Pratite nas

Politika

Banjaluka: Skupština prekinuta čim je počela

Objavio

u

Nekoliko minuta nakon što je počela sjednica Skupštine grada ona je ponovo prekinuta.

Za vrijeme dok je trajala kratko sjednica sekretar Skupštine grada Igor Šukalo je rekao da su amandmani koje je dostavila većina dostavljeni na vrijeme i da nije došlo do povrede Poslovnika.

Odbornik SNSD Dragoslav Topić je rekao da nije zadovoljan i tražio je izjašnjenje. Na to se pobunio Draško Stanivuković koji je tražio da odbornici ustanu i govorio da je ovo glasanje protiv zakona i Poslovnika, prenosi Srpska info.

U tom haos je došlo do glasanja u kojem se 12 odbornika izjasnilo da nije došlo do povrede poslovnika, a dva da jeste.

Nakon toga je nastala rasprava koliko je to glasanje važeće, obzirom da je za usvajanje neke odluke potrebno minimalno 16 glasova. Nakon toga sjednica je prekinuta i trenutno su odbornici na pauzi.

Ispred Gradske uprave prisutan je veliki broj građana, ali i policajaca u civilu.

Građanima se obratio gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je naglasio da su predloženi amandmani štetni za Banjaluku i dodao da  Banjaluka mora da svijetli, da se kosi i da se održava i da imaju sredstva za redovno održavanje grada.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending