Pratite nas

Politika

DODIK: Neću podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija BiH igra u Banjaluci

Objavio

u

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da navija za Srbiju i da bi dolazak reprezentacije BiH u najveći grad Srpske bio događaj visokog rizika.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da on navija za reprezentaciju Srbije, te da utakmice fudbalske reprezentacije BiH ne treba da budu odigrane u Banjaluci, prenosi Mondo.

“Neću podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija BiH igra u Banjaluci ili Mostaru, neka igra gdje hoće, ali nema potrebe da igra u Banjaluci”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, dodajući da uopšte nije bitno ko je personalno na čelu Fudbalskog saveza BiH.

On smatra da bi to bio događaj visokog rizika i da to Republici Srpskoj nije potrebno.

“Ja nisam navijač reprezentacije BiH, nijednog reprezentativnog nivoa, ali kao čovjek u sportu nisam imun od toga da podržim i čestitam dobre poteze i uspjehe”, naveo je Dodik.

On je rekao da navija “za neku drugu reprezentaciju” (Srbije), te da je tome privržen i da se tome raduje.

“Volim kad Srbija pobijedi u bilo kom sportu, i kad se Igokea uključi u 16 ekipa koje su u FIBA Ligi šampiona, a vidim da u dijelu federalnih medija nikada nije bilo nijedne riječi o tome”, naveo je Dodik.

On je potvrdio spremnost da pomogne Košarkaškom savezu BiH i da, ukoliko to i njegove kolege iz Predsjedništva BiH hoće, saniraju finansijske probleme ovog saveza koji iznose nekoliko miliona KM.

“Ja sam spreman da to uradim, košarka treba da se igra i ja u tom pogledu nemam nijedan problem”, rekao je Dodik.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending