Pratite nas

Politika

Dodik preko Episkopa Fotija hoće da zloupotrebi još jednom opoziciju!

Objavio

u

Dodik preko Episkopa Fotija hoće da zloupotrebi još jednom opoziciju, jer na sve načine hoće da slikanjem sa opozicijom Srpske umanji tenzije naroda koje su u poslednje vrijeme sve agresivnije.

Građani u Srpskoj optužuju Dodika i njegovu porodicu za nestanak i iseljenje naroda, kao i veliku pljačku sopstvenog naroda.

Doboj je grad okovan stegama isprepletenih političko-udbaško-kriminalnih veza. Tako je bilo od samog kraja rata, pa sve do dana današnjeg. Tandem Uroš Gostić-Obren Petrović već punih 27 godina vedri i oblači ovim lijepim gradom na Bosni, smještenim između obronaka Ozrena, Krnjina, Trebave i Vučijaka. Glumci su se mijenjali, a režiseri su ostajali isti. Kako Uroš i Obren, tako i njihov dobar prijatelj i saradnik Milorad Dodik. Čak i u vrijeme kada je Dodik govorio sve najgore o Obrenu i SDS-u, saradnja oko kredita, projekata i drugih “poslova” je tekla neometano. Posljednjih godina je narodu samo javno predstavljena ova višedecenijska koalicija, da ne kažemo hobotnica.

Za to vrijeme Dodik je pretvoren u pravi bastion krađe izbora, potpune kriminalizacije svih tokova novca i grad beznađa, podoban samo za “vojnike” Obrena i Uroša. Doboj je sinonim za raspad institucija, nepostojanje vladavine zakona i potpunog moralnog posrnuća.
E u tom Doboju Milorad Dodik sprema novu klopku za opoziciju i

to preko Episkopa Eparhije Zvorničko-Tuzlanskog Fotija.
Ispravno osjetivši da mu kod naroda sve teže prolazi “srbovanje” Dodik je iz petnih žila zapeo da opoziciju uvuče u kolo tobožnjeg “jedinstva”, gurajući ih da se u ljutnji zbog Inckovog idiotskog poteza svrstaju u istu liniju s njim i stanu u istu sliku, ako je moguće svaki drugi dan.


Lisac Dodik je potpuno svjestan da zajedničko sastančenje i slikanje s opozicijom nezadovoljnom narodu, a takvih je velika većina, šalje poruku evo i opoziciji je prihvatljiv Dodik, evo oni prihvataju da je on patriota i staju uz njega da brane nacionalne interese. Svjestan je Dodik i te kako, zato je naredio svim svojim telalima da ne komentarišu opoziciju, nego da pričaju o jedinstvu, a on će svako malo kreirati događaje na kojima će se zajedno slikati. Pa kad Borenović neće zajedno da ruča sa njim, a on ih onda pozove kod Vučića, pa hajde neka kažu neću kod Vučića. Pa kad neće zajedno sa njim kod Šmita, e onda iskoristi posjetu patrijarha Porfirija Doboju pa ih pozovi da se svi zajedno slikate, pa neka kažu neću kod patrijarha.


Lukav je Dodik, svjestan da zajedničko slikanje s njim snažno revoltira opozicione birače i ljude nezadovoljne njegovim kriminalom, i da takve ljude tjera da zaključe da je borba s Dodikom nemoguća i da ih gurne u apatiju. To je njegov jedini cilj i jedina šansa. Da li će opozicija prepoznati Dodikovu igru i naći snage da izbjegne zamku, to je već do njih. Narodu je odavno prekipjelo, a opozicija konačno mora da shvati da nema izgovora za sastančenje i slikanje sa režimom koji je prethodno optužila za težak kriminal i pustošenje Republike Srpske. Što prije shvate da nema tog nacionalnog interesa koji Dodik nije spreman iskoristiti da spasi svoju kožu i svoju vlast, i da je jedini odgovor na sve njegove pozive: hvala, ali ne hvala! tim prije će prestati da budu razočarenje za sve one u Srpskoj koji jasno vide kako ih Dodik voda žedne preko vode. Nacionalni interesi će se najbolje braniti kada o njima budu vodili računa časni i nekorumpirani ljudi- dakle kad Dodik ode s vlasti.

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Politika

Nešić napao Eleka – Sijevale flaše, motke, opšti haos na Jahorini

Objavio

u

By

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending