Pratite nas

Politika

Ćućun: Namještaj je nabavljen za druge namjene, javnosti će biti blagovremeno obaviještena

Objavio

u

Krivična prijava koju je gradonačelnik Draško Stanivuković predao protiv mene je dio kampanje protiv mene i moje porodice, rekao šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Banjaluka Mladen Ćućun.

Ćućun je za Srpskainfo rekao da će “srušiti” ovu krivičnu prijavu isto kako je, kako kaže, “srušio nezakonito rješenje o njegovoj smjeni”.

– Isto tako će ova krivična prijava biti odbačena, jer nije utemeljena i nema uopšte krivičnog djela. Što se tiče ograde sve je urađeno u skladu sa javnim nabavkama i apsolutna je neistina da je ograda plaćena 120.000 KM. Što se tiče namještaja, Mladen Ćućun nema kancelariju u Vatrogasnom domu niti je ikad imao. Sjedište Civilne zaštite i moja kancelarija se nalazi u Vidovdanskoj BB a ne u Vatrogasnom domu u Lazarevu. Namještaj je nabavljen za sasvim druge namjene a o tome će javnosti biti blagovremeno obaviještena – objasnio je on i najavio tužbu zbog klevete.

Stanivukvić nastavio iznositi optužbe

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nastavio je večeras iznositi optužbe na račun smjenjenog šefa Odsjeka civiljne zaštite Mladena Ćućuna.

-Nevjerovatno, ali Ćućun XIV je ovaj automobil kupio za potrebe vatrogasaca i njihove službe, a koristili su ga članovi njegove porodice. Ovaj automobil, kao i namještaj ići će na licitaciju, a novac će biti vraćen građanima. Ovakvi ljudi više ne mogu biti zaposlenici Gradske uprave, napisao je Stanivuković.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending