Pratite nas

Hronika

Američki staford napao dijete u Banjaluci, zgradom odjekivao vrisak

Objavio

u

Pas rase Američki staford napao je 22.08.2021 oko 12:00 maloljetnu djevojčicu u haustoru jedne zgrade na Starčevici, prenose mediji.

“Dok sam se penjala malim stepenicama koje vode do lifta, vidjela sam psa kako bez brnjice trči niz stepenice. Pomjerila sam se u stranu, očekujući da će proći pored mene i izaći napolje. Nažalost, on je krenuo ka mojoj kćerki, koja je pretrnula od straha, te naskočio na nju i počeo da je grize. Bespomoćno sam stajala i vrištala, ništa nisam mogla da uradim dok sam gledala kako se moje dijete sklupčalo pred velikom čeljusti zvijeri. Ne poznavajući narav takve životinje, nisam se usudila da priđem, plašeći se da bih situaciju učinila još groom”, priča LJ.M, majka djevojčice.

Zapomaganje i vrisku su čuli stanari zgrade, ali i vlasnica psa V.R.

“Svi smo bili u panici. Vlasnica je jedva odvojila svog psa od naše djevojčice i odvela ga u stan. Nakon toga, moj suprug je uzeo preplašeno dijete, koje je bilo krvavo. Ubrzo smo shvatili odakle krv dopire, te se suočili sa teškom spoznajom – zvijer je našem djetetu odgrizla trećinu ušne školjke! Takođe, primjetili smo i podliv na oku”, prisjeća se vidno potrešena LJ.M.

“Sreća u nesreći”, tako ona opisuje situaciju koja je drži budnom noćima, jer je svjesna da je ishod mogao biti mnogo gori.

“Naša djevojčica je u trenutku napada spustila glavu, što joj je spasilo život. Da je podigla glavu, ishod bi bio fatalan”, priča ona.

Djevojčica je pretrpjela fizičke povrede, ali psihičke rane će, kaže LJ.M, mnogo teže zacijeliti.

“Nakon napada psa na naše dijete, suprug i ja smo pozvali hitnu pomoć, ali i policiju, koja je ubrzo došla na teren. Upućeni smo s djetetom na Kliniku za uho, grlo, nos, gdje su joj bez anestezije stavili kopče na povrijeđeno uho. Sjećam se da je naša djevojčica vrištala, nakon čega sam se onesvijestila”, prisjeća se LJ.M. agonije kroz koju je prošla njena porodica.

Nakon što je povreda sanirana, ljekari su ih uputili na Kliniku za infektivne bolesti.

“Tamo joj je data prva doza seruma protiv bjesnila, jer u tom trenutku nismo imali nikakve podatke o psu, nismo znali da li je vakcinisan. Nakon toga, otišli smo kući, gdje se već danima suočavamo sa strahom koji se rodio tog 22. Avgusta”, priča sagovornica.

Policija je po njihovom povratku iz bolnice, izašla na teren, te su napravili zapisnik.

“Rekli su mi da će Tužilaštvo protiv nje podići prijavu za krivično djelo ugrožavanja javne bezbjednosti. Svjesna sam kako to funkcioniše u našoj državi, kazne su minorne u odnosu na ono šta je moje dijete proživjelo. Iz tog razloga odlučila sam da je privatno tužim, jer ne želim se to ponovi bilo kojem djetetu. Ona je neodgovorna osoba, koja se tako ophodila prema psu, ali i prema svojim komšijama i ostalim građanima, za koje je svaka šetnja, tokom koje njen pas nije nosio brnjicu, bila potencijalna opasnost. Tome svjedoče i dvije prekršajne prijave koje je dobila za takvo neodgovorno ponašanje”, priča LJ.M.

Dodaje da se V.R, na zahtjev zajednice stanara, iselila iz zgrade.

“Situacija koja je zadesila moju porodicu bila je pokazatelj ostalim stanarima da se neodgovornom ponašanju, kojim bi mogao biti ugrožen život nekog drugog djeteta ili odrasle osobe, mora stati u kraj. Vidno potreseni, ali i uplašeni za sigurnost svoje djece, jednoglasno smo insistirali da dotična napusti zgradu, što je ona i učinila”, rekla je LJ.M.

Njeni budući koraci, kada je u pitanju ovaj nemili događaj, kaže, ići će ka jednom cilju – da se ništa slično ne dogodi ničijem djetetu.

Iz Policijske uprave Banjaluka za “Glas Srpske” su portvrdili da se napad desio ne navodeći detalje.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Osumnjičen da je krao po stambenim objektima u Banjaluci

Objavio

u

Osoba S.K. iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je počinila tri krađe na području Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“S.K. se sumnjiči da je od 15. jula do 3. avgusta 2021. godine, na području Grada Banjaluka počinio tri krivična djela teška krađa. Meta napada su bili stambeni objekti”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Kod osobe S.K. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se protiv navedene osobe dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Nezavisne

Nastavite čitati

Hronika

Ranjeni Srbin OPERISAN I STABILNO “Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata”

Objavio

u

Srbin Srećko Sofronijević (36), koga su danas ranili albanski specijalci na Kosovu i Metohiji, operisan je i njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno, potvrdio je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Elek je naveo da je povrijeđeni Sofronijević na Odjeljenju intenzivne njege i pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom.

– On ima tešku tjelesnu povredu, upucan je sa leđa vatrenim oružjem, ne znamo kog kalibra. Ima povredu desne lopatice, prelom drugog desnog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata. Hitno je operisan, zaustavljeno je krvarenje, metak je izvađen – rekao je Elek za Telegraf.

On je naveo da je u današnjim nemirima ukupno deset osoba povrijeđeno gumenim mecima, suzavcem i šok-bombama, a od tog broja osam nije zadržano na bolničkom liječenju.

Srbi su jutros u Kosovskoj Mitrovici spriječili pripadnike kosovske policije da pretresu poslovne objekte. Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok-bombama.

Sofronijević je ranjen u današnjem napadu specijalaca ROSU na Srbe na sjeveru Kosova.

Srna

Nastavite čitati

Hronika

Srećko u bolnici nakon što su ga upucali s leđa: Potresna fotografija mladića ranjenog na Kosmetu

Objavio

u

Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je danas nakon što su pripadnici kosovske policije otvorili vatru na narod koji se okupio nakon njihovog upada u sjeverni dio Kososvske Mitrovice.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, Srećko je pogođen u leđa, a metak mu je izašao na grudi i hitno je prebačen u bolnicu. Trenutno je, prema informacijama Blica, na operaciji.

U Sjevernoj Mitrovici jutros je sprovedena akcija Kosovske policije, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica.

Sirene za uzbunu čule su se od 9 ujutru, a prema nezvaničnim saznanjima slična racija odvijala se u Zvečanu. Srbin Srećko Sofronijević je upucan sa leđa, on je trenutno na operaciji, a kako je rekao direktor Kancelarije za KIM desetak Srba je ranjeno, piše Blic.

Nastavite čitati

Trending