Pratite nas

Politika

Budućnost BiH leži u odnosima Srba i Bošnjaka (VIDEO)

Objavio

u

“Duboko kao čovjek vjerujem u riječi Aleksandra Vučića koji kaže da je budćnost BiH i regiona u srpsko-bošnjačkim odnosima, koji će biti zasnovani na razumijevanju i međusobnom uvažavanju”, kazala je Trivićeva i dodala da se mora otvoriti širi dijalog svih strana, pa i sa Šmitom, kako bi se iznašlo rješenje za novonastalu političku krizu.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić kaže da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nije izabran u skladu s pravnim činjenicama, ali on je tu i sa njim, kako kaže, se mora razgovarati, sviđalo se to nama ili ne.

“Ja ne  vidim kako se novonastala kriza može riješiti bez dogovora”, kazala je ona i istakla da je Inckova odluka neprihvatljiva za sve u Republici Srpskoj.

“Šmit je tu i sa njim se mora razgovarati kako bi se riješila kriza”, kazala je ona u rubrici “Bez uvijanja” u Jutarnjem programu BN televizije.

Ona je kazala da je Milorad Dodik pokušao da opoziciju uvuče u svoju poznatu igru kako su svi isti i da odgovornost za loše stanje u Republici Srpskoj prebaci i na opoziciju.

“Bez obzira na pozive Milorada Dodika o prelaznoj vladi, toga neće biti.  To je zatvroena tema i ne vidim potrebu da to pitanje više iko poteže “, kazala je Trivićeva.

Ona je ostala pri stavu da je Dodik odlaskom na sjednicu Predsjedništva i na sastanak sa turskim predsjednikom prekršio skupštinske zaključke.

“Na sastanku sa Erdoganom nije se moglo ništa riješiti”, kazala je Trivićeva i navela da je to bio usputni susret sa članovima Predsjedništva BiH, jer je on došao u privatnu posjetu na svadbu Izetbegovića.

Ona je rekla da vlast mora naći način da izađe iz ove krize, koja je zakočila i BiH i Republiku Srpsku.

“Vlast mora da iznađe rješenje, ako želi, da se izađe iz ove krize”, kazala je Trivićeva.

Ona je rekla da SNSD-u odgovara haos i da zbog toga ne žele da traže rješenje iz ove političke krize.

““SNSD u primarnom haosu zaoštravanja retorike u svom političkom narativu pokušava politički da prrofitira. To je svima jasno”, kazala je ona i dodala:

Ako stranke iz FBiH reći ovo je sada zakovano i ovo mora da prihvatite, a znaju da stranke iz Republike Srpske to neće prihvatiti, a sa druge strane imate Dodika, koji kaže ja neću razgovarati sa Šmitom, ja ne  vidim kako to riješiti”.

Ona je stava da se mora naći kompromisno rješenje.

“Duboko kao čovjek vjerujem u riječi Aleksandra Vučića koji kaže da je budćnost BiH i regiona u srpsko-bošnjačkim odnosima, koji će biti zasnovani na razumijevanju i međusobnom uvažavanju”, kazala je Trivićeva i dodala da se mora otvoriti širi dijalog svih strana kako bi se iznašlo rješenje za novonastalu  političku krizu.

“Samoizolacijom u bilo kojem obliku, političkom,ekonomskom…nećemo ništa dobiti”, zaključila je Trivićeva:

Više u video prilogu;

BN

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SUKOB OPOZICIJE Ovaj put koplja ukrstili PDP i SPS

Objavio

u

Sukob između PDP-a i drugih opozicionih partija ne janjava. Ovaj put na Selakov SPS i Nešićev PDP paljbu je istresla Olivera Nedić, Borenovićeva (jedva) odbornica u Doboju .
– Moram prokomentarisati instant opoziciju, Selaka ovaj put i njegov SPS, ma bježi tamo, kandidata za predsjednika imate, kažete, ma bježi tamo…koliko je vaša opoziciona misija trajala, do prve dobre ponude, koja nadilazi moral, koji niste ni imali.
Ajde bježi tamo interesna skupino. Daleko vam kuća. Sa takvima ni u miru ni u ratu ne treba ništa raditi. Goli interes. Od vas bi i Dodikovci brže doveli do promjena, napisala je Nedićeva
Dodaje i da su ovo blage riječi koje ima i za Selaka i za Nešića i njegov DNS.
– I sama sam mislila da ste bolji i iskreniji nego što jeste. E jesmo naivni, valjda iz potrebe da se nađe način da ove režimske omče skinemo s vrata, jer ne možemo bez šire podrške. Ali, joj, joj. Teško onom ko u vama vidi podršku i ko bilo kakvu iskrenost vidi u SP, DEMOS, DNS, Ujedinjenoj Srpskoj, NDP, SPS…i ako sam kojeg Dodikovog satelita zaboravila, to je zbog “znacaja” na političkoj sceni Republike Srpske, zaključuje Nedićeva.
Podsjećamo, opozicija na izbore ozlazi potpuno razjedinjena, sa nekoliko kandidata opozicije, SPS-ovim, DNS-ovim, HDZ-ovim…

