Pratite nas

Politika

Dodik gradi vilu od preko 2.000 m2 u centru Banjaluke

Objavio

u

Milorad Dodik, na kraju političke i košarkaške karijere, gradi kuću, od preko 2.000 m2, u Banjaluci. Vila već ubrzano niče kod parka Mladen Stojanović, piše Vasković.

1. Milorad Dodik je od 1998. godine, kada je prvi put postao premijer, jedan od vodećih političara u BiH, a, od tada do danas, osamnaest godina (petnaest posljednjih u kontinuitetu zla) apsolutni gospodar Republike Srpske.

2. Za sve to vrijeme, Dodik nikada nije živio u Banjaluci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile. 

3. U pomenutih osamnaest, (odnosno petnaest u kontinuitetu zla koje sprovodi), Dodik je sagradio i kupio mnoge vile, penthause i stanove za sebe u raznim dijelovima svijeta, od Portoroža/Pirana, Kipra, preko Sankt Peterburga, pa sve do Moskve; Tu su, naravno, Beograd i Novi Sad kao nezaobilazne destinacije, ali nikada nije imao “kućni prag” u Banjaluci. Sve je to kupljeno, sagrađeno, parama otetim od naroda.

4. Sada je odlučio da to gradi u Banjaluci, pa je otpočeo zidanje ogromne vile kod parka Mladen Stojanović (na kraju slijepih uličica Bože Varićaka i Janka Veselinovića).

5. Vila će, prema mojim izvorima bliskim Dodiku, imati tri sprata; odnosno, podrum, prizemlje i tri sprata.

U podrumu će biti izgrađeno košarkaško igralište, da bi Dodik mogao da koji put ubaci loptu u koš; Ništa prejako, da ga ne bi presjeklo preko leđa.

6. Dimenzije košarkaškog terena su 28×15 metara; To je igralište koje mora biti udaljeno dva metra (sa svake strane) od bilo koje barijere, među kojima su i klupe za rezervne igrače.

7. Kako Dodik ima mnogo rezervnih “igrača” listom kriminalaca, očekivano je da dimenzije njegovog ličnog, kućnog, košarkaškog igrališta budu 30×17 m.

Praktično to znači da će podrum biti ukupno 510 m2. Toliko će, u najmanjem, biti i prizemlje i sva tri sprata, pa se dođem do računice kako Dodik gradi kuću od, najmanje, 2.040 m2 upotrebljive površine.

Nije loše za nekog sa platom od svega 5.000 KM. 

8. Naravno, kuća se ne gradi na Dodikovo ime, ali se zida, i to dosta brzo, za njega.

Dodik je zaista optimista kada je počeo ovaj najnoviji građevinski poduhvat otetim narodnim novcem, jer je već sada jasno da on u političku penziju odlazi najkasnije u oktobru iduće godine; Jasno je i da političku “penziju” neće provoditi u regionu, već na teritoriji Rusije.

9. U nastavku objavljujem fotografije dvije Dodikove vile u Bakincima, gdje ih ima tri, ali nemam sliku treće.

Vila No 1 u Bakincima (ljetnje izdanje)

Vila No 1 u Bakincima (zimsko izdanje)

Vila No 2 u Bakincima

10. Sada slijedi poznata fotografija njegove vile u Beogradu.

11. Za kraj ove graditeljske priče, koja je sastavni dio Hubrisovog sindroma od kojeg Dodik pati već decenijama, fotografija njegove, moram to priznati, izvrzno izgrađene vile na Slovenačkom primorju.

Ova se nalazi između Pirana i Portoroža.   

Piše: Slobodan Vasković

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending