobraćaja u veza u Vladi Republike Srpske.

Ćorić je nedavno smijenjen sa pozicije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini. Do te smjene je došlo nakon što je kandidat SNSD-a izgubio u trci za gradonačelničku poziciju u tom gradu.

Inače, u Gradskom odboru SNSD-a bilo je dosta turbulencija upravo zbog Ćorića, koga su optuživali za taj poraz, nakon čega je i smijenjen Dodikovom odlukom.

(BN) 

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending