Pratite nas

Politika

BEGIĆ SASLUŠAN: Naredba o sprovođenu istrage protiv Antonića, prijavljuje i Dalibora Pavića

Objavio

u

Nakon što je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o sprovođenju istrage po prijavi Ivana Begića protiv poslanika SNSD-a Momčila Antonića za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, i to na način da ga je Antonić u jednom statusu na Fejsbuku nazvao ustašom, odbornik PDP-a je danas saslušan pred tužiocem u svojstvu svjedoka.

Ivan Begić, u svojstvu oštećenog i svjedoka, dao je iskaz po prijavi koju je podnio protiv poslanika i člana SNSD-a Momčila Antonića, zbog govora mržnje i podsticanja na nasilje putem društvenih mreža. Begić je pozdravio odluku tužilaštva da sprovede istragu u ovom slučaju, te očekuje presudu u svoju korist.

„Prvi put moram reći da sam iskreno oduševljen jednim javnim tužiocem koja je imala hrabrosti da podigne optužnicu protiv jednog narodnog poslanika zbog onoga što je on napisao na društvenoj mreži Facebook. Ono što sam ja takođe uradio u ovom slučaju jeste da sam podnio i građansku parnicu zbog naknade štete. Od Momčila Antonića ću tražiti 5.000 KM. Kada mi taj novac uplati na moj žiro račun, kada to sud dosudi, uplatiću u humanitarne svrhe“, kaže Begić.

Momčilo Antonić nije želio da komentariše niti Begićevo svjedočenje niti zahtjev za odštetom od pet hiljada KM.

„Ne želim da komentarišem bilo šta jer je to pritisak na tužilaštvo, to što on svakodnevno iznosi određene kvalifikacije, to što određeni mediji vrše pritisak na tužilaštvo, to je njihova stvar. Ja ne želim da vršim pritisak na tužilaštvo. Neka tužilaštvo radi svoj posao, ja ću se javiti budu li mene zvali“, poručuje Antonić.

Da su društvene mreže postale jedno od glavnih oružja za sukob članova SNSD-a sa političkim neistomišljenicima pokazao je i Dalibor Pavić, bivši narodni poslanik, a sada rukovodilac RJ „Elektrodistribucije“ Prijedor. I on je Begiću putem FB-a uputio uvrede po nacionalnoj osnovi.

„Srbi u Ravskoj, a i moja baka, po zlu pamte porodicu Begić. Zatrali su cijele porodice. Ustaško unuče.“, navodi se u komentaru Dalibora Pavića.

Zbog ove objave, komentar smo potražili i od Dalibora Pavića, ali na naše pozive nije odgovarao. I protiv njega će biti podnesena krivična prijava, poručuje Begić.

„I protiv njega ću podnijeti krivičnu prijavu, s tim da će ona biti podnesena u OJT Prijedor, budući da je on tamo nastanjen. Ali ćemo jednom zauvijek stati na kraj praksi ovakvog nekažnjenog vrijeđanja od strane ljudi iz SNSD-a“, dodaje odbornik PDP-a Ivan Begić.

Begić ističe da je poražavajuće što je rukovodstvo SNSD-a ostalo nijemo na širenje mržnje od strane njihovih članova, od kojih je jedan i narodni poslanik. 

Inače, Begićevog djeda, kako on tvrdi, ubile su ustaše.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending