Pratite nas

Društvo

“Banjaluka će biti blokirana od 1. aprila” Kresojević o otkazivanju sjednice i funkcionisanju grada bez budžeta

Objavio

u

Ukoliko bude otkazana sjednica Skupštine grada, kakvu mogućnost je najavio predsjednik Skupštine Mladen Ilić, Banjaluka od prvog aprila neće moći funkcionisati.

Bez budžeta Grad neće moći isplaćivati socijalnu pomoć, izmirivati kreditne obaveze, graditi vodovode i mostove, niti isplaćivati plate zaposlenih u Gradskoj upravi i ustanovama – poručio je savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja, Bojan Kresojević.

Dodaje da je Grad Banjaluka u režimu privremenog finansiranja u prvom kvartalu 2021. godine.

– Pošto je privremeno finansiranje nastupilo po sili zakona, a ne odlukom Skupštine grada, privremeno finansiranje može da traje samo tri mjeseca, a ne šest mjeseci, što je definisano Zakonom o budžetskom sistemu – kaže Kresojević.

Smatra da je epidemiološka situacija vrlo ozbiljna, ali da život ne smije da stane.

– Međutim, neusvajanje budžeta bi pored svega ostalog onemogućilo pomoć privredi, kada je ona najpotrebnija, kroz subvencije – za hotelijere i ugostitelje predviđenih 200.000 KM, kao i za prevoznike kojima je pomoć predviđena u istom iznosu – rekao je on.

Predlaže da se sjednica održi u dvorani Borik, gdje se može obezbijediti fizička distanca, to bi značilo 35 ljudi na skoro 1.000 kvadrata.

-Usvajanjem budžeta Banjaluka bi dobila nove vrtiće, početak izgradnje velikog gradskog parka, novo dajak pristanište i vodovod vrijedan 13 miliona maraka.

Ukoliko budžet ne bude usvojen, stiču se uslovi za raspuštanje Skupštine grada zbog neizvršavanja zakonskih obaveza teških 150 miliona KM narodnog novca – zaključio je Kresojević.

(Srpskainfo)

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending