Pratite nas

Hronika

Američki staford napao dijete u Banjaluci, zgradom odjekivao vrisak

Objavio

u

Pas rase Američki staford napao je 22.08.2021 oko 12:00 maloljetnu djevojčicu u haustoru jedne zgrade na Starčevici, prenose mediji.

“Dok sam se penjala malim stepenicama koje vode do lifta, vidjela sam psa kako bez brnjice trči niz stepenice. Pomjerila sam se u stranu, očekujući da će proći pored mene i izaći napolje. Nažalost, on je krenuo ka mojoj kćerki, koja je pretrnula od straha, te naskočio na nju i počeo da je grize. Bespomoćno sam stajala i vrištala, ništa nisam mogla da uradim dok sam gledala kako se moje dijete sklupčalo pred velikom čeljusti zvijeri. Ne poznavajući narav takve životinje, nisam se usudila da priđem, plašeći se da bih situaciju učinila još groom”, priča LJ.M, majka djevojčice.

Zapomaganje i vrisku su čuli stanari zgrade, ali i vlasnica psa V.R.

“Svi smo bili u panici. Vlasnica je jedva odvojila svog psa od naše djevojčice i odvela ga u stan. Nakon toga, moj suprug je uzeo preplašeno dijete, koje je bilo krvavo. Ubrzo smo shvatili odakle krv dopire, te se suočili sa teškom spoznajom – zvijer je našem djetetu odgrizla trećinu ušne školjke! Takođe, primjetili smo i podliv na oku”, prisjeća se vidno potrešena LJ.M.

“Sreća u nesreći”, tako ona opisuje situaciju koja je drži budnom noćima, jer je svjesna da je ishod mogao biti mnogo gori.

“Naša djevojčica je u trenutku napada spustila glavu, što joj je spasilo život. Da je podigla glavu, ishod bi bio fatalan”, priča ona.

Djevojčica je pretrpjela fizičke povrede, ali psihičke rane će, kaže LJ.M, mnogo teže zacijeliti.

“Nakon napada psa na naše dijete, suprug i ja smo pozvali hitnu pomoć, ali i policiju, koja je ubrzo došla na teren. Upućeni smo s djetetom na Kliniku za uho, grlo, nos, gdje su joj bez anestezije stavili kopče na povrijeđeno uho. Sjećam se da je naša djevojčica vrištala, nakon čega sam se onesvijestila”, prisjeća se LJ.M. agonije kroz koju je prošla njena porodica.

Nakon što je povreda sanirana, ljekari su ih uputili na Kliniku za infektivne bolesti.

“Tamo joj je data prva doza seruma protiv bjesnila, jer u tom trenutku nismo imali nikakve podatke o psu, nismo znali da li je vakcinisan. Nakon toga, otišli smo kući, gdje se već danima suočavamo sa strahom koji se rodio tog 22. Avgusta”, priča sagovornica.

Policija je po njihovom povratku iz bolnice, izašla na teren, te su napravili zapisnik.

“Rekli su mi da će Tužilaštvo protiv nje podići prijavu za krivično djelo ugrožavanja javne bezbjednosti. Svjesna sam kako to funkcioniše u našoj državi, kazne su minorne u odnosu na ono šta je moje dijete proživjelo. Iz tog razloga odlučila sam da je privatno tužim, jer ne želim se to ponovi bilo kojem djetetu. Ona je neodgovorna osoba, koja se tako ophodila prema psu, ali i prema svojim komšijama i ostalim građanima, za koje je svaka šetnja, tokom koje njen pas nije nosio brnjicu, bila potencijalna opasnost. Tome svjedoče i dvije prekršajne prijave koje je dobila za takvo neodgovorno ponašanje”, priča LJ.M.

Dodaje da se V.R, na zahtjev zajednice stanara, iselila iz zgrade.

“Situacija koja je zadesila moju porodicu bila je pokazatelj ostalim stanarima da se neodgovornom ponašanju, kojim bi mogao biti ugrožen život nekog drugog djeteta ili odrasle osobe, mora stati u kraj. Vidno potreseni, ali i uplašeni za sigurnost svoje djece, jednoglasno smo insistirali da dotična napusti zgradu, što je ona i učinila”, rekla je LJ.M.

Njeni budući koraci, kada je u pitanju ovaj nemili događaj, kaže, ići će ka jednom cilju – da se ništa slično ne dogodi ničijem djetetu.

Iz Policijske uprave Banjaluka za “Glas Srpske” su portvrdili da se napad desio ne navodeći detalje.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

BEJZBOL PALICOM pretukao čovjeka pred djeteom, sin doživio traumu, otac završio u bolnici

Objavio

u

Naime, S. S. (53) iz Teočaka čiji je identitet poznat redakciji, brutalno je napao i bejzbol palicom i šakama pretukao srpskog državljanina, B. A. (40) kojem je tom prilikom naneo teške telesne povrede u vidu frakture nosa, kontuzije grudnog koša, distorzije skočnog zgloba, a sve pred očima njegovog maloljetnog sina (16) koji je preživio tešku traumu, ekskluzivno saznajeAloonline.ba.

Nesrećni muškarac javio se našoj redakciji i ispričao strahotu koju je doživio. Kako kaže, sve se dogodilo zbog „prepirke“ u saobraćaju, kada je za sekundu izbjegao nesreću jer mu je S. S. divljačkom vožnjom, iz čista mira, presjekao put.

– Sa šesnaestogodišnjim sinom sam išao iz Ugljevika ka Bijeljini. Vozili smo se normalno, a onda je u mjestu Donja Trnava na jednom pravcu, iz suprotnog smijera, potpuno neočekivano izletjelo vozilo ispred mene i presjeklo mi put. Za dlaku sam izbjegao direktan sudar, jer sam doslovno u posljednjem trenutku uspio automobilom da izmanevrišem i pređem u suprotnu traku. Nigdje drugo nisam mogao, sreća pa niko nije išao u suprotnom pravcu. Tragedija izbjegnuta za sekundu. Zaustavio sam automobil i pitao vozača „Zašto si to uradio?“. Nakon toga, čovjek izlazi iz automobila, vadi bejzbol palicu, a iza njega staje još jedno vozilo – započeo je vidno potresen B. A.

Iz Punta su izašla dva čovjeka koja su stala iza napadača. B. A. iz Srbije nije mogao ni naslutiti kakav horor ga čeka.

– Počeo je da me bije. Prvi udarac sam zadobio bejzbol palicom u stomak, a nakon toga me pesnicom onesvijestio i pao sam na pod. Nekoliko minuta sam ležao krvav, dok je to sve gledao moj  sin. Dok sam ležao na podu, čuo sam glasove koji govore „Nemoj dijete, nemoj dirati dijete“. Pokušao sam da ustanem, obgrlio sina i ušao u automobil. Međutim, napadač je u tom momentu bejzbol palicom počeo lupati po vozilu čime je pričinio materijalnu štetu. I kada sam nekako „uletio“ u kola, oni ni tada nisu odustajali. Pokušali su svojim autom da „čuknu“ moje vozilo – rekao je srpski državljanin.

Pogubljen i uplašen, samo želeći da pobjegne sa mjesta događaja i skloni istraumirano dijete odatle, sjeo je u auto i vozio do prve benzinske pumpe.

–  Izašao sam krvav iz auta, ljudi su se prepali, gledali su me zgroženo. Svi su pitali šta mi se dogodilo pa sam im ukratko ispričao i otišao u policijsku stanicu Bijeljina gdje smo sastavili zapisnik. Dijete je bilo istraumirano, šokirano, preplašeno… a mene su odveli u bolnicu gdje su me hospitalizovali. U bolnici su mi konstatovali frakturu nosa, kontuziju grudnog koša, distorziju skočnog zgloba – zaključio je B. A.

Napadnuto lice, državljanin Srbije, ležao je u bolnici dva dana zbog zadobijenih povreda na putu ka Bijeljini, a protiv napadača je podneta krivična prijava, dok se za ostalom dvojicom i dalje traga.

aloonline.ba

Nastavite čitati

Hronika

„Osuđen sam jer sam sudiju i tužioca NAZVAO BUDALAMA“ Penzioner (83) negira da je pretukao ženu zbog cigarete

Objavio

u

Desimir Šućur (83), koji je nedavno u Osnovnom sudu u Banjaluci osuđen zbog toga što je pretukao ženu, kaže da nije kriv i da je dobio kaznu zbog toga što je sudiju i tužioca nazvao budalama.

Šućur, koji je inače ljekar u penziji, pravosnažno je osuđen u Osnovnom sudu Banjaluka na novčanu kaznu u iznosu od 1.200 KM zbog nanošenja tjelesnih povreda oštećenoj sugrađanki B.S. Kako je navedeno tada u presudi, motiv napada na B.S. je to što je na autobuskom stajalištu kod jednog tržnog centra sjela kraj Šućura, zapalila cigaru i duvala dim u njega.

Prema presudi, on ju je tada napao i nanio više tjelesnih povreda.

“Dim u lice”

U razgovoru za Srpskainfo Šućur i dalje tvrdi da nije kriv i da je nije udario, ali kaže da je vjerovatno osuđen zbog toga što je uvrijedio sudiju i tužioca.

– Čim je počelo suđenje ja sam na prvom ročištu pitao koja je budala napisala ovu optužnicu i koja je budala od sudije potvrdila tu istu optužnicu. Zbog toga su me uzeli na zub i na kraju osudili iako nisam kriv – ističe Šućur.

Kaže da nikada u životu nije udario ženu i da mu nikada nije palo ni na pamet da to uradi.

On je ispričao da se incident desio 10. jula 2018. godine, kada se vraćao sa pijace i sjeo na klupu autobuske stanice, ispred prodavnice „Verno”.

– Preko puta mene sjedila je mlada djevojka. U međuvremenu je naišla neka krupnija starija žena, zadihana i sjela je između nas dvoje. Čim je sjela zapalila je cigaretu, povukla dim i izduvala isti meni u lice. Ja sam laganim glasom rekao: ”Pa, draga gospođo, da sam znao da ćete vi zapaliti cigaretu ne biste vi sjeli ovde, jer sam alergičan na duvan”.

“Pala po inerciji”

Ona je trenutno povikala: „Ma j… ti svoju majku, nije ti ovo ćaćevina”. Nije ni izgovorila „ćaćevina” počela me tući po glavi rukama. Brzo sam smislio da se treba povući, jer sam zaključio da se ne radi o „zdravoj“ ženi – kaže Šućur.

Dodaje da je ustao i pošao nazad, ali da je ona potrčala za njim i počela ga tući rukama i nogama i gurati.

– Jednom sam osjetio da ću pasti na leđa, pa sam se odlučio izmaknuti u lijevu stranu. Gospođa je dobila slobodan otvoren pravac, a kako se nadvila na mene svom snagom me gurala i tukla, po sili inercije je pretrčala pored mene i nakon dva-tri koraka pala svom težinom na betonsku podlogu. Vidio sam šta se dešava i zaključio da je ona ušla u tako afektivno stanje, da nije znala šta radi. Da je izgubila ravnotežu i pala. Ona se tako ležeći potrbuške vrpoljila i nije bila pri svijesti, jer je i nogama i rukama i dalje tukla tu podlogu, i glavom, te se pokušavala prevrnuti na leđa. Ona se uopšte nije mogla podići – prepričava Šućur.

Kaže da su tada naišle tri žene sa pijace koje su pitali šta se dešava.

– Jedna je govorila „Šta je ovo ovoj gospođi? Šta se ovo dogodilo i ko joj je ovo uradio?” Spazivši mene na tri, četiri metra od nje povika: „Ovo je sigurno uradila ona stara drtina”, te je povikala da se zove policija. Prišle su joj i pomogle da se okrene na leđa i podigle je. Uzeo sam svoju kesu, koja je bila kraj klupa, sjeo sam u autobus i otišao kući – kaže sagovornik Srpskainfo.

“Od humaniste do manijaka”

Dodaje da se iznenadio kada je dobio optužnicu i vidio kakve je povrede B.S. navela da je dobila. Ističe da ne postoji šanse da ih neko zadobije na takav način kako je napisano u optužnici.

– Ona je to tako glumački napisala, poput Lava Tolstoja, i odglumila, ali iole zdrav čovjek koji ima znanja o povredama ne bi mogao povjerovati da su takve povrede nastale na taj način. Može li se iko shvatiti da ja kao ljekar od 80 godina obaram ženu, tučem i vučem na način kao što je ona to opisala. Da sam to uradio, sam sebe bih proglasio manijakom – poručuje Šućur.

Kaže da je tokom jednog ročišta prikazan i snimak sukoba, da se tu vidjelo da se sve desilo kako je on opisao, ali da je nedostajao dio kada je ona pala.

Ističe da je po ponašanju sudije vidio da će mu izreći „zločinačku presudu“.

– Smatram da se ovdje radi o skandaloznoj presudi, koja u istoriji sudstva nije izrečena. Takođe mi je nanesena psihička šteta, jer sam nevin okrivljen i zločinački kažnjen, a cijeli svoj život sam posvetio pružanju pomoći ljudima, bez obzira kojem polu pripadaju. Od humaniste me napraviše manijakom – istakao je Desimir Šućur.

TREBA DA PLATI 1.200 MARAKA

Šućur je pravosnažno osuđen u Osnovnom sudu Banjaluka na novčanu kaznu u iznosu od 1.200 KM zbog nanošenja tjelesnih povreda oštećenoj na autobuskom stajalištu u blizini jednog tržnog centra. U presudi je navedeno da je on fizički napao oštećenu tako što ju je jednom rukom uhvatio za vrat, a drugom za lice, a zatim je oborio na tlo.

– Dok je ležala na tlu, nogama i rukama ju je više puta udario po glavi i leđima, a kada je pokušavala da ustane, nije joj dozvolio već je nastavio udarati rukama i nogama po glavi i tijelu i nanio joj povrede u vidu krvnog podliva prsta lijeve ruke, te nagnječenja podlaktice, u slabinskom predjelu, u predjelu desnog koljena, glave, te istegnuće desnog skočnog zgloba – navedeno je u presudi Osnovnog suda Banjaluka.

Prema svjedočenju žrtve, ona je kritičnog dana bila na pijaci, a zatim došla do autobuske stanice ispred robne kuće, te prišla klupi i spustila ceker. Nakon što je htjela zapaliti cigaretu, optuženi joj je oteo i bacio, te je, kako navodi, rukama uhvatio za vrat i oborio na beton, gazio nogama po dlanu lijeve ruke, po leđima, a glavu udarao o beton i nije joj dozvoljavao da ustane.

Srpska info

Nastavite čitati

Hronika

FILMSKE SCENE U SARAJEVU: Pogledajte snimak policijske potjere za odbjeglim vozačem (VIDEO)

Objavio

u

JEDAN muškarac je i dalje u bjekstvu nakon što je sinoć izazvao četiri saobraćajne nesreće u Sarajevu i pri tome bježao policijskim patrolama.

Muškarac je pobjegao s mjesta nesreće na području Opštine Novi Grad, a zatim se nije zaustavio na Čengić Vili kada ga je opazila policijska patrola.

Nakon toga je napravio još tri manja udesa s materijalnom štetom.

Na kraju je vozilo zaustavljeno u centru grada, ali je muškarac uspio pobjeći policajcima i za njim je raspisana potraga.

Dvije osobe koje su s njime bile u vozilu su pozvane na ispitivanje u policijsku stanicu, prenosi Kliks.

Nastavite čitati

Trending