Pratite nas

Politika

DODIK IMENOVAO ĐAJIĆA Promjena na čelu Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Radojičić ne napušta stranku

Objavio

u

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Predsjednik SNSD Milorad Dodik, izjavio je danas da je raspustio Gradski odbor Banjaluka i imenovao novog privremenog predsjednika GO Vladu Đajića.

Danas za za predsjednika GO imenovao Vladu Đajića, čija će dužnost biti da rekonstruiše gradsku organizaciju. Raspušten je GO Banjaluka, privremeni novi odbor je formiran i imaće zadatak da pripremi sa novom strukturom izbore rekao je Dodik.

Istakao je da se na ovaj korak odlučio zbog toga što je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima.

– Ovo je rezultat činjenice da smo izgubili mjesto gradonačelnika, ali naša partija je i dalje jaka i spremna da obezbjedi svoje dalje jačanje. Izbor gospodina Đajića je zato što je ugledan i vodi UKC, na usluzi je svim ljudima i pomaže ovom gradu u Republici Srpskoj i istinski pripada SNSD. U Gradski odbor ući će i svi naši odbornici iz Banjaluke, poslanici, ministri, značajan broj odgovornih ljudi – rekao je Dodik.

Istakao je da na sljedećim izborima očekuje najmanje 40 odsto podrške.

– Značajno nam je da usmjerimo sve kapacitee u pogledu dobijanja Banjaluke. Očekujem 40 odsto podrške na sljedećim izborima – rekao je Dodik.

Istakao je da će Vlado Đajić i ostali članovi GO biti oni koji će unijeti novi politički duh Banjaluke.

Direktor UKC Vlado Đajić, zahvalio se na ukazanom povjerenju.

– SNSD je garant očuvanja RS i to je motiv što sam danas ovdje – rekao je Đajić.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je rekao da nisu tačni navodi da bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić napušta stranku.

– Teško smo podnijeli činjenicu da Radojičić nije pobjedio kao jedan od naših najjačih kadrova. Činjenica da je dao nesumljiv doprinos ovom gradu, a imao je takav rezultat. Nije najavio da napušta SNSD. Za Igora sam tražio jedno adekvatno angažovanje, koje podrazumijeva i njegovu želju i opredjeljenje. On želi da se što manje pojavljuje u javnosti i ja ga razumijem. On ostaje član ove partije, ništa se tu ne mijenja – rekao je Dodik.

Komentarišući stanje u stranci i odnos sa opozicijom, Dodik je istakao da nema povlačenja i da SNSD ima jasan cilj. Poručio je da će SNSD „vratiti svoju snagu“.

– Vidim napade na sve ono što mi radimo. Izborni gubitnici koji su imali manje glasova, sebe proglašavaju kao neku buduću vlast, a mi koji smo dobili nesumnjivu podršku kao trebamo da se predamo. Ako želiš da se pokažeš kao uspješan, moraš prvo da se pokažeš kod svojih komšija. Nema predaje i povlačenja – rekao je Dodik.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
1 Comment

1 Comment

  1. bacuska

    6. Februara 2021. at 13:20

    Realno, jedno 20% ćete dobiti, i budite sretni. Kako dr Đajić sve stigne poslanik, direktor UKC, sada i predsjednik GO SNSD Banjaluka.
    P.S. A šta je sa mladmi “kadrovima” seljačinama i krkanima Antonićem i Ilićem itd…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending