Pratite nas

Politika

CIK da oduzme mandat Antoniću zbog jezika mržnje

Objavio

u

Savez penzionera i potomaka poziva Centralnu izbornu komisiju, da Antoniću oduzme mandat i zabrani učešće na narednim izborima, jer samo oštrim sankcijama može da se zaustavi takvo ponašanje, koje može da ugrozi krhki mir i dovede ponovo do sukoba sa nesagledivim posledicama.

Savez penzionera i potomaka, kao politička organizacija, koja objedinjuje i zastupa interese tri generacije, saopštili su da su veoma zabrinuti sve češćom pojavom jezika mržnje i netolerancije u javnom prostoru, koja najčešće dolazi od lidera stranaka koje su sebi prisvojile pravo da predstavljaju tri naroda u BiH.

“Na žalost njih slijede i kopiraju ostali funkcioneri, ali ono što sve treba da zabrine je da to rade i  najmlađi članovi, treća odnosno, generacija naših unuka”, kaže se u saopštenju i dodaje da je poslednji u nizu istup mladog poslanika SNSD-a  u NSRS, Momčila Antonića, koji je na najprizemniji način, koristeći jezik mržnje i što je najgore, na nacionalnoj osnovi izvrijeđao svog vršnjaka Ivana Begića (PDP), samo zato što pripada drugoj političkoj opciji.

Savez penzionera i potomaka poziva Centralnu izbornu komisiju, da Antoniću oduzme mandat i zabrani učešće na narednim izborima, jer samo oštrim sankcijama može da se zaustavi takvo ponašanje, koje može da ugrozi krhki mir i dovede ponovo do sukoba sa nesagledivim posledicama.

“Pozivamo i nadležno tužilaštvo da postupi u skladu sa zakonom i pokrene postupak da se i sudski sankcioniše  ovo krivično djelo”, kaže se u saopštenju.

Iz ove političke organizacije pozdravili su prvi mjesečni izvještaj o rezultatima rada Gradske uprave, koji je  građanima podnio gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Ocjenjujemo ga, bez obzira na neke propuste, pozitivnim i pružamo mu punu podršku. Podsjećamo odbornike u Skupštini grada da su tu da zastupaju interese građana koji su ih birali, te da podrže sve aktivnosti gradonačelnika, koje idu u korist građana i tako opravdaju njihovo povjerenje čime doprinose afirmaciji svojih stranaka”, kaže se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka, koji vodi Dragutin Ilić.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Trending