Nastavite čitati

Politika

Informacije prvo stigle iz 4 izvora, sada iz 6 država: Dodik ponovio tvrdnje o PLANIRANOJ OTMICI

Objavio

u

By

Lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ponovio je tvrdnje da su britanske specijalne jedinice imale namjeru da ga kidnapuju i odvedu na nepoznatu lokaciju.

Gostujući na Televiziji “Hepi”, Dodik je, između ostalog, rekao da su ga “iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti”, pritom konstatujući da Republika Srpska “nikad nije imala više prijatelja nego sad”.

On je, takođe, istakao da, prema njegovim riječima, nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije, dodavši da živi na imanju na selu.

Podsjećamo, informacije o navodnom planu otmice srpskog člana Predsjedništva BiH u javnosti su se pojavile još krajem marta ove godine. Dodik je tada tvrdio da je informacije o svojoj navodnoj otmici dobio iz četiri različita izvora, ali nije želio da otkrije ko mu je tako nešto saopštio. Specijalne jedinice, kako je tada govorio, planiraju otmicu “tamo gdje živi, radi ili u pokretu”.

– Kombinovane britansko-američke jedinice imale su i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz moje kuće. Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela – govorio je Dodik u aprilu.

Komentarišući ponovljene tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD da postoji plan njegove otmice, direktor beogradskog Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost, Darko Trifunović, za Srpskainfo kaže da mu sve to liči na “naučnofantastični roman ili jeftini krimić”.

– Prvo je bilo to da su informacije o navodnom planu otmice došle iz četiri izvora, a sada se pominje nekih šest zemalja. Vjerovatno će za par mjeseci tih izvora biti deset ili više. Da neka ozbiljna zemlja i njene specijalne jedinice zaista planiraju tako nešto, zar zaista mislite da bi informacije o takvom tajnom planu curile na sve strane – pita Trifunović.

On smatra da je takva priča “isključivo dio predizborne propagande”, kao i da je Dodik takve informacije i upozorenja, kako tvrdi, jedino mogao da dobije od nekog iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

– Stručnjaci iz MUP uspjeli su, eto, da “provale” tajne planove Britanaca i Amerikanaca, a već četiri godine nisu u stanju da otkriju ko je, naprimjer, ubio Davida Dragičevića ili da riješe neko od brojnih drugih nerasvijetljenih ubistava. Da nije žalosno, bilo bi smiješno – zaključio je Trifunović.

“ZAPAD DESTABILIZUJE REGIJU”

Gostujući na TV “Hepi”, lider SNSD takođe je govorio i o odnosu Zapada prema regionu, ističući da zapadne sile ovaj dio svijeta stalno drže “rovitim”, kao i da se na njega nije smanjio pritisak, već se proširio i na njegovu porodicu. Dodik je izjavio i da stranci neće moći da ga zaustave da pobijedi na predstojećim opštim izborima u BiH. Istakao je da se on bori za Republiku Srpsku, ali da nikoga ne mrzi.

– Ako Srbi nemaju svoju državu, onda će proći kao što su prošli u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu – smatra Dodik.

Nastavite čitati

Politika

Pumpadžije po starom, može im se: Nafta SVE JEFTINIJA u svijetu, u Srpskoj cijene goriva ostaju iste

Objavio

u

By

Cijene goriva u Republici Srpskoj ostaće nepromijenjene ove sedmice.

To za Srpskainfo kaže Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS.

Za narednu sedmicu nema informacija.

Prosječna cijena dizela na benzinskim pumpama u Banjaluci je 3,59 KM, a benzina 3,49 KM.

Cijene su posljednji put povećane prije desetak dana.

Istovremeno, cijena barela brent nafte opala je danas ispod 106 dolara, što se desilo prvi put od maja 2019. godine. Prema trgovačkim podacima, nafta je danas pojeftinila za sedam odsto. Cijena barela za isporuke u septembru je iznosila 105,28 dolara.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending