Pratite nas

Politika

DODIK IMENOVAO ĐAJIĆA Promjena na čelu Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Radojičić ne napušta stranku

Objavio

u

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Predsjednik SNSD Milorad Dodik, izjavio je danas da je raspustio Gradski odbor Banjaluka i imenovao novog privremenog predsjednika GO Vladu Đajića.

Danas za za predsjednika GO imenovao Vladu Đajića, čija će dužnost biti da rekonstruiše gradsku organizaciju. Raspušten je GO Banjaluka, privremeni novi odbor je formiran i imaće zadatak da pripremi sa novom strukturom izbore rekao je Dodik.

Istakao je da se na ovaj korak odlučio zbog toga što je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima.

– Ovo je rezultat činjenice da smo izgubili mjesto gradonačelnika, ali naša partija je i dalje jaka i spremna da obezbjedi svoje dalje jačanje. Izbor gospodina Đajića je zato što je ugledan i vodi UKC, na usluzi je svim ljudima i pomaže ovom gradu u Republici Srpskoj i istinski pripada SNSD. U Gradski odbor ući će i svi naši odbornici iz Banjaluke, poslanici, ministri, značajan broj odgovornih ljudi – rekao je Dodik.

Istakao je da na sljedećim izborima očekuje najmanje 40 odsto podrške.

– Značajno nam je da usmjerimo sve kapacitee u pogledu dobijanja Banjaluke. Očekujem 40 odsto podrške na sljedećim izborima – rekao je Dodik.

Istakao je da će Vlado Đajić i ostali članovi GO biti oni koji će unijeti novi politički duh Banjaluke.

Direktor UKC Vlado Đajić, zahvalio se na ukazanom povjerenju.

– SNSD je garant očuvanja RS i to je motiv što sam danas ovdje – rekao je Đajić.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je rekao da nisu tačni navodi da bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić napušta stranku.

– Teško smo podnijeli činjenicu da Radojičić nije pobjedio kao jedan od naših najjačih kadrova. Činjenica da je dao nesumljiv doprinos ovom gradu, a imao je takav rezultat. Nije najavio da napušta SNSD. Za Igora sam tražio jedno adekvatno angažovanje, koje podrazumijeva i njegovu želju i opredjeljenje. On želi da se što manje pojavljuje u javnosti i ja ga razumijem. On ostaje član ove partije, ništa se tu ne mijenja – rekao je Dodik.

Komentarišući stanje u stranci i odnos sa opozicijom, Dodik je istakao da nema povlačenja i da SNSD ima jasan cilj. Poručio je da će SNSD „vratiti svoju snagu“.

– Vidim napade na sve ono što mi radimo. Izborni gubitnici koji su imali manje glasova, sebe proglašavaju kao neku buduću vlast, a mi koji smo dobili nesumnjivu podršku kao trebamo da se predamo. Ako želiš da se pokažeš kao uspješan, moraš prvo da se pokažeš kod svojih komšija. Nema predaje i povlačenja – rekao je Dodik.

(Srpskainfo)

1 Comment

1 Comment

  1. bacuska

    6. Februara 2021. at 13:20

    Realno, jedno 20% ćete dobiti, i budite sretni. Kako dr Đajić sve stigne poslanik, direktor UKC, sada i predsjednik GO SNSD Banjaluka.
    P.S. A šta je sa mladmi “kadrovima” seljačinama i krkanima Antonićem i Ilićem itd…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SALKIĆ ŽELI DA REPUBLIKA SRPSKA PROMIJENI IME! ” Snovi o dvije srpske države na Balkanu samo snovi”

Objavio

u

Republika Srpska nije dobra ni za Srbe ni za Srbiju, jer predstavlja direktnu poveznicu bosanskih Srba, ali i Srbije, sa onima koji su presuđeni za udruženi zločinački poduhvat i genocid.

Kazao je ovo potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić kao odgovor članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– Posebno zbog činjenice što današnje političke vođe bosanskih Srba insistiraju na provođenju ideja i ostvarenju neostvarenih ratnih ciljeva o ujedinjenju bosanskih Srba i Srbije u jednu državu. Ovo je sasvim dovoljan razlog za poduzimanje aktivnosti svakog savjesnog državljanina BiH da se ovakve retrogradne snage demokratski poraze i pošalju u prošlost, tamo gdje borave i njihovi ideolozi – poručuje Salkić.

Dodaje kako snovi o dvije srpske države na Balkanu su bili i ostaju samo snovi, a “dio Bosne i Hercegovine koji se neopravdano zove RS nikad neće biti ništa drugo do Bosna i Hercegovina”.

On ističe da ako se šta treba mijenjati onda je to ime entiteta.

– Zbog činjenice da je naziv entiteta izvor sistemske diskriminacije, kršenja ljudskih prava i sloboda građana ovog entiteta koji nisu Srbi pravoslavci. Sve dok postoji ovakav naziv entiteta Bošnjaci, Hrvati i svi drugi građani koji nisu Srbi biće diskriminisani i neće moći ostvariti svoja prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine. Naša je obaveza da zagovaramo i radimo na eliminaciji svih posljedica progona i genocida kao ključnih preduslova za normalizaciju stanja u Bosni i Hercegovini – zaključuje Salkić.

Faktor

Nastavite čitati

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Trending