Pratite nas

Politika

Dodik se žestoko nasukao: Ovo mu nije trebalo sa Vučićem

Objavio

u

– Dodik procijenio da je dovoljno jak da može da igra i ovu utakmicu i da može da se okuša u konkurenciji sa tako velikom značajnom ličnošću kao što je predsjednik Srbije. Mislim da se prevario i da nije trebalo da ulazi u to, što ja lično osuđujem”, kaže Šarović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović nazvao je skandaloznim informacije da se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjendištva BiH, upustio u opasne vode da lobira oko izbora patrijrha i da bude protiv predsjendika Srbije Aleksandra Vučića.

“Informacije koje su i do mene stigle su nevjerovatne i skandalozne. Mislim da ukoliko se potrvrdi, da je to tačno, to bi bilo prvi put da jedan najviši zvaničinik iz Republike Srpske radi protiv predsjednika Srbije i mislim da je to neprihvatljivo kao što je neprihvatljivo na bilo koji način miješati se, a očito da ima indicija da se Dodik umiješao, u izbor patrijarha SPC, koja je  autonomna”, kazao je Šarović u izjavi BN TV.

Mislim da je sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učinio mnogo toga posljednjih godina za Republiku Srpsku.

“Možete imati ove ili one simpatije prema njemu ili odnositi se prema njemu na ovaj ili onaj način, ali kad je u pitanju Republika Srpska direktno je pomagao projekte, održavanje budžeta, koji je u krizi, uz to pomagao kroz različite vidove pomoći opština i gradova…

Šarović posebno naglašava pomoć Srbije kada je u pitanju pandemija virusa korona gdje je Republika Srpska potupno nespremna bila i sa lošom organizacijom bila u kolapsu.

“Zahvaljujući Srbiji i podršci kroz medicinsku pomoć, osoblja i drugo, koliko toliko održalo se ovakvo stanje u zdravstvu”,rekao je Šarović.

“Mislim da ovo treba raskrinkati apsolutno i mislim da nijedan zvaničnik iz RS ne može da radi protiv interesa predsjednika Srbije. Uostalom Dodik je radio i apsolutno i protiv Miloševića, Koštunice, Tadića i evo sada Vučića protiv svakog predsjednika Srbije na ovaj ili onaj način u ovoj ili onoj fazi, ja bi lično volio da se ovo raskrinka i da se vidi šta je prava istina”, kazao je Šarović.

On kaže da je njegova impresija da je Dodik procijenio da je dovoljno jak da može da igra i ovu utakmicu i da može da se okuša u konkurenciji sa tako velikom značajnom ličnošću kao što je predsjednik Srbije.

“Mislim da se prevario i da nije trebalo da ulazi u to. Ja lično osuđujem i vjerujem većina javnosti i to gledam kao građanin, bilo koje uplitanje u stvari bilo koje pa i personalne, susjedne Srbije je neprihvatljivo. Svako iz ove Republike Srpske i zvaničnik treba da poštuje vlast u Beogradu koja je izabrana legalno i da se tako i ophodimo i naravno i sa druge strane da bude isti odnos i da to bude matrica ponašanja našeg prema onima koji predstavljaju maticu Srbiju”, kazao je Šarović.

Za predsjednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića, ovo što Dodik radi je podmuklo, ružno i pokvareno.

“Rušiti predsjednika Srbije na takav način je nedopustivo i to očigledno pristaje čovjeku koji je to radio u prošlosti i koji je mnogo puta prevario ključne ljude nama bratske Republike Srbije. Aleksandar Vučić to nije zaslužio pogotovo nakon velike podrške srpskom narodu i Republici Srpskoj i ljudima koji žive u Srpskoj. Pomagao je i mnoge lokalne zajednice”, kazao je Borenović u izjavi BN TV.

On je mišljenja da je krajnje bezobrazno od strane Milorada Dodika i da je to kontinuitet jedne njegove prevarantske politike prema ključnim ljudima Srbije koji su uvijek bili uz narod RS, a to je radio i radi gospodin Vučić.

“S te strane je važno da se sazna istina o takvom podmuklom djelovanju Milorada Dodika”, kazao je Borenović.

Predsjednik DNS Nenad Nešić kaže da nijedan lider Srba u BiH sebi ne može dozvoliti loše odnose sa predsjednikom Srbije, navodeći da su Srbija i predsjednik Vučić samo činili dobro za Republiku Srpsku.

“Mogu slobodno da kažem da su se na neki način postavili zaštitnički u odnosu na Republiku Srpsku, ali isto tako treba naglasiti da je Srbija velika sredstva uložila u RS i njen razvoj. Tako da vlast koja nema dobre poštene i iskrene odnose sa Beogradom ne zaslužuje da bude vlast u Republici Srpskoj i takva vlast treba da ode sama jer bez obzira koliko se činili blizu izbori svaki dan za Republiku Srpsku je bitan”, kazao je Nešić u izjavi BN TV.

Podsjetimo da je prethodnih dana Milorad Dodik imao više tajnih sustanaka sa nekim sumnjivim poslovnim ljudima, kao i sa pojedinim vladikama SPC na kojim se razgovaralo, između ostalog, o izboru novog patrijarha, ali i o “rušenju” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o čemu smo ranije izvještavali.

