Pratite nas

Hronika

Ćulum znao da su u gradu “pucači” koji mu mogu nauditi

Objavio

u

Slaviša Ćulum pričao je prije ubistva da mu je poznato da mu neki “pucači” u gradu mogu nauditi, ali nije mario za to, izjavio je Dragan Šipka, svjedok odbrane, na suđenju Siniši Šakiću, optuženom za Ćulumovo ubistvo.

Svjedok je u banjalučkom Okružnom sudu rekao da mu je Ćulum jednom uz osmijeh kazao da zna da, otkad se našao na slobodi, u gradu imaju “neki pucači”, ali da ga za njih boli briga.

Svjedok je napomenuo da mu Šakić nije nikoga pominjao imenom, a poznavao ga je površno i upoznao slučajno nekoliko dana prije ubistva.

On je rekao da je Ćuluma vidio svega četiri ili pet puta, da nisu bili toliko bliski da pričaju o problemima te da ne zna ništa o tome da li je Ćulum nabavljao drogu, a to njemu lično nikada nije dao ili prodao.

Svjedok odbrane je bio i Siniša Jorgić, koji je ispričao da je na dan Ćulumovog ubistva među prvima bio na mjestu zločina jer živi u blizini.

Tog dana, kako je ispričao, on i supruga vraćali su se iz grada i naišli  na Ćulumov automobil koji je bio na putu.

Kako je rekao svjedok, zadnji i jedan bočni prozori su bili razbijen, dok je unutra bio Ćulum i vidjelo se da je mrtav.

“Malo niže bio je automobil njegove majke i nije se moglo proći. Ona je bila izvan sebe” , rekao je Jorgić.

Kako je rekao, komšije koje su bile tu rekle su da su zvale policiju, koja još nije bila došla, pa je on od supruge uzeo telefon i pozvao, a rekli su mu da je patrola krenula.

Ubrzo su došla dva policajca s puškama, a potom je došlo još policije.

Kako je rekao ovaj svjedok, prije ubistva nije viđao ništa neobično.

Na ovom ročištu Šakićeva odbrana je predložila sudu novo DNK vještačenje tragova.

Odbrana smatra da uzimanje nespornog uzorka od optuženog nije ispravno izvještačeno, što dovodi u sumnju cijeli nalaz, a taj prijedlog prihvatio je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

Tokom predlaganja dokaza odbrane tužiteljka Snježana Petković vidno je negodovala te joj je sudija Jukić zaprijetio kaznom od 5.000 KM i rekao da odbrana ima pravo da predlaže dokaze.

Republičko tužilaštvo tereti Šakića da je zajedno s nepoznatom osobom usmrtio  Ćuluma 15. maja 2020. godine, kada su na njega u šumi u Dragočaju  iz  dvije automatske puške ispalili 22 hica.

Nezavisne

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Fočak uhapšen u rafting kampu: Pijan nožem izbo gumene čamce

Objavio

u

Dražo P. iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je u rafting kampu pijan izbušio četiri gumena čamca, te prijetio vlasniku kampa, saznaje “Glas Srpske

Iz Policijske uprave Foča saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je do incidenta došlo u ponedjeljak, te da se osumnjičeni tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, kao i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

– Osumnjičeni se tereti da je na rafting kampu u mjestu Hum kod Foče vlasniku kampa  iz ovog grada pijan uputio ozbiljne  prijetnje po život i tijelo, a zatim je upotrebom oštrog predmeta oštetio gumene čamce za rafting, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 8.800 evra – navedeno je u saopštenju policije.

Dodaju da je osumnjičeni alko-testiran nekon čega je utvrđeno da ima 1,7 promila alkohola u organizmu.

– Kod osumnjičenog je prilikom kontrole pronađen i oduzet nož koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – dodaju iz policije.

Obavješten je tužilac Okužnog tužilaštva  Trebinje koji je naložio da se preuzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Nastavite čitati

Hronika

PRAVILE FIKTIVNE UGOVORE ZA STANARINE POSLANIKA! Podignuta optužnica

Objavio

u

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dobrile Pletikosa i Maje Pletikosa Kolašinac koje su optužene da su sačinjavale fiktivne ugovore o zakupu stanova za poslanike Predstavničkog doma Federacije BiH (FBiH).

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti Dobrilu Pletikosu da je tokom 2013. i 2014. godine, obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sačinila više fiktivnih ugovora, dok je Maja Pletikosa Kolašinac optužena za pomaganje u činjenju krivičnog djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

One su optužene da su na taj način sebi pribavile nezakonitu korist u iznosu većem od 9.000 KM.

Za glavni pretres Tužilaštvo je predložilo saslušanje 11 svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Avaz

Nastavite čitati

Hronika

HOROR U SARAJEVU Taksista osumnjičen da je silovao maloljetnicu

Objavio

u

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju 30. juna odnosno prošlog četvrtka.

Maloljetnica je iz Lukavice krenula do grada i pozvala je taksi.

Čim je sjela u automobil, taksista je zaključao vrata i počela je njena agonija, saznaje portal Avaza.

Kada je nesretnu maloljetnu djevojku pustio iz automobila, ona je uspjela nazvati majku i prijatelje.

Taksista je uhapšen.

Izvor: Srpska info

Nastavite čitati

Trending