Banjaluka mora biti grad po mjeri svakog čovjeka

„Uvjeren sam da će Banjaluka biti simbol naše zajedničke pobjede, ali i simbol promjena. Simbol promjena biće ovaj mladi čovjek, Draško Stanivuković, sa energijom, poštenjem i voljom koje posjeduje“, rekao je Šarović.

„Više je čestitih, više je poštenih, više onih koji hoće da su njihovi unučići pored njih, a ne da ih gledaju putem skajpa, više onih koji žele da oni njihova djeca, brat, sestra, imaju jednaka prava kao i svi drugi. Više je onih koji žele da ovim gradom vlada sistem, a ne rodbinske veze, da čestiti domaćin sa sela ima jednake šanse kao njegov komšija, bez obzira na stranačku knjižicu. Više je nas koji hoćemo grad po mjeri svakog čovjeka“, rekao je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković na današnjem zvaničnom otvaranju kampanje.

On je rekao da je to poziv svim Banjalučanima da se pridruže talasu promjena:

„Ovo je slogan sabornosti, a ne podjela. Ovo je slogan sabornosti Banjalučana u borbi protiv pojedinaca koji su zarobili ovaj grad zbog svojih interesa. Različitost razmišljanja ne znači podjele, znači poštovanje drugačijeg. Jedina podjela za koju znamo jeste podjela na poštene i nepoštene, a svaka druga je nametnuta i izmišljena“, istakao je Stanivuković.

Naglasio je da on, kao kandidat za gradonačelnika i PDP ulaze u kampanju sa prednošću nad političkim oponentima, ali da to nije hvalospjev, nego vjetar u leđa da 15. novembra ostvari pobjedu za Banjaluku i sa saradnicima preuzme odgovornost za grad na Vrbasu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, istakao je da iz Banjaluke sve polazi, pa i promjene:

„Uvjeren sam da će Banjaluka biti simbol naše zajedničke pobjede, ali i simbol promjena. Simbol promjena biće ovaj mladi čovjek, Draško Stanivuković, sa energijom, poštenjem i voljom koje posjeduje“, rekao je Šarović.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, kaže da je ostalo još trideset dana do početka oslobađanja Banjaluke i Republike Srpske:

„Mi ovdje krećemo u kampanju ne samo za Banjaluku, nego za čitavu Republiku Srpsku. Uvjeren sam da ćemo 15. novembra izabrati gradonačelnika svih građana, a da će njegovo vođenje ovog grada predstavljati brigu za sve građane, a ne kao danas – brigu samo za sebe. Uvjeren sam da ćemo imati transparentnu administraciju, ali i drugačiji i bolji odnos prema ljudima“, istakao je Crnadak.

Potpredsjednica PDP-a i nosilac liste za Skupštinu grada Banjaluka Jelena Trivić kaže da niko iz koalicije okupljene oko gradonačelničkog kandidata Draška Stanivukovića ne pravi podjele u narodu:

„Mi imamo svako pravo da kažemo – stop podjelama. Danas su ovdje i poslanici Davor Šešić i Ivanka Marković, gospodin Šarović, gospodin Crnadak, naši partneri iz Saveza penzionera i potomaka, Stranke srpskih boraca i mnogi drugi – svi smo ovdje sa istom mišlju, odlučni da pobijedimo, zajedno. U isto vrijeme naši politički protivnici stoje jedni protiv drugih. Mi smo danas ovdje u zajedništvu i slozi  i to ćemo uraditi u cijelom narodu, vratiti prijeko potrebnu sabornost“, istakla je Trivićeva.

(BN)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.