Pratite nas

Politika

Čudić nije za uštede u Gradskoj upravi, plata mu preko 3500 KM, ali mu treba i parking karta

Objavio

u

Grad Banja Luka je u prošloj godini dodijelio 18 godišnjih besplatnih parking karata, ali nije poznato koja su lica ili firme dobile te karte. Godišnja parking karta košta 1.000 maraka, što znači da je Grad prošle godine poklonio 18.000 maraka nepoznatim licima i kompanijama.

Dodjeljivanje besplatnih parking karti je definisano Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području Grada Banja Luka.

Grmuša se odrekao parking karte

„Pravo na besplatnu godišnju parking kartu za sve zone imaju gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, šef kabineta gradonačelnika, predsjednik Skupštine Grada, odbornici u Skupštini grada i načelnici odjeljenja. U 2020. godini su svi oni iskoristili pravo na besplatnu kartu“, kazali su za naš portal u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik može dodijeliti 20 godišnjih besplatnih parking karata. Besplatne karte su u novom mandatu dodijeljene svim odborniciama osim Milku Grmuši (PDP) koji se odrekao prava na besplatnu kartu. Takođe, besplatnu kartu nisu uzeli gradonačelnik Banje Luke i šef njegovog kabineta.

Čudić protiv ušteda

Potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić smatra da praksu dijeljenja besplatnih parking karata ne treba mijenjati. Menadžer koji štedi na toalet papiru i koji stoji na portirnici da prebroja radnike bavi se poslom koji ne treba i takav sistem, smatra on, ne može očekivati
napredak.

„Ta ušteda na parking kartama nije značajna stavka kojom bi se mogao uvećati budžet. Govorimo o parking mjestima na kojima gradski funkcioneri parkiraju vozilo zbog obavljanja funkcionerskih dužnosti, a ne o garažama u kojima su vozila cjelodnevno parkirana. Odbornici nemaju službena vozila i vozaca, ali smatram da trebaju imati parking kartu za parkiranje u svim zonama“, kazao je Čudić.

Plata potpredsjednika skupštine grada Banjaluka je bruto preko 6000 KM, što znači da Čudić svaki mjesec na račun primi preko 3500 KM, pa ostaje nejasno zašto mu je toliko potrebna i besplatna parking karta.

Begić poklonio parking kartu

Odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banja Luka Ivan Begić kaže da je besplatnu parking kartu poklonio nekome kome je ona potrebnija nego njemu.

„Nisam ulazio u detalje kada je to u pitanju i zbog čega je tih 20 karata koje ima pravo daa podijeli gradonačelnik. Možda upravo da se iskoristi i omogući pojedincima i organizacijama besplatan parking, naravno ukoliko za tim postoji potreba. Vjerujem da će u svim sferama ići u uštede. Znam da jedna takva karta košta 1.000 KM i da Skupština Grada broji 31 odbornik. Matematika je dalje jasna“, istakao je Begić.

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending