Pratite nas

Društvo

Dodik lično zvao Republičku inspekciju!?

Objavio

u

U Republičkom inspektoratu, u odgovoru koji je potpisala glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, tvrde da su sinoć kada su došli u restoran Agape reagovali jer su vidjeli objave i najave na portalima i društvenim mrežama. Glavni zdravstveni inspektor Milica Matijević zajedno sa još nekoliko inspektora pojavila se u restoranu Agape nešto prije 22 sata a nakon što su gradska inspekcija i komunalna policija izdali riješenje o zatvaranju lokala zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Republički inspektorat smo pitali zašto su se oni pojavili odmah nakon što je Agape dobio kaznu i ko ih je zvao. Pitali smo ih da li su došli po nalogu Gorice Dodik u čijem vlasništvu je pomenuti restoran ili Milorada Dodika i kako je moguće da se republički inspektori pojave odmah nakon što je Agapeu uručena kazna.

Nažalost, sinoć je bio na sceni pokušaj degradiranja republičkih i lokalnih inspektora, uvlačenje državnih službenika u politički vrtlog. Reakcija Inspektorata bila je sa ciljem da se sačuva dignitet inspektora i ove javne institucije“, odgovara Milica Matijević.

Gradska inspekcija je kaznu Agapeu napisala jer je taj lokal  u zastakljeni dio objekta pustio goste. U ovom objektu su tvrdili da je riječ o terasi iako taj dio lokala nije bio otvoren sa najmanje tri strane kako je predviđeno.

Zanimljivo je da je Republička inspekcija ekspresno poništila kaznu o zabrani rada koju je dobio Agape a tom lokalu ostavila samo finansijsku kaznu.

“Podsjećam, u objektu na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja nije postojao zakonski osnov za izricanje mjere zabrane rada, već isključivo za prekršajnu sankciju u vidu novčane kazne, što je i učinjeno. Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti je propisano da se mjera zabrane rada izriče u situacijama kada se ne sprovode zaštitne mjere koje se odnose na fizičku distancu, okupljanje u grupama većim od propisanih i ograničeno radno vrijeme. U skladu sa odredbama Zakona o inspekcijama u Republici Srpskoj, inspektori jedinica lokalne samouprave obavljaju povjerene poslove iz nadležnosti Inspektorata, te ovaj organ ima pravo da vrši kontrolu nad njihovim radom”, tvrdi glavni Republički zdravstveni inspektor Milica Matijević.

Draško Stanivuković, foto Gerila info

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je rekao da je lično on vidio da Agape radi i da je on pozvao komunalnu policiju da vidi o čemu se radi.

Da li je ono bašta? Nije bašta. Da li je sa sve tri strane okruženo? Jeste. Da li radi? Radi. Lično ja uslikao. Lično ja, inspekcija komunalna dolazite. Zatvaraj odmah. Ja vidio, ja pozvao, ja slikao. Tako je sitina. Boli me nepravda. I rekao sam radite u skladu sa zakonom ni po babi ni po stričevima. Rekao sam inspektorima ako se bojite dolazim ja, da mogu ja bih potpisao, samo da ispravimo nepravde koje nas bole.Tako je bilo“, rekao je danas Draško Stanivuković.

Stanivuković je rekao da je nepravedno to da mali ugostitelji ne mogu da rade a da  restoran Dodikove kćerke može.

Republički Štab za vanredne situacije u nedelju je donio odluku kojom se ugostiteljskim objektima dozvoljava rad u baštama, međutim loše vrijeme je ugostitelje spriječilo da otvore bašte.

GERILA info

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Društvo

Banjalučani dobijaju nove parkinge za bicikle

Objavio

u

Banjalučani bi u toku iduće sedmice trebali dobiti nove parkinge za bicikle.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Centra za životnu sredinu je objavljeno da su juče s predstavnikom Grada Banjaluka utvrđivali lokacije za nove parkinge za bicikla.

– Devet kompleta sa po tri vezišta će biti postavljeni na nekoliko lokacija u gradu naredne sedmice – navedeno je u objavi.

Između ostalih, nova vezišta će biti postavljena kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Gradskog pozorište Jazavac, kod rampe za Banj brdo, Doma omladine, te na parkingu parka “Mladen Stojanović”.

Nastavite čitati

Društvo

Radniku na poklon dao auto: Ja sam se izgubio, nisam znao šta ću

Objavio

u

Rasudin Muhić, radnik tuzlanske Mesnice “Brajlović” od svog poslodavca kao ramazanski poklon dobio je automobil golf 5. Ne krije da ga je ovaj gest veoma iznenadio, te je podijelio svoje oduševljenje.

“Bio sam kod kuće, otišao sam s posla kući. Bilo je oko 10 sati. Zalupilo mi je nešto na vrata i ja sam izašao. Pogledam, kad ima nešto, kao neki poklon izgleda. Pogledam iza ćoška, kad direktor. Onda on kaže ‘De, otvori to’. Ja otvorim, kad ključevi od auta. Kaže ‘Ovo ti je za 25 godina'”, prisjetio se Rasudin.

Prema riječime Mirze Brajlovića, vlasnika i direktora mesnice, ideja da obraduje svog radnika došla je prije ramazana.

“Ja i Rasudin se znamo već 25 godina, od prvog dana kad je pošao raditi sa mojim ocem. Njegov trud i rad sam htio da nagradim baš za ramazan, da to bude ramazanski poklon od firme”, kazao je.

Rasudin nije krio oduševljenje neočekivanim poklonom.

“Nisam mogao da vjerujem. Ja sam se izgubio, nisam znao šta ću sad. Za toliko godina dobiti auto od direktora”, ispričao je.

Njegov poslodavac istakao je da vlasnici mesnica, pekara ili bilo koje branše trebaju paziti svoje radnike.

“Da radnik ne ode od njega, da ga nagradi nečim lijepim, da mu obezbijedi bilo šta što mu fali. Nismo svi u mogućnosti da dajemo kule i vile, ali ako imaš sa strane novca podijeli to sa svojim bližnjim”, istakao je, za “Radio Kameleon”.

Rasudin je na posao ranije dolazilo pješke.

“Trebalo mi je malo jače od pola sata da dođem, a jutros sam na posao došao za 10 minuta”, naglasio je.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Trending