Pratite nas

Politika

Cijepanje SNSD-a: Nezadovoljni hoće novu stranku do 2022. godine

Objavio

u

Nakon strmoglavog pada rejtinga i promašaja sa izborom Vlade Đajića za pedsjednika banjalučkog SNSD-a, slijedi i cijepanje ove stranke na najmanje dva dijela, tvrde izvori bliski rukovodstvu. SNSD se još od prošlih izbra podijelio na one koji pričaju ono što želi čuti lider stranke Milorad Dodik i koji aplaudiraju kiksevima i lošim odlukama, i na one koji se kreću među građanima i koji jasno vide da će SNSD-u trebati čudo da bi ostali na vlasti nakon 2022. godine.


“Precrtani” Igor Radojičić, kojeg bi većina banjalučkog SNSD-a rado vidjela na čelu gradskog odbora umjesto nedoraslog Đajića, te ministar policije Dragan Lukač, kojeg tek očekuje “precrtavanje”, samo su neki od najistaknutijih snsd-ovaca koji nemaju namjeru potonuti sa brodom, jer nisu ni zaslužni za brodolom, nemaju čvrste veze sa kriminalnim koalicionim partnerima i imaju kakav takav kredibilitet među građanima. Kada se tome dodaju svi ostali članovi rukovodstva SNSD koji vrlo dobro vide buduću putanju stranke u kojoj glavnu riječ vode nesposobnjakovići i ulizice oko Milorada Dodika, za očekivati je da ćemo prije 2022. godine dobiti ne jedan, nego najmanje dva nova SNSD-a, tvrde naši izvori.


Najveći problem nisu samo ulizice i oni koji tvrde da šefove noge mirišu, nego upravo Milorad Dodik i njegova sklonost okruživanja ljudima koji će mu govoriti ono što on želi da čuje. Posebnu ogorčenot kod dugogodišnjih aktivista i osnivača stranke izaziva činjenica da u stranci već neko vrijeme glavnu riječ vode i odlučuju Dodikova djeca i sestrić Vico Zeljković, koji za većinu članstva predstavljaju razmaženu dječurliju čije djelovanje je u veikoj mjeri zaslužno za stanje u kojem se nalazi stranka.

U takvom okruženju, Dodik je već donio niz katastrofalnih odluka, te napravio seriju kikseva i skandala iz kojih nije naučio ništa, jer mu na glupostima uporno aplaudira ergela najbližih saradnika i savjetnika. Zato nastavlja srljanje u teški poraz na narednim izborima, a u SNSD-u raste broj onih koji nisu raspoloženi da potonu zajedno sa šefom i šefovim “saradnicima”.


Sva dosadašnja istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je trend pada rejtinga SNSD-a sve intenzivniji, a kada se na to dodaju bahatost, kriminal i korupcija u javnim ustanovama i nefunkcionisanje institucija i sistema, izgleda da neće proći dugo vremena prije nego što na sceni vidimo neki “novi”, “pravedniji” i “pošteniji” SNSD.

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending