Pratite nas

Politika

Bahaćenje na račun građana: Kuda lete avioni Vlade Srpske?

Objavio

u

Vlast nastavlja da se bahati. Pored činjenice da korona kriza i dalje traje, predstavnici vlasti se ne odriču luksuza. Dok građani jedva sastavljaju kraj sa krajem, avioni Vlade Republike Srpske koriste se i za odlaske do mora.

Prema našim saznanjima avion „Cesna 525“ Vlade RS jutros je odletio sa aerodroma „Mahovljani“. Lijepo i sunčano vrijeme očigledno je bilo pogodno da se kao krajnja destinacija izabere hrvatsko primorje, odnosno ostrvo Brač nadomak Makarske.

Ko se ukrcao u avion, te koji su razlozi putovanja za sada nije poznato. Iz Vlade Srpske na naš upit nisu odgovorili. Sa  druge sttrane, opoziciju više i ne čude ovakve informacije. Kažu da je na sceni ponovo zloupotreba narodnog novca. 

„Oni su kupili avion da bi se vozali po turističkim destinacijama, da bi išli na more, da bi išli u šoping, a ovamo najniže plate, najniže penzije, poniženi su zdravstveni radnici, borci, mrvice se daju za socijalne kategorije i uzimaju se nenormalni krediti po kamatnim stopama od 5% koje će vraćati narod. Sve to da bi se oni bahatili, da bi zloupotrebljavali budžet, budžetska sredstva… Ja mislim da je to za svaku osudu i mislim da će im to prisjesti, da će narod taj javašluk kazniti”, ističe predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

A na osudu su naišle i informacije koje je ranije objavljivao portal Capital. Kako su navodili od marta 2020. do marta ove godine, avioni RS letjeli su više od stotinu puta.  Tako se tokom korona krize o trošku građana putovalo do Praga, Rima, Beča, Krfa, Soluna.

Opozicija je uvjerena da nije riječ o službenim putovanjima, već o, kako kažu, nenormalnoj potrebi predstavnika vlasti da koriste privilegije koje im ne pripradaju.  

„Ići u Grčku, Tursku, Egipat, neke destinacije sa kojih nema nikakvog izvještaja, nije bilo nikakvog sastanka, da nema tamo RS bilo kakve aktivnosti pokazuje koliko su oni odlijepili od realnosti, koliko su oni spremni da tu neku vrstu privilegije koriste isključivo samo za sebe a svaki taj let košta nekoliko desetina hiljada maraka. Kada se to izračuna to su milioni da bi neko, nekoliko njih u toj vladajućoj kasti  uživao tu neku vrstu bahate privilegije koja im nikako ne pripada“, ističe Borenović. 

Na pitanje ko je putovao avionima, da li su se koristili u privatne svrhe predsjednica RS Željka Cvijanović odgovara: 

„Ne vjerujem da se koriste u privatne svrhe. Ja znam da sam pitana nekad i da mi je rečeno da postoje neke stvari da avioni lete i onda kad nemaju putnika, zato što imaju svoje obaveze, svoje vježbe i svoje trenažne letove i da imaju obavezu da ispune određenu kvotu“- navela je Željka Cvijanović u martu ove godine. 

Za opoziciju stvari su jasne. Predsjednik PDP-a ističe da će zbog ovakvog ponašanja, oni koji su trenutno na vlasti uskoro otići u političku prošlost, odnosno da će postati opozicija, te da će snositi odgovornost zbog trošenja novca građana u privatne svrhe. 

– Direktor Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske Sreten Ilić demantovao je večeras navode da je avion Vlade Republike Srpske danas letio do Brača, navodeći da je jedini današnji let bio je na relaciji Banjaluka-Beograd”, rekao je, kako prenosi Srna za RTRS Ilić.

Podjsetimo da je danas i šlan Predsjedništva PDP Milanko Mihailica saopštio da je „Avion Vlade Republike Srpske, koji je u protekloj godini u svrhu privatnih putovanja prokrstario od Praga, preko Beča, do Soluna, Rima, Lugana, danas odletio do Brača.

(BN)

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending