Pratite nas

Društvo

Direkor Agencije za lijekove: TGT Tehnogas nije uvezao medicinski kiseonik!

Objavio

u

Direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak je u razgovoru za portal Insajder.in istakao da firma TGT Tehnogas Laktaši nije registrovana za promet medicinskog kiseonika u BiH.

„Po mojim saznanjima i saznanjima Agencije, oni su registrovani za promet medicinskih sredstava. Za promet lijekova nisu. A medicinski kiseonik je lijek“, naglasio je Zolak.

Direktor Agencije za lijekove BiH ističe da je u ovom slučaju neophodno razlučiti dvije stvari.

„Jedno je kada je firma registrovana kao nosilac dozvole ili registracije nekog lijeka. To može da bude bilo koje pravno lice. Znači jedan čovjek ili firma može da pronađe neki lijek bilo gdje u svijetu, dobije potrebnu dokumentaciju, podnese Agenciji zahtjev za registraciju tog lijeka i on će ako ispunjava osnovne uslove dobiti registraciju lijeka i biće nosilac dozvole. U ovom slučaju nosilac dozvole za medicinski kiseonik jeste TGT Tehnogas, ali taj TGT Tehnogas nije registrovan za promet lijekova, samim tim i medicinskog kisika“, poručio je Zolak.

Direktor Agencije za lijekove BiH podsjeća da veleprometnici imaju obavezu da godišnji uvoz ili potrošnju lijekova dostave Agenciji, te da po njegovim saznanjima firma TGT Tehnogas to nije učinila.

– Veleprometnici imaju obavezu da godišnji uvoz ili potrošnju lijekova dostave Agenciji. Po našim evidencijama nisu nam prijavili uopšte uvoz, distribuciju i promet medicinskog kiseonika kao lijeka. A to Agencija svake godine dobija od veleprometnika lijekova i onda objavljuje kao javni dokument o potrošnji i javni dokument o registraciji svih lijekova, a javni dokument je i registracija veleprometnika lijekova“, zaključio je Zolak.

Insajder.in

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending