Pratite nas

Društvo

Dodik: Javor je moj kandidat

Objavio

u

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da vjeruje da je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor i kandidat građana Prijedora.

Dodik je izjavio novinarima tokom predizbornog skupa u Gomjenici da je tokom lokalne kampanje SNSD prošao čitav grad i da misli da ima „dogovor sa narodom“.

„Ovdje dolazimo sa obrazom, u Prijedoru smo učinili mnogo toga da postane bolji, značajniji i došao sam ovdje da podržim Javora i njegovu ekipu i da kažem da ćemo zajedno raditi na mnogim otvorenim pitanjima koja su važna i koja mijenjaju suštinu života u ovom kraju, a to je auto-put, to je bolnica“, rekao je Dodik.

On je dodao da je danas razgovarao sa investitorima i da je moguće otvaranje jedne fabrike ovdje u Prijedoru koja bi zaposlila 300 do 400 radnika.

„Ali, o tome ne mogu više da kažem osim da je Prijedor grad koji zaslužuje posebnu pažnju i to smo učinili zadnjih godinu i po dana radeći zajedno sa gradskom administracijom na definisanju svih projekata i programa i došli smo ovdje da to nastavimo. Javor je moj kandidat, a vjerujem i građana Prijedora“, poručio je Dodik.

Javor je izjavio da se sa građanima Gomjenice susreo u više navrata, kada su mu ukazali na određene probleme, te da mu je drago što je dio tih problema riješen.

„Posebno mi je drago da smo dio tih problema uspjeli riješiti. Otvoreno je savremeno dječije igralište, u planu je još jedno. Od dvije divlje deponije jedna je uklonjena, a druga je prioritet za rješavanje“, istakao je Javor.

On je dodao da su građani ukazivali na nekoliko ključnih infrastrukturnih problema, kao što je asfaltiranje i rasvjeta.

„Rasvjeta se upravo postavlja u dvije ulice u dužini od 800 metara, a što se tiče asfaltiranja, mjesna zajednica je kandidovala ulice koje su prioriteti i grad je to uvrstio među projekte koji će se realizovati odobrenim sredstvima Vlade Republike Srpske“, rekao je Javor.

On je naglasio da će se lično založiti i da ovdašnji Fudbalski klub „Gomjenica“ dobije ogradu za savremeni teren sa vještačkom travom.

„Odbrana od poplava je prioritet, ne samo mještana Gomjenice, nego i svih građana Prijedora i mogu reći da je pri kraju priprema tendera koji će biti raspisan početkom iduće godine u saradnji sa `Vodama Srpske`. Riječ je o sanaciji korita rijeke Miloševice i Gomjenice“, pojasnio je Javor.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra, a u izbornoj trci učestvuje 14 kandidata. Slobodana Javora kao kandidata SNSD-a podržava još sedam političkih stranaka.

ATV

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Društvo

PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA LIJEČENJE: Mali Vukan na putu ka bolnici u Budimpešti

Objavio

u

By

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljena su sredstva za liječenje devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i on danas putuje na liječenje u Budimpeštu.

Od prije dva mjeseca, od kada se saznalo da i devetomjesečni Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo liječenje potrebno 2,5 miliona evra, pomoć su uputii mnogi humani ljudi, prenosi RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo gotovo u posljednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lijek na svijetu i pobijedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

Prije dva dana na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA” pozivali su za pomoć malom Vukanu, navodeći da je preostalo da se za dva dana prikupi još 360.000 evra.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending