Pratite nas

Region

Dodik nastavlja udar na Vučića

Objavio

u

Dodik nastavlja udar na Vučića: Biskup Grigorije u “Službenom glasniku vrha SNSD-a”, sa još jednim laživim licemjernim intervjuom kojim bi da se dokopa pozicije Patrijarha SPC-a; Dodik ubijeđen da On treba da upravlja procesima i u Srbiji i u RS/BiH, a da Srbija MORA finansirati pljačke njegovog Režima; Opaka i Opasna “Nikšićka veza”.

1.

Milorad Dodik nastavlja da biskupa Grigorija, kleptomana, kriminalca, bogohulnika, ekumenistu… snažno promoviše za Patrijarha, više se i ne krijući iza pojedinih beogradskih medija.

2.

Stranačko glasilo SNSD-a – banjaluka.net, koji direktno kontroliše najuži vrh SNSD-a, a čiji je formalni vlasnik nešto što se zove “Grape”, prenio je kompletan intervju biskupa Grigorija koji je dao za DW.

Partijski veb bilten nikada to ne bi učinio bez direktnog Dodikovog naređenja.

To je još jedan Dodikov pokušaj (izuzetno nesupješan) da Grigorija promoviše kao budućeg Patrijarha. Uz Dodika, u tom naporu, stoji još nekoliko beogradskih žeton-političara, kao i nikšićki tajkun Miodrag Davidović-Daka.

3.

Prije nego nastavim o Grigoriju, važno je istaći da je Grad Banjaluka, u vrijeme vladavine Igora Radojičića, zaključio niz ugovora sa “Grape”, odreda po principu “direktni sporazumi”, i na taj način snažno finansirao svojevrsni “Službeni glasnik” vrha SNSD-a koristeći ga za lične obračune; Dodikove, primarno, ali i Radojičićeve. (Poznato mi je ko stoji iza “Službenog glasnika SNSD-a”, ali to nije toliko ni bitno za nastavak priče.)

4.

Nakon što je Dodik otjerao Radojičića, pod kontrolom je ostavio pomenuti bilten, koji djeluje direktno po njegovim nalozima: Otud se i Grigorije, odnosno njegov bljutavi, laživi, neiskreni i, nadasve, licemjerni intervju našao kao noseći u “Službenom glasniku SNSD-a”.

5.

“Niko ne smije da radi ono što mu zakoni ne dopuštaju“, potrctaće u svom intervjuu Biskup Grigorije, zaboravljajući da je on, dok je vodio eparhiju zahumsko-hercegovačku, činio sve što zakoni ne dopuštaju – od progona onih koji su ga kritikovali, preko brojnih pljački hercegovačkih preduzeća koje je organizovao i sprovodio, pa sve do davanja Hramova SPC-a pod hipoteke.

6.

Grigorije koji je naredio da se potpisnik ovih redova (zajedno sa sinom), 18.03.2009., kamenuje i na taj način pokuša likvidirati (što sam izbjegli pukom srećom), sada se usuđuje sebe porediti sa ubijenim srpskim premijerom Zoranom Đinđićem i Oliverom Ivanovićem, ubijenim srpskim čelnikom sa Kosova. 

7.

Samo potpuno nečasna osoba, bez ikakvih skrupula, morala i obraza, kao što je Grigorije može se usuditi sebe porediti sa Đinđićem i Ivanovićem; Posebno zbog činjenice da je on taj koji je, hvala Bogu neuspješno, pokušao da organizuje likvidaciju, 18.03.2009. godine, i to na najsuroviji mogući način – kamenovanjem. I ne samo moju, već i drugih koji su mu se našli na putu nezakonitog bogaćenja, pljačke i otimačine.

(U pokušaju moje likvidacije učestvovali su Goran Durić, Grigorijev blizak rođak i njegov vozač, o čemu sam javnost obavijetio odmah kada se to desilo, ali MUP RS ništa nije preduzeo kako bi Grigorija kaznio. Umjesto toga, nastavili su sa progonom svih koji su mu se zamjerili i to traje do današnjih dana.)

8.

Grigorijev intervju je toliko bijedan da na njega ne vrijedi trošiti riječi, ali ima jedan dio koji vrijedi podvući.

Na konstataciju novinara DW-a da mu se prebacuje što nikada nije kritikovao Milorada Dodika i njegovu vlast, Grigorije kaže da nije tačno da nije kritikovao vlast u Republici Srpskoj. “I Dodika sam više puta kritikovao, pogotovo direktno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom“.

Nevjerovatno je koliko Grigorije otvoreno laže! Nikada nijednu riječ nije izgovorio javno protiv Dodika u periodu od 2006.-2018., koliko je bio na čelu eparhije zahumsko-hercegovačke, sve u vrijeme dugotrajne autokratske vladavine njegovog zaštitnika.

9.

Istina, sasvim je moguće da je Grigorije kritikovao Dodika “U SEBI”, ne izgovarajući riječi, ali i to je malo vjerovatno.

10.

Ovaj detalj pokazuje da je Grigorije došao do idealne faze lažova – slaže, a da i ne zine, što samo rijetkima polazi za rukom!

11.

Dodik i Grigorije su dio jedne vrlo opasnije organizovane grupacije čiji su ciljevi rehabilitacija teško posrnulog DPS-a Mila Đukanovića, autokrate koji je donedavno suvereno vladao Crnom Gorom, sa jedne strane i, što je još važnije, udar na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa druge strane.

12.

Dodik i Davidović su planirali litije u Srbiji, ukoliko bi uspjeli izgurati Grigorija za Patrijarha i na taj način bi pokušali srušiti Vučića.

13.

Sam Dodik ima tri njemu ključna razloga za pokušaje rušenja Vučića u kojima permanentno učestvuje od jula prošle godine i upada ultradesničara u Narodnu skupštinu Srbije, među kojima su bili i pripadnici Zločinačkih organizacija koje kontroliše Režim RS.

14.

Dodik je ubijeđen da je On, a ne Vučić, taj koji treba da upravlja procesima i u Srbiji i u RS, odnosno BiH; Jednostavnije rečeno, Dodik je ubijeđen da je Vožd svih Srba i da mu se Vučić nalazi na putu da to i materijalizuje. 

Poodavno je jasno da Dodik nije pri sebi i da je, njegovim riječnikom rečeno, psihopatološki tip. 

15.

Uz to, Dodik želi da se osveti Vučiću što Srbija odbija da dalje pokriva teške rupe u budžetu RS, koja je u bankrotu, jer je milijardu KM u minusu.

Već sam objavio da je Dodik tražio 350 miliona evra od Viktora Orbana, mađarskog premijera, ali je odbijen.

Dodik je od Orbana tražio da moćna mađarska OTP banka refinansira kreditne obaveze RS za 2021. godinu u iznosu od 570 miliona KM glavnice i 120 miliona KM koje je potrebno u ovoj godini platiti na ime kamata. 

Orban ga je, prema mojim izvorima iz diplomatskih krugova, glatko odbio.

16.

Tako se Dodik našao u najgoroj noćnoj mori, jer nema načina da nađe sredstva da pokrije navedene strašne gubitke i to je drugi, itekako bitan razlog, zbog kojeg je udario svim što kontroliše (uključujući agenturu u Beogradu) na Vučića, ne bi li ga ucijenio da Srbija nađe načina da refinansira stotine miliona KM, koje su Dodik i njegovi satrapi bukvalno pokrali. Među tim satrapima je i Biskup Grigorije.

17.

Bitna je i “Nikšićka dimenzija” saradnje Dodika i tajkuna Davidovića, koji će se pojaviti na lokalnim izborima u Nikšiću (14.03.2021. godine) sa svojom nedavno osnovanom strankom pod imenom “Narodni pokret”.

18.

Nikšić je rodno mjesto Mila Đukanovića, ali njegova DPS i njeni koalicioni partneri, prema posljednjim istraživanjima, osvojiće izuzetno mali broj odborničkih mjesta u skupštini tog grada na izborima koji će se održati 14.03.2021.

19.

Daka, Dodik i Đukanović su dogovorili da tajkun izađe na izbore sa svojom partijom kako bi otkinuo dio srpskih glasova od crnogorskog DF-a, najvećeg favorita predstojećih izbora i naprave vladajuću koaliciju u Nikšiću. 

Ujedno žele da poraze i pokret “Ne damo Nikšić” na čijem čelu je Gordana Radović, savjetnica za ekonomska pitanja crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, koji nije želio da pristupi Davidovićevoj stranci.

Nije uopšte začuđujuće Dodikovo ponovno približavanje Đukanoviću: Pad DPS-a sa vlasti u Crnoj Gori (30.08.2020.) najviše je štete nanio upravo SNSD-u i SDA Bakira Izetbegovića. 

Građani BiH su na rezultatima izbora u Crnoj Gori naučili da olovkom mogu srušiti autokrate, pa je kao direktna posljedica pada DPS-a, uslijedio težak poraz Dodika u Banjaluci i Bijeljini, a Izetbegovića u svim većim gradovima Federacije BiH, na lokalnim izborima u BiH, održanim 15.11.2020. 

Region djeluje po sistemu spojenih posuda i to je nepromjenjivo. 

20.

Dodik je već pomogao Daki za izbore, dajući mu milion KM, a, kako sam ranije objavio, čak je namjeravao da kupi jednu lokalnu TV stanicu u Nikšiću, kako bi dodatno pomogao Davidoviću, ali je u tome spriječen. (nastaviće se)

Autor: Slobodan Vasković

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Igra vatre: Novi “non peper” poguban po Srpsku!

Objavio

u

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje nekih novih karata oko uređenja BiH u javnost je danas plasiran novi predlog iscrtavanja granica na Balkanu,a koji je poguban za Republiku Srpsku!

Ovih dana zatrpani smo “non peperima” nezvaničnim dokumentima o prekrajanju zapadnog Balkana, s akcentom na Bosnu i Hercegovinu. Igra “non peperima” može da se pretvori u opasnu rabotu “igru s vatrom” i da bude povod nekog novog isceniranog oružanog sukoba.

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje novih karata oko uređenja BiH u javnost je danas plasiran novi predlog iscrtavanja granica na Balkanu, koji je poguban po Republiku Srpsku, 

Po tom strašnom i najgorem scenariju Republika Srpska ne bi postojala.

Predlog nazvan “Non pejper za novu BiH, Savez suverenih i nezavisnih država Bosne i Hrvatske”, a koji je, kako navode, dostavljen na adrese svih značajnih institucija, političkih stranaka, ličnosti i medija Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Evropske Unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj “non pejper” kako navode, je smjernica da se BiH udruži u jednu državnu cjelinu odnosno u jedan “Savez suverenih nezavisnih država Bosne i Hrvatske”.

“Bosna i Hrvatska su ekonomski, kulturno, istorijski itekako vezani. S toga ako treba može se to navesti i dokazati na desetine i stotine pisanih stranica kao prilog”, navodi se u tom dokumentu i dodaje da bi bilo sve transparentno i demokratski od ideje do realizacije stvaranje Saveza BiH predlaže se slijedeće:

– Referendum građana u Hrvatskoj sa tekstom:

”Da li ste za stvaranje Saveza suverenih i nedjeljivih država Bosne i Hrvatske”

– Referendum građana u Bosni i Hercegovini sa tekstom:

1. Da li ste za ukidanje DMS (dejtonskog mirovnog sporazuma) proglašenje istog ništavnim i vraćanje Ustava Republike BiH.

2. Da li ste za stvaranje Saveza suverenih i nedjelijivih država Bosne i Hrvatske.

Savez suverenih država Bosne i Hrvatske bila bi na temeljima antifašističkog opredjeljenja, imali bi svoje državne organe Saveznu Skupštinu, Predsjednika i zamjenika predsjednika Savezne države BiH, Saveznu Vladu, Saveznu Vojsku, Saveznu policiju, što bi se sve drugo definisalo i rješilo kroz savezni Ustav BiH.

Uloga i značaj Saveza za BOSNU

Koja pitanja se rješavaju kada je u pitanju BOSNA (BiH)

– BOSNA bi po automatizmu ušla u EU i NATO

– Pod automatizmom ”i Hercegovina” se briše iz hiljadugodišnjeg naziva države BOSNA

– Stim bi se u potpunosti ukinula klauzula iz vlasti i dominacije “konstitutivni narodi”.

– Nestali bi entiteti, kantoni i tri vjerske nacije, a bila bi jedna Bosanska nacija prema hiljadugodišnjem nazivu države Bosne.

– Što znači Bosanci su svi građani Bosne bez obzira na bilo čije konfesionalno ili neko drugo opredjeljenje.

– Bosna bi postala građanska sekularna država ravnopravnih građana i državljana Bosne.

– Apsolutna vjerska sloboda i svaka druga sloboda u promicanju kulturno historijskih vrijednosti kroz zagarantovano prisustvo i kulturnu promociju i djelovanje nacionalnih manjina.

– U Bosni bi zakonski i temeljni bio državotvorni jezik “Bosanski”, uz prisustvo jezika i slobodi o nacionalnim manjinama u Bosni.

Prema procjeni istraživačkog tima na Referendumu u Bosni i Hrvatskoj bi izašlo i glasalo između 60 i 70 % građana a svoj glas “ZA” bi dalo između 85 i 90% građana.

S toga imate obavezu prema građanima, pokrenite ovu našu inicijativu kako bi uspostavili trajan mir i funkcionalnu građansku državnu zajednicu i kako bi se jednom za uvjek prekinulo rušenje države BOSNE prema etničko vjerskim principima i njihovim kolaboracijskim i secesionističkim snagama koje djeluju u svom rušilačkom pohodu prema BOSNI iz vana.

Bosna nemože opstati u ovakvim konstalacijskim odnosima, režima i konstitutivne vlasti.

Pokušajte zajedno sa građanima promijenuti stanje u ovoj državi”, navodi se u tom papiru i dodaje vrijeme je za drastične promjene.

Ovaj prijedlog potpisuje Senad Bajrić iz Bihaća u ime 10 opštinskih organizacija, koje čine Savez organizatora otpora za Bosansku Krajinu.

Na ovaj prijedlog za sada nema reakcija iz BiH, ali ni iz Republike Srpske koja je ovim prijedlogom faktički izbrisana i poništena!?

(BN)              

Nastavite čitati

Region

Jadransko more se ne smiruje, još četiri zemljotresa

Objavio

u

Više zemljotresa pogodilo je područje Jadranskog mora u samo sat vremena.

Sajt “EMSC” ranije je objavio da je u 14.47 sati 119 kilometara od Splita zabilježen zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali, da bi potom u 15.01 bio zabilježen još jedan jačine 4,1 stepen.

Nakon ova dva uslijedila su još četiri zemljotresa.

Jedan je bio 96 kilometara južno od Splita i bio je jačine 3,3 stepena po Rihteru. Drugi, jačine 4,1 stepen zabilježen je 117 kilometara od ovog hrvatskog grada, dok je treći bio jačine 3,7 stepeni i zabilježen je desetak kilometara sjevernije.

Posljednji u nizu zabilježen je u 15.21 sati i imao je magnitudu 4 stepena po Rihteru, dok je epicentar bio 85 kilometara južno od Splita.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Region

Vraćen krst koji je danas ukraden sa spomenika Stefanu Nemanji

Objavio

u

Vraćen je krst koji je ranije danas ukraden sa spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, javio je “Sputnjik”.

Mediji su ranije prenijeli da se incident se dogodio oko 16.00 časova, a očevici pretpostavljaju da je u pitanju bio migrant.

Djevojka koja se zatekla na licu mjesta rekla je da je muškarac prvo kružio oko spomenika, a potom je krenuo da čupa dio krsta.

“Videli smo da nešto pokušava da slomi. Bilo je ljudi okolo, on je otkinuo deo krsta. Odmah je neko viknuo: `Šta radiš to?`, a on je krenuo da govori: `Aj em sori`. Tada su dvojica momaka krenula ka njemu i on je počeo da beži”, rekla je djevojka.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdili su da se intenzivno traga za počiniocem.

Nastavite čitati

Trending