Pratite nas

Nekategorisano

Banjaluka: Brojni radovi širom grada

Objavio

u

FOTO: A.Čavić / GUBL

Dolaskom ljepšeg vremena, Banja Luka je postala veliko gradilište. Širom grada intenzivirani su radovi, poput onih na gradnji vrtića u Kuljanima i Vrbanji, te završetku novog mosta u Srpskim Toplicama.

U narednom periodu počinje realizacija brojnih projekata, a neki od njih su gradnja najvećeg gradskog parka, uređenje obala Vrbasa, novi mostovi, vodovodi, saobraćajnice, biciklističke staze, prvo dajak pristanište, i drugi.

Već tokom ove sedmice, kako je najavio gradonačelnik Draško Stanivuković, biće stavljena u funkciju nova dvorana na Stračevici za čiji je kompletan završetak bilo potrebno obezbijediti dodatna sredstava.

-Nastavljamo i radove na gradnji dvorane na Laušu, za šta je obezbijeđeno preko milion i po KM. Radićemo dvije važne ulice u Kuljanima i u Debeljacima – kazao je on.

Za nedjelju, 9. maj najavio je početak intenzivnih i značajnih radova na izgradnji najvećeg gradskog parka.

-Ovaj projekat nam mnogo znači. Želimo da Banja Luka, pored građevina, dobije i zelene oaze ne samo na periferiji, nego i u centru grada. Budući park daće potpuno novi izgled i ambijent našem gradu – naglasio je Stanivuković.

Počinju da se grade i važne dionice za vodosnabdijevanje, a prema gradonačelnikovim riječima, uz završetak projekta “Voda 1“ i radova iz ciklusa „Voda 2“ – do kraja godine biće obezbijeđeno i osam miliona KM granta za projekat „Voda 3“.

-Kroz dvije godine, u velikom procentu biće riješen najveći problem vodosnabdijevanja na teritoriji Banje Luke – naveo je on.

Kada je riječ o saobraćaju, planirano je da budu riješene i dvije važne raskrsnice u gradu, kod “Ekvatora“ i raskrsnica pored, što će omogućiti bolju frekvenciju prema budućem mostu u Docu čija je gradnja takođe u planu nove administracije.

– Planirana je i izgradnja nekoliko kilometara biciklističkih staza u užem centru, u kojem ih je jako izazovno raditi, ali i nastavak gradnje staza na istočnom tranzitu. Dakle, optimistično idemo da radimo i da ostavljamo tragove iza nas – zaključio je gradonačenik.

(Grad Banjaluka)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending