Pratite nas

Nekategorisano

Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

Objavio

u

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na krajnjem jugu, kroz centar Trebinja, prodefilovale snage i oprema sa oznakama NATO-a i američke vojske.

Tegljači su sa registarskim oznakama Njemačke, pa je vrlo izvjesno da su američke trupe stigle iz neke vojne baze u Njemačkoj preko Dubrovnika i Hrvatske.

U više navrata tegljači i trupe su sa juga, iz pravca Dubrovnika, prošle kroz centar Trebinja na putu za sjever, privukle pažnju začuđenih Hercegovaca.

Očito je da Amerikanci i NATO namjerno u talasima dolaze na Manjaču sa različitih strana, krstare širom BiH i Republike Srpske, kako bi pokazali moć, a Dodiku će očito trebati mnogo više od najavljenih 30 000 vojnika Partije kako bi blokirao NATO trupe i Amerikance da ne dođu do Manjače na „on line“ vojnu vježbu.

Juče su Amerikanci, vojna vozila i oprema prošli kroz centar Šipova, preključe kroz Banjaluku, danas kroz Trebinje a pitanje je gdje će biti sutra. Ako je ovo virtuelna „on line“ vojna vježba, kakvu li će tek onda vojnu opremu Amerikanci dovesti kad bude neka prava i velika vojna vježba?

Pitanje je zašto je Uzurpator postao Mali Baja, zašto ćuti i uvukao se u neku rupu dok vježba ne prođe i potura komičnog aparatčika Mirka Okolića iz Doboja, koji je njegova marioneta u fotelji zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH, da na ATV-u NATO pojašnjava šta Amerikanci i NATO rade širom Republike Srpske, ne samo na Manjači.

Na kraju, ne bi se začudio da Dodik ode na Manjaču, prati vojnu vježbu i pozdravi trupe NATO-a, i tako oda zahvalnost za nesebičnu podršku jer su ga upravo američki tenkovi doveli na vlast 1998. godine i održali na vlasti 23 godine.

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending