Dodik moli Nešića da ne napušta koaliciju – Nešić odlučan da ide do kraja!

U popodnevnim časovima u jednom banjalučkom restoranu došlo je do kratkog sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika i DNS Nenada Nešića. Kako BN TV saznaje Dodik se očito “prekontao”, pa Nešića moli da ne izlazi iz koalicije.

Kako BN TV sazanaje, Nešić koji je nedavno izabran za predsjendika DNS-a, ne misli više da “trpi” udarce od Dodika sa kojim su u vlasti od 2006. godine.

Do sastanka Dodika i Nešića došlo je uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva DNS-a na kojoj će se razmotriti najnovije turbulencije u odnosima sa SNSD-om.

Foto: SNSD

Kako BN TV saznaje Nešić ima većinsku podršku u organima stranke da napusti koaliciju sa SNSD-om i ide u opoziciju, što se moglo čuti javno od jednog broja članova predsjedništva te stranke.

Do najnovijeg sukoba u odnosima SNSD i DNS je došlo prije dva dana kada je Nešić podnio ostavku na direktorsku funkciju u Putevima RS pod pritiskom funkcionera SNSD-a u zgradi Vlade Republike Srpske.

Podsjetimo da je Milorad Dodik nakon opštih izbora 2018. godine pocijepao DNS na dvije stranke i sa funkcija smijenio više kadrova te stranke, uz obrazloženje da nisu dovoljno lojalni.

Javna je tajna da je i na čelo DNS-a, nakon ostavke Marka Pavića, pokušvao da dovede rukovodstvo lojalno njemu.

Nešić je prošle subote izabran na skupštini stranke za predsjednika DNS-a, što mu omogućava da samostalno donosi odluke u interesu stranke.

Hoše li sutra i zvanično biti srušena najdugovječnija koalicija na Balkanu ostaje da se vidi, kao i šta će biti sa kadrovima te stranke koji se nalaze u Vladi i vladinim institucijama i javnim preduzećima ukoliko DNS završi u opoziciji.

BN TV

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.