Pratite nas

Politika

Beograd je moja prestonica, Dodik me nije pozdravio

Objavio

u

Beograd je moja prestonica, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On dodaje da nikada nije dovodio u pitanje BiH, kao državu u kojoj živi, ali kao pripadnik srpskog naroda, ne krije da Beograd smatra svojom prestonicom.

“Beograd je moja prestonica, to osećam. I kada odem u Podgoricu, Nikšić, da branim svetinje, to radim jer je to moje, ne da bih se nekom dodvorio”, rekao je Stanivuković za TV K1, i dodao da su sve ostalo pritisci da se drugačije misli.

Kako kaže, sa sličnim pitanjima se susretao i u Federaciji BiH, ali se trudi da javni diskurs drži isti, gde god gostovao, jer je za njega, kaže, važno da se bude principijelan i da se šalju iste poruke.

“Priznajem BiH, živim tamo. BiH je država koja se sastoji od dva entiteta i ja to nikad nisam dovodio u pitanje, to je činjenica. Ali, Beograd je prestonica mog naroda, ja sam pripadnik srpskog naroda. Zašto je jedan Hrvat zagledan u Zagreb? To je prirodno”, rekao je Stanivuković.

On je u “Uranku” na K1 govorio i o odnosu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Rekao je da želi, kao gradonačelnik Banjaluke da ima kontakte i saradnju sa svim institucijama svih nivoa.

Međutim, smatra da takva želja ne postoji na strani Dodika, koji na sinoćnoj svečanosti u Beogradu kada ga je pozdravio nije želeo da odgovori, već ga je, kako navodi, pogledao „pogledom koji pokazuje da nekom ne želite ništa dobro”.

Stanivuković je naglasio da kao gradonačelnik ne predstavlja samo onu većinu koja ga je podržala, već i gradjane koji podržavaju nekog drugog.

Kazao je da se njegovi protivnici koriste trikom da od neprijatelja naprave izdajnika.

S tim u vezi rekao je da je problem politički mentalitet Dodika. “Kada odete na televiziju i predstavljate čitav narod RS, te kažete da je neka odredjena žena koja je član Izborne komisije, udata za Bošnjaka i da se to koristi kao alibi da nekog diskreditujete. To ne može biti politika 21 veka. To je nivo svesti ispod djona”, ocenio je on.

Smatra i da je Dodikova politika “potpuno izgubila kompas”. S tim u vezi pomenuo je Dodikove izjave nakon gubitka izbora u Banjaluci u vezi grejanja i investicija, i kasniju promenu stava.

Staniković kaže da to nije bio ispad, već da se radilo o retkim momentima potpune iskrenosti Dodika, koji je izgovorio nešto što on nikada ne bi pomislio.

On je istakao da je RS izolovana i da joj je jedini prozor u svet Srbija.

(Tanjug)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending