Pratite nas

Nekategorisano

Ada dobija osnovnu školu sa sportskom dvoranom

Objavio

u

Izgradnja osnovne škole sa sportskom dvoranom za oko 300 učenika planirana je u naselju Ada, a ovaj projekat će biti finansiran donatorskim sredstvima Republike Srbije.

Potvrdili su ovo za “Nezavisne” u Odjeljenju za komunalne poslove i rekli da je u toku procedura pribavljanja odobrenja za građenje i saglasnosti infrastrukturnih kuća na tehničku dokumentaciju.

“Izgradnju osnovne škole sa sportskom dvoranom možemo početi nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, dobijanja građevinske dozvole i sprovođenja procedure javne nabavke za odabir najpovoljnijeg izvođača radova”, kazali su u resornom odjeljenju.

Prema njihovim riječima, budući školski objekat gradiće se u dvije faze. Prva faza obuhvata gradnju petorazredne škole za 300 učenika, sa 10 učionica, od kojih će pet biti u prizemlju, a pet na spratu.

“Drugom fazom je planirana gradnja fiskulturne sale s pratećim prostorijama i igralištem u dvorištu škole, oko kojeg su planirane tribine. Projektna vrijednost je 4.115.196 KM”, pojasnili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Dodali su da je gradnja škole sa dvoranom planirana na istoj lokaciji za koju su u toku prošle godine pribavljeni lokacijski uslovi i projektna dokumentacija.

Podsjećamo, povodom Dana grada, 22. aprila, u gradu je boravila visoka delegacija Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koja je obećala uložiti sredstva za izgradnju škole u naselju Ada i mosta u Česmi te garantovala dolazak investitora u grad.

“Na poklon od Srbije dobijamo podršku za važne projekte koji će biti realizovani i predstavljaće novu epohu razvoja našeg grada”, rekao je tada gradonačelnik Draško Stanivuković.

Idejno rješenje za školu u naselju Ada je izabrano još sredinom prošle godine i predstavljeno je javnosti.

Na konkursu je tada za najbolje arhitektonsko-urbanističko rješenje pobijedila firma “Routing”.

Iz Gradske uprave ranije su rekli da je planirano da škola bude izgrađena na lokaciji preko puta restorana “Stara Ada”, u čijoj blizini se ili gradi ili će početi izgradnja većeg broja stambenih blokova.

“Od sadržaja, imaće fiskulturnu salu s pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine. Pobjedničko idejno rješenje nudi savremeni inspirativni koncept za razvoj budućeg urbanog okruženja u naselju Ada”, naveli su u Gradskoj upravi.

Istakli su da su školski trg autori akcentovali zakošenim zidom i nadstrešnicom, koji vodi do glavnog ulaza i prostranog hola s centralno pozicioniranim stepeništem u čijem sklopu su i tribine za sjedenje.

(Nezavisne)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending