Pratite nas

Politika

Čudić nije za uštede u Gradskoj upravi, plata mu preko 3500 KM, ali mu treba i parking karta

Objavio

u

Grad Banja Luka je u prošloj godini dodijelio 18 godišnjih besplatnih parking karata, ali nije poznato koja su lica ili firme dobile te karte. Godišnja parking karta košta 1.000 maraka, što znači da je Grad prošle godine poklonio 18.000 maraka nepoznatim licima i kompanijama.

Dodjeljivanje besplatnih parking karti je definisano Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području Grada Banja Luka.

Grmuša se odrekao parking karte

„Pravo na besplatnu godišnju parking kartu za sve zone imaju gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, šef kabineta gradonačelnika, predsjednik Skupštine Grada, odbornici u Skupštini grada i načelnici odjeljenja. U 2020. godini su svi oni iskoristili pravo na besplatnu kartu“, kazali su za naš portal u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik može dodijeliti 20 godišnjih besplatnih parking karata. Besplatne karte su u novom mandatu dodijeljene svim odborniciama osim Milku Grmuši (PDP) koji se odrekao prava na besplatnu kartu. Takođe, besplatnu kartu nisu uzeli gradonačelnik Banje Luke i šef njegovog kabineta.

Čudić protiv ušteda

Potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić smatra da praksu dijeljenja besplatnih parking karata ne treba mijenjati. Menadžer koji štedi na toalet papiru i koji stoji na portirnici da prebroja radnike bavi se poslom koji ne treba i takav sistem, smatra on, ne može očekivati
napredak.

„Ta ušteda na parking kartama nije značajna stavka kojom bi se mogao uvećati budžet. Govorimo o parking mjestima na kojima gradski funkcioneri parkiraju vozilo zbog obavljanja funkcionerskih dužnosti, a ne o garažama u kojima su vozila cjelodnevno parkirana. Odbornici nemaju službena vozila i vozaca, ali smatram da trebaju imati parking kartu za parkiranje u svim zonama“, kazao je Čudić.

Plata potpredsjednika skupštine grada Banjaluka je bruto preko 6000 KM, što znači da Čudić svaki mjesec na račun primi preko 3500 KM, pa ostaje nejasno zašto mu je toliko potrebna i besplatna parking karta.

Begić poklonio parking kartu

Odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banja Luka Ivan Begić kaže da je besplatnu parking kartu poklonio nekome kome je ona potrebnija nego njemu.

„Nisam ulazio u detalje kada je to u pitanju i zbog čega je tih 20 karata koje ima pravo daa podijeli gradonačelnik. Možda upravo da se iskoristi i omogući pojedincima i organizacijama besplatan parking, naravno ukoliko za tim postoji potreba. Vjerujem da će u svim sferama ići u uštede. Znam da jedna takva karta košta 1.000 KM i da Skupština Grada broji 31 odbornik. Matematika je dalje jasna“, istakao je Begić.

1 Comment

1 Comment

  1. she wolf

    1. Jula 2021. at 9:49

    Od Cudica me nista ne cudi. Davno je dao do znanja da se tu nalazi zbog sebe, ni u kom slucaju zbog gradjana. Fuj!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SDS i PDP traže posebnu sjednicu NSRS zbog sankcija

Objavio

u

By

“Brisel kaže drugačije. Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su kazali da je i BiH uvela sankcije Rusiji. Ako nekome vjerujemo to su predsjednik i premijerka Srbije”, kazao je Stanić.

– SDS će tražiti vanrednu sjednicu NSRS jer smo ovih dana svjedoci izopačenih i lažnih politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, kao i vlasti Republike Srpske, koji tvrde da BiH nije uvela sankcije Rusiji, kazao je predsjendik poslaničkog kluba SDS u Parlamentu Srpske.

“Brisel kaže drugačije. Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su kazali da je i BiH uvela sankcije Rusiji. Ako nekome vjerujemo to su predsjednik i premijerka Srbije”, kazao je Stanić.

On je rekao da to vlast Republike Srpke krije kao “zmija noge”.

“Mi ćemo zajedno sa PDP pokrenuti inicijativu da se održi posebna sjednica NSRS kako bi saznali šta to vlast Srpske krije”, kazao je Stanić,

On je rekao da srpski predstavnici moraju objasniti zašto nisu zatražili vitalni nacionalni interes i zbog čega tvrde da nisu uvedene sankcije.

“Vlast mora da objasni građanima šta to kriju”, kazao je Stanić.

Potpredsjednik NSRS iz SNSD-a Denis Šulić kaže da sjednice NSRS neće biti, jer Republika Srpska nije uvela sankcije niti će to učiniti prema Ruskoj Federaciji.

On kaže da je stav vlasti Republike Srpske da budu neutralna  kada je u pitanju ukrajinska kriza.

Nije komentarisao da li su srpski predstavnici u zajedničkim institucijama znali da BiH uvodi sankcije Rusiji.

Izvor: Rtvbn.com

Nastavite čitati

Politika

PREMLATIO ROĐAKA Kostadinu Vasiću 10 mjeseci zatvora

Objavio

u

By

Kostadin Vasić, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, osuđen je pravosnažno na 10 mjeseci zatvora.

Potvrđeno je to u Okružnom sudu u Bijeljini, gdje je vođen drugostepeni postupak protiv Vasića, nakon što je istu presudu ranije donio i Osnovni sud u Zvorniku.

– U Okružnom sudu u Bijeljini njemu je potvrđena ta presuda od deset mjeseci – rečeno je u Okružnom sudu u Bijeljini.

Novinari su pokušali dobiti i Vasićevu izjavu, ali je on poručio da nema vremena da razgovara, te je prekinuo vezu prije nego što su mu uspjeli postaviti pitanje.

– Ajde, u gužvi sam, nemam kad, vidimo se – rekao je Vasić za Nezavisne novine, a potom prekinuo vezu.

Prema dostupnim informacijama, Vasić je osuđen zbog nanošenja teških povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Kako je već objavljeno, premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Zamjenik ministra nelegalno izdavao cijelu zgradu

Objavio

u

By

Siniša Ilić, zamjenik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH, osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze, otkriva Srpskainfo.

Prema našim saznanjima on je sa partnerom D.V. duži period iznajmljivao sve stanove u jednoj zgradi, ali nije prijavljivao goste.

– Po zakonu svako ko iznajmljuje stan na dan, ili hoteli, moraju prijaviti sve goste. Međutim, oni to nisu radili i nisu plaćali ni poreze ni ostale dažbine – pojašnjava izvor Srpskainfo.

On dodaje, da je policija operativnim radom došla do informacija da vlasnici izdaju stanove, ali da ne prijavljuju goste.

– Sumnja se da su u tim stanovima boravile i krimogene osobe, ali to policiji predstavlja dodatni problem, pošto nisu bili prijavljeni pa se ne može utvrditi ko je sve iznajmljivao stanove i koliko dugo je bio tu – kaže dobro obavješteni izvor Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da su juče podnijeli izvještaje o počinjenim krivičnim djelima protiv  D.V. iz Zvornika zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

– Operativnim radom na terenu su policijski službenici Policijske stanice Zvornik došli do saznanja da je D.V. iz Zvornika pružalo usluge smještaja bez dozvole za bavljenjem navedenom djelatnošću u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i drugo pravno lice  S.I. sa kojim je vlasnik građevinskog preduzeća iz Zvornika – pojasnila je portparol ove Uprave Danijela Madžar.

Zamjenik ministra Ilić se na stupcima crne hronike našao i krajem 2020. godine kada je utvrđeno da je nelegalno organizovao igre na sreću.

Republička uprava za igre na sreću saopštila je, 14. decembra 2020. da su inspektori ove uprave otkrili ilegalno priređivanje igara na sreću na terminalu za elektronske igre, automatima za igre na sreću, kao i neovlašteno priređivanje kladioničarskih igara na sreću u automat klubu u Zvorniku, od strane privrednog društva Šamac, kojem je zbog učinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog.

U registru privrednih subjekata, kao vlasnik iz Šamca naveden je Siniša Ilić, aktuelni zamjenik ministra civilnih poslova, dok su kafe barovi u Zvorniku, Bijeljini, Osmacima i Brčko distriktu registrovani kao vlasništvo tog privrednog društva iz Šamca.

Tada je bio podnesen i zahtjev za njegovu smjenu, ali do nje nije došlo.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending