Pratite nas

Politika

“Đajić je NAJVEĆI POKLON OPOZICIJI” Stanivuković oštro odgovorio SNSD na plan o njegovom opozivu

Objavio

u

FOTO: Srpskainfo

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Vlado Đajić najavio je u subotu uveče da će zatražiti opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji mu je ekspresno odgovorio – jedva čekam.

protesti koje je organizovala opozicija, a među kojima se nalazio i Stanivuković, rekao da će biti zatražen njegov opoziv, ali i da će pokrenuti peticija za smjenu gradonačelnika.

Stanivuković na ovo odgovara da nema potrebe da se bilo ko krije iza naroda i da ako žele da pokrenu pitanje njegovog opoziva to mogu i da učine jer SNSD ima većinu u Skupštini grada Banjaluka.

– Ja ih pozivam, provociram, izazivam, zovem, priželjkujem, očekujem i hoću odmah da krenu u opoziv. Prozivam i pozivam i Đajića i lidera SNSD, Milorada Dodika i ministra zdravlja Alena Šeranića i sve te ljude uključene u aferu „kiseonik“, ali i sve druge koji misle da me treba smjeniti, neka odmah sada u oktobru pokrenu moj opoziv – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da je sramotno da niko iz SNSD nije shvatio poruku građana Banjaluke sa zadnjih izbora kada su izgubili poziciju gradonačelnika.

Stanivuković ističe da ako SNSD nakon 365 dana treba dodatna potvrda da im građani Banjaluke ne vjeruju, slobodno neka pokrene pitanje njegovog opoziva jer će ovaj put imati još gori rezultat po njih.

– Doživjeće još veći debakl u Banjaluci nego u novembru prošle godine. Jedva čekam. To će im ujedno biti velika potvrda i za izbore naredne godine da nemaju nikakve šanse – istakao je Stanivuković.

On pita zašto peticija? To je po njemu znak da SNSD nema hrabrosti jer, kako tvrdi Stanivuković, peticija ne vrijedi ništa jer nema nikakvu snagu. Postoji način, kako ističe on, kako se kreće u opoziv.

– Oni kroz Skupštinu to mogu jer imaju većinu, ali će na kraju narod dati konačni sud – kaže Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da je Đajićeva izjava skretanje pažnje, ne samo sa protesta koji su se desili preksinoć u Banjaluci, već i sa afera koje potresaju Srpsku, a čiji su akteri najviši funkcioneri SNSD.

Stanivuković kaže da tu prevenstveno misli na aferu „Kiseonik“ koja je najveća i zbog koje, tvrdi on, Đajić treba da ide u zatvor.

– Frapantno je da je Đajić preksinoć na javnom servisu priznao da posljednjih nekoliko decenija koriste tehnički kiseonik, a ne medicinski. Đajić je najveći Dodikov poklon opoziciji, ali i najveća šteta za UKC, Republiku Srpsku i zdravstvo. S jedne strane sam zahvalan Dodiku na tom poklonu, dok sam s druge strane tužan. Zahvalan sam mu jer je takvog čovjeka dao opoziciji, ali je žalosno što je takvog čovjeka dao zdravstvu, Srpskoj i zdravstvenim radnicima – naveo je Stanivuković.

On dodaje da vlast pokušava video-snimcima i zapisima, da skrene pažnju sa afera.

– Sada je na potezu isključivo tužilaštvo jer smo mi sve dokaze pribavili i predali im u ruke – ističe Stanivuković.

Portparol PDP, Anja Petrović, ističe da je postalo smiješno čuti da SNSD pominje peticije, jer su građani videli koliko im je bila “uspješna” ona od prije dva mjeseca, „kada nisu uspjeli obezbijediti ni da njihovo članstvo potpiše“. – Znamo da bi oni, da su mogli, pokrenuli opoziv gradonačelnika Banjaluke davno, ali su svjesni svoje nemoći. Sada, neka pokrenu, jedva čekamo. Jedva čekamo, što bi se narodski reklo, da ih pometemo – istakla je Petrovićeva.

(Srpskainfo)

