Pratite nas

Politika

Antonić pokušao objasniti zašto ne treba funkcionerima smanjiti plate: “Plate se ne smanjuju kad rastu cijene”

Objavio

u

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, predložio je odluku o smanjenju plata funkcionerima, ali je tu odluku odbila skupštinska većina u banjalučkom parlamentu predvođena SNSD-om

Smanjenje plate je predviđeno za funkcionere poput gradonačelnika i predsjednika Skupštine Grada čije plate iznose i do 5.000 КM, pojedini su našli obrazloženje za pravdanje odbijanja smanjenja plata.

Bivši odbornik u Skupštini Grada Banjaluka a danas poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić napisao je na Tviteru da se “plate na smanjuju dok cijene rastu”.

On se osvrnuo i na odbijanje zaduženja emisijom obveznica:

“Odbornici su odbili zaduženje grada emisijom obveznica: 1. da ne plaćaju kamate 5 mj. prije građevinske sezone;
2. jer se gradonačelnik zalagao i nikad nije glasao za zaduženja dok je bio odbornik. Plate se ne smanjuju kad rastu cijene, neka on smanji direktne ugovore bez tendera” napisao je Antonić na svom tviter profilu.

Podsjetimo, za smanjenje plata funkcionerima glasali su odbornici PDP, SDS i SPS,  prisutni odbornici SNSD i Ujedinjene Srpske su glasali protiv ili bili suzdržani, a neki od odbornika nisu prisustvovali glasanju.

Smanjenje plata funkcionerima za 25 odsto, predložio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković

Buka

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending