BORE SE ZA ŽIVOT Od korone se liječi 266 pacijenata, njih 18 na respiratoru

Broj oboljelih od korona virusa u Republici Srpskoj raste, a iz Instituta za javno zdravstvo RS upozoravaju da su i mlađi ljudi sve češće na udaru zaraze i da se dešava da imaju vrlo ozbiljne komplikacije.

Prema zvaničnim podacima, u Republici Srpskoj se trenutno u bolnicama od posljedica zaraze korona virusom liječi 266 pacijenata. U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci hospitalizovano je 70 pacijenata, a u opštim bolnicama 196.

Čak 13 pacijenata koji se liječe u UKC RS su životno ugroženi i priključeni su na respiratore i životno su ugroženi, a još petoro pacijenata bore se sa težim simptomima kovida.

U opštim bolnicama u Srpskoj od posljedica korona virusa liječi se ukupno 196 pacijenata, a najviše ih je u Bijeljini, čak 36. U bijeljinskoj bolnici je dvoje pacijenata priključeno na respirator, a u istoj situaciji je i troje bolesnika u Foči.

Od početka epidemije u Srpskoj se od korone oporavilo 2.411 ljudi, što je oko 50 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

srpskainfo.com

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.