Politika

SUKOB OPOZICIJE Ovaj put koplja ukrstili PDP i SPS

Objavio

u

Sukob između PDP-a i drugih opozicionih partija ne janjava. Ovaj put na Selakov SPS i Nešićev PDP paljbu je istresla Olivera Nedić, Borenovićeva (jedva) odbornica u Doboju .
– Moram prokomentarisati instant opoziciju, Selaka ovaj put i njegov SPS, ma bježi tamo, kandidata za predsjednika imate, kažete, ma bježi tamo…koliko je vaša opoziciona misija trajala, do prve dobre ponude, koja nadilazi moral, koji niste ni imali.
Ajde bježi tamo interesna skupino. Daleko vam kuća. Sa takvima ni u miru ni u ratu ne treba ništa raditi. Goli interes. Od vas bi i Dodikovci brže doveli do promjena, napisala je Nedićeva
Dodaje i da su ovo blage riječi koje ima i za Selaka i za Nešića i njegov DNS.
– I sama sam mislila da ste bolji i iskreniji nego što jeste. E jesmo naivni, valjda iz potrebe da se nađe način da ove režimske omče skinemo s vrata, jer ne možemo bez šire podrške. Ali, joj, joj. Teško onom ko u vama vidi podršku i ko bilo kakvu iskrenost vidi u SP, DEMOS, DNS, Ujedinjenoj Srpskoj, NDP, SPS…i ako sam kojeg Dodikovog satelita zaboravila, to je zbog “znacaja” na političkoj sceni Republike Srpske, zaključuje Nedićeva.
Podsjećamo, opozicija na izbore ozlazi potpuno razjedinjena, sa nekoliko kandidata opozicije, SPS-ovim, DNS-ovim, HDZ-ovim…

Nastavite čitati

Politika

Informacije prvo stigle iz 4 izvora, sada iz 6 država: Dodik ponovio tvrdnje o PLANIRANOJ OTMICI

Objavio

u

By

Lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ponovio je tvrdnje da su britanske specijalne jedinice imale namjeru da ga kidnapuju i odvedu na nepoznatu lokaciju.

Gostujući na Televiziji “Hepi”, Dodik je, između ostalog, rekao da su ga “iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti”, pritom konstatujući da Republika Srpska “nikad nije imala više prijatelja nego sad”.

On je, takođe, istakao da, prema njegovim riječima, nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije, dodavši da živi na imanju na selu.

Podsjećamo, informacije o navodnom planu otmice srpskog člana Predsjedništva BiH u javnosti su se pojavile još krajem marta ove godine. Dodik je tada tvrdio da je informacije o svojoj navodnoj otmici dobio iz četiri različita izvora, ali nije želio da otkrije ko mu je tako nešto saopštio. Specijalne jedinice, kako je tada govorio, planiraju otmicu “tamo gdje živi, radi ili u pokretu”.

– Kombinovane britansko-američke jedinice imale su i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz moje kuće. Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela – govorio je Dodik u aprilu.

Komentarišući ponovljene tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD da postoji plan njegove otmice, direktor beogradskog Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost, Darko Trifunović, za Srpskainfo kaže da mu sve to liči na “naučnofantastični roman ili jeftini krimić”.

– Prvo je bilo to da su informacije o navodnom planu otmice došle iz četiri izvora, a sada se pominje nekih šest zemalja. Vjerovatno će za par mjeseci tih izvora biti deset ili više. Da neka ozbiljna zemlja i njene specijalne jedinice zaista planiraju tako nešto, zar zaista mislite da bi informacije o takvom tajnom planu curile na sve strane – pita Trifunović.

On smatra da je takva priča “isključivo dio predizborne propagande”, kao i da je Dodik takve informacije i upozorenja, kako tvrdi, jedino mogao da dobije od nekog iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

– Stručnjaci iz MUP uspjeli su, eto, da “provale” tajne planove Britanaca i Amerikanaca, a već četiri godine nisu u stanju da otkriju ko je, naprimjer, ubio Davida Dragičevića ili da riješe neko od brojnih drugih nerasvijetljenih ubistava. Da nije žalosno, bilo bi smiješno – zaključio je Trifunović.

“ZAPAD DESTABILIZUJE REGIJU”

Gostujući na TV “Hepi”, lider SNSD takođe je govorio i o odnosu Zapada prema regionu, ističući da zapadne sile ovaj dio svijeta stalno drže “rovitim”, kao i da se na njega nije smanjio pritisak, već se proširio i na njegovu porodicu. Dodik je izjavio i da stranci neće moći da ga zaustave da pobijedi na predstojećim opštim izborima u BiH. Istakao je da se on bori za Republiku Srpsku, ali da nikoga ne mrzi.

– Ako Srbi nemaju svoju državu, onda će proći kao što su prošli u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu – smatra Dodik.

Nastavite čitati

Politika

Pumpadžije po starom, može im se: Nafta SVE JEFTINIJA u svijetu, u Srpskoj cijene goriva ostaju iste

Objavio

u

By

Cijene goriva u Republici Srpskoj ostaće nepromijenjene ove sedmice.

To za Srpskainfo kaže Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS.

Za narednu sedmicu nema informacija.

Prosječna cijena dizela na benzinskim pumpama u Banjaluci je 3,59 KM, a benzina 3,49 KM.

Cijene su posljednji put povećane prije desetak dana.

Istovremeno, cijena barela brent nafte opala je danas ispod 106 dolara, što se desilo prvi put od maja 2019. godine. Prema trgovačkim podacima, nafta je danas pojeftinila za sedam odsto. Cijena barela za isporuke u septembru je iznosila 105,28 dolara.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending