Pratite nas
Mozzart Banner

Hronika

Brutalno pretukli migrante u Bihaću i sve snimali

Objavio

u

Na društvenim mrežama objavljen je snimak stravičnog premlaćivanja migranata u Bihaću.https://031455bd0e0b2df70fda549227fb77b2.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Mozzart Banner

Na snimku, koji mi nećemo objaviti zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji, vidi se više osoba, vjerovatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama…

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.

“Jučer smo dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede. Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede”, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za portal “Radiosarajevo.ba“.

Jedan bh. državljanin rođen 1986. godine, iz Bihaća, uhapšen je i ispitan o okolnostima ovog događaja.

“Sada se pojavio i snimak, gdje se analizira i utvrđuje identiet ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. februara u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede”, kazao je Šiljdedić.

Kako piše portal “Istraga.ba“, na snimku se vidi najmanje pet osoba kako šakama, nogama i palicama tuku dvojicu migranata koji mole za pomoć.

“Vi ćete tući našu djecu”, govori muškarac dok mibitelom snima kako za kosu drži migranta koji leži na zemlji i moli za pomoć.

Na snimku se vidi kako isti muškarac udara nogom u lice migranta koji leži na zemlji, dok na drugoj strani dvojica muškaraca palicom i nogama udaraju drugog migranta.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

TRAGEDIJA: Preminulo dijete političarke

Objavio

u

By

J. I. (25), sin političarke Sande Rašković Ivić, nađen je jutros mrtav u Beogradu, saznaje Kurir.

Prema prvim informacijama, on je nađen na pločniku ispred zgrade u kojoj je živeo u centru Beograda.

Kako nezvanično saznaje Kurir, mladić je skočio sa zgrade, a naložena je obdukcija. Završio je filozofiju. Sanda Rašković Ivić ima još jednog sina i ćerku.

Izvor: Vijestisrpske.com

Mozzart Banner
Nastavite čitati

Hronika

OVO IMA SAMO KOD NAS: Tuča na Skupštini, pogledajte sukob (VIDEO)

Objavio

u

By

Rasprava o Finansijskom plan Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona prešla je granice parlamentarnog dijaloga tako da je morala reagovati i policija.

Mozzart Banner

Izlaganja Elvira Hrustanovića, predsjednik Sindikata radnika Kantonalne bolnice u Bihaću prekidali su zastupnici svojim dobacivanjima, a jedan od njih direktno se sukobio sa Hrustanovićem.

Nakon kraja njegovog izlaganja prišao mu je Ekrem Prošić iz Cazina, zvani Maršal, zastupnik Demokratske fronte.

Uslijedile su teške riječi, neko je opsovao i premijera Mustafu Ružnića, a teži sukob spriječili su službenici MUP-a USK koji su prisustvovali sjednici, prenosi Klix.ba.

Usvajanje Finansijskom plan Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona željno očekuju brojni zdravstveni radnici u tom dijelu naše zemlje.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Aloonline.ba

Nastavite čitati

Hronika

NOVI SKANDAL NA UKC: Stravična smrt pacijenta, ISPOVIJEST KOJA LEDI KRV U ŽILAMA

Objavio

u

By

Odavno smo oguglali na sve ono na šta ne bismo smjeli. Lopovluk, odlazak mladih, stranačko zapošljavanje, izborne krađe. Na sve sliježemo ramenima: Šta ćeš, tako je svugdje.

Ipak, ne znam u šta smo se to pretvorili pa smo oguglali na smrt. Umiru trudnice, porodilje, mlade majke, očevi… Iza svakog od njih u medijima se pojavi bolom skrhana porodica koja ispriča svoju tužnu priču, mi se malo zgrozimo, pa promijenimo kanal. A takvih slučajeva je sve više, baš kao i snimaka iz noćnih provoda direktora UKC-a.

Je li normalno što je procenat smrtnosti od sepse na UKC-u u stalnom porastu?

Je li normalno što pacijenti skaču kroz prozore?

Je li normalno da svaki dan čitamo iskustva porodilja sa Paprikovca iz kojih je jasno da poslije trauma koje su prošle djecu ili neće rađati ili će ih rađati u NJemačkoj i Austriji?

Je li normalno što penzioner leži u bolnici bez terapije dok mu ljekar ne uzme posljednji dinar od penzije? Uz to, nerijetko traži da dođe porodica «na razgovor», ne bi li uzeo još koji dinar.

Je li normalno da medicinska sestra ne reaguje na pozive teško bolesne žene od 30 godina? (Kladim se da ste čuli slične stvari od sličnih “mučenika” s UKC-a).

Je li normalno da pred odlazak u bolnicu istresamo zadnji dinar iz džepova da bi nas neko uopšte primio i pružio nam ono što nam je zakonom zagarantovano?

Je li normalno to što smo, zarad ovakvih, prestali da cijenimo one divne ljekare i sestre koji su maksimalno posvećeni i koji se, siguran sam, ponekad i sami zapitaju: “Jesam li lud ja koji radim pošteno ili ovi drugi?”

Ljudi, koje radno mjesto, koja pozicija, koja usluga vam je vrijedna toliko da ćutite o svemu ovome?

Iskreno, ni sam nisam siguran na koji način se korupcija u zdravstvu može potpuno iskorijeniti. Ali znam da ako i pred ovakvim slučajevima budemo zatvarali oči, zaslužujemo da nestanemo. I nestaćemo, jer nas nije bilo briga dok su nestajali drugi, od sepse, samoubistva, ili nemanja novca da plate sve prohtjeve onih koji kaljaju ugled časnih medicinskih radnika.

Izvor: Istokrs.com

Mozzart Banner
Nastavite čitati

Trending