Pratite nas

Politika

Antonić napao i neistomišljenike iz SNSD-a?!

Objavio

u

Nakon što su osudili njegove uvrede iznesene na račun Ivana Begića, odbornika PDP u Banjaluci, poslanik SNSD u Skupštini Srpske, Momčilo Antonić, obratio se stranačkim kolegama Snežani Novaković Bursać i Denisu Šuliću.

Na svom fejsbuk profilu je napisao da od Novaković Bursać, poslanice u Parlamentarnoj skupštini BiH i Šulića, koji je poslanik u NSRS, “ne očekuje da ga brane,” te ih pozvao da ako osuđuju njega, osude i Ivana Begića “kad udari ratnog – vojnog invalida, skida slike Dodika i Vučića, skrnavi spomenik na Trgu Krajine.”

“Možda oni rade samo šta im se kaže i možda toliko koštaju kompenzacioni mandati, ali ako ne budu vraćali protivnicima istom mjerom, već isključivo gledali kako osuđivati svoje, mislim da će ostati bez sve tri funkcije koje imaju,” napisao je Antonić.

Podsjetimo, nakon što je, takođe na društvenim mrežama, Begića nazvao ustašom, Antonićeve stranačke kolege Snježana Novaković Bursać i Denis Šulić osudili su ovakav istup i poručili da se “tako ne ponaša neko ko je na javnoj funkciji.”

“Ni na koji način ne mogu podržati ili stati iza toga što je Antonić napisao o Begiću. To nije rječnik koji je prihvatljiv za nosioca javne funkcije i osuđujem takav način komunikacije. Antonić će se sam nositi sa teretom te izjave. Kada se govori o mom izvinjenju ili izvinjenju SNSD-a, ne vidim zašto bi se stranka izvinjavala zbog objave jednog od članova na njegovom privatnom nalogu na društvenim mrežama,” istakao je Šulić u izjavi za BUKU.

Snježana Novaković Bursać je u izjavi za “Srpska info” kazala da nije sigurna kuda nas ovakva praksa vodi, a unapređenju kvaliteta političkog života sigurno ne.

“Ne mogu da nađem u dnevnoj politici niti jedan suvisao razlog za direktne uvrede bilo koga, a kamoli za uvođenje u kontekst dnevnih događaja nekih od najbolnijih momenata iz naše istorije, kao što je pokolj u Drakuliću, Šargovcu i Motikama. Žao mi je što je gospodin Antonić posegao za ovim riječima, a šta je htio time da postigne moraće da objašnjava sam,” rekla je Snježana Novaković Bursać.

Podsjećanja radi, Antoniću ovo nije prvi put da na svom fejsbuk profilu piše uvredljive statuse. Konkretno, 2014. godine za vrijeme velikih poplava se obrušio na građane koji nisu dali podršku SNSD-u i to statusom:

“Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u, a što se tiče ovih g****a iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta, čiji su gradovi obnovljeni za mjesec, isplaćene kartice pomoći, njima želim dosta kiše i mekanih nasipa,” napisao je tada Antonić, ali se kasnije izvinio zbog ove izjave.

(Mondo)

Politika

“OSTAĆU OVDJE DA VAS NERVIRAM” Žustra rasprava između Jelene Trivić i Dušice Šolaje (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Politika

SNSD gubi većinu – Banjac vrši pritisak na odbornike!

Objavio

u

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika.

Na sjednici SO Kozarska Dubica danas nije došlo do usvajanja dnevnog reda, zbog izostanka dva odbornika.

Po svemu sudeći koalicija predvođena SNSD-om gubi podršku uu ovoj opštini.

Posljednjih dana u Kozarskoj Dubici vlada pravo vanredno stanje zbog unutarstranačkih sukoba što bi moglo kulminirati raskolom.

Inače, dubički SNSD neće da bude u koaliciji sa NPS-om Darka Banjca, a ova koalicija nema podršku no načelnika Radenka Reljića (SNSD).

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika. Prema tom izvoru, prijetnje upućuje i porodicama od odbornika, koji neće sa njim u većinu.

Skupštinsku većinu sa Banjčevim odbornicima u Kozarskoj Dubici napravio je lično Dodik.

(BN)

Nastavite čitati

Politika

Zbog gušenja slobode govora umalo fizički obračun u Parlamentu Srpske?! (VIDEO)

Objavio

u

U Narodnoj skupštini Republike Srpske umalo nije došlo do fizičkog obračuna poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Nebojše Vukanovića (SDS) i potpredsjednika Denisa Šulića iz (SNSD), koji je predsjedavao sjednicom.

Sve je počelo nakon što je  Šulić oduzeo riječ Vukanoviću, koji se tome usprotivio jer mu nije dozvolio da govori.

Nakon toga ljutit Vukanović krenuo je prema stolu, gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo, a u susret njemu je pošao i Šulić.

Da ne dođe do fizičkog obračuna spriječili su drugi poslanici koji im nisu dozvolili da se fizički obračunaju.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, treba podsjetiti da je poslovnik o radu “skrojen” tako da se poslanicima iz opozicije ne dozvoljava da budu ravnopravni učesnici skupštinskih rasprava i da im skupštinsko rukovodstvo oduzima riječ nakon skoro svake kritike vlasti.

Poslanici SDS napustili su nakon ovog incidenta skupštinsko zasjedanje i nisu učestvovali u glasanju.

Nasrt zakona o ispitivanju porijekla imovine usvojen je i upućen u javnu raspravu.

Više o toku skupštinske rasprave o pomenutom zakonu, koji je predložio SNSD, pogledajte u video prilogu BN TV:

(BN)

Nastavite čitati

Trending