(BN TV) 

Politika

Krunić o Ujedinjenoj Srpskoj: Korupcija i kriminal, osobine vodećih funkcionera

Objavio

u

By

Korupcija, kriminal, siledžijstvo: sve su to karakretistike vodećih funkcionera Ujedinjene Srpske, jedne od stranaka vladajuće koalicije, koja očigledno ne preza ni od čega, pa ovakve ljude, bez imalo srama, imenuje na neke od vrlo značajnih pozicija u Republici Srpskoj i BiH – rekao je član Predsjedništva PDP-a i narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Krunić kaže da je malo koju stranku, osim SNSD, potresalo ovoliko afera na koje se javnost zgražala, ali oni ne mare za to, nego samo gledaju kako da uzmu svoj dio plijena u okviru vladajuće koalicije i iz narodnog budžeta, saopšteno je iz informativne službe PDP-a.

“Imenovanje Kostadina Vasića na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo bilo je samo po sebi skandalozno, jer je potpuno jasno da nema potrebna znanja i vještine da rukovodi tom, pokazalo se u prethodnom periodu, izuzetno važnom institucijom. Ako na to dodamo da je Vasić juče pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja svog srodnika, a da će ipak ostati u direktorskoj fotelji, jasno je o kakvom beskrupuloznom i poremećenom sistemu vrijednosti svjedočimo”, poručio je Krunić.

On je podsjetio da je Vasić na poziciji direktora Instituta zamijenio Branislava Zeljkovića, kojem se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja zbog nabavki tokom pandemije virusa korona.

“Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama, kažnjavani zbog nenošenja maski, bolovali i umirali, oni su tražili i nalazili načine kako da se preko te, za čitav svijet i za naš narod, užasne situacije bogate i trpaju novac u privatne džepove. Tokom pandemije respiratori su plaćani po deset puta višoj cijeni od nabavne i tržišne, maske nabavljane za deset feninga, a narodu su ih prodavali po sedam KM. I na sve to, dok je suđenje u toku, Zeljković je nagrađen savjetničkom pozicijom u Civilnoj zaštiti”, podsjeća Krunić.

Kaže da se ne smije zaboraviti ni slučaj Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova, takođe kadra Ujedinjene Srpske:

“Svojevremeno je otkriveno kako se Ilić više od dvije godine bavio ilegalnim priređivanjem igara na sreću, za što je stekao imovinsku korist. Ilić je takođe osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze i takođe nelegalno stekao imovinsku korist. Kada se sve ovo uzme u obzir, može se reći da je Ujedinjena Srpska ogledalo ove vlasti, ogrezle u kriminalu, korupciji, bahatosti i pokvarenluku”, zaključuje Krunić.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

RASIPNIŠTVO: Šest novih stručnih savjetnika stiže u Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Objavio

u

By

Izborna godina ne može proći bez novih zapošljavanja i sistematizacija, što potvrđuje i najnoviji slučaj iz Ministarstva porodice, omladine i sporta koje će dobiti novih šest stručnih savjetnika.

Ovo je predviđeno novom sistematizacijom koja je juče razmatrana i usvojena na sjednici Vlade Republike Srpske, ali je ostalo nepoznato zbog čega je ovom Ministarstvu, na čijem čelu se nalazi ministarka Sonja Davidović, u izbornoj godini potrebno baš šest novih stručnih savjetnika.

Po novom obračunu plata svaki od ovih stručnih savjetnika mjesečno bi trebao imati platu u visini od 2.150 KM, što znači da će do kraja godine samo za njihove plate iz budžeta trebati dodatno da se izdvoji više od 100.000 KM.

Izvor Srpskainfo iz Vlade Republike Srpske tvrdi da je već poznato ko će biti stručni savjetnici za koje je Ministarstvo porodice, omladine i sporta dobilo blagoslov na sjednici Vlade.

– Riječ je o osobama koje su već zaposlene u tom Ministarstvu, ali ne dolaze na posao. Većinu radnih dana angažovani su na poslovima mimo Ministarstva, ali primaju platu kao da su svaki dan na poslu. Po novoj sistematizaciji sada će biti unaprijeđeni u stručne savjetnike, što znači da će imati još veće plate – tvrdi naš izvor iz Vlade Srpske.

Iako je iz Vlade Srpske ranije najavljeno da neće biti dodatnog zapošljavanja, naš izvor ističe da očito za neke uvijek ima mjesta.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta danas nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uputili. Zatražili smo informaciju ko su navedeni stručni savjetnici, koje su njihove reference i zbog čega se baš u izbornoj godini ukazala potreba za angažovanjem dodatnih stručnih savjetnika, piše Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

“ALO, JEDNU STVAR UPAMTI”: Stanić se neprimjereno obraćao novinaru ATV-a

Objavio

u

By

SDS i njeni članovi, nastavljaju sa ustaljenom praksom napada na novinare. Čim pitanja novinara nisu po njihovoj mjeri, postaju agresivni. Ovoga puta, na meti narodnog poslanika SDS-a Miladina Stanića, bio je novinar ATV-a, prenosi ova televizija.

Na pitanje novinara da li i dalje tvrdi da je BiH uvela sankcije Rusiji, iako su to jasno demantovali srpski član Predsjedništva BiH i ruski ambasador u BiH, Stanić oštro odgovara sa rečenicom:

„Većina izjava vašeg voljenog srpskog člana Predsjedništva i vlasnika vaše televizije, su lažne i prevarantske.“

Potom je uslijedio odgovor našeg novinara da mu Stanić lično obraća, nakon čega je on zaurlao:

„Alo, jednu stvar upamti.“

Na Stanićevu rečenicu, reagovali su prisutni novinari, koji su mu skrenuli pažnju da se tako ne obraća.

Redakcija ATV-a najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje funkcionera SDS-a i očekuje od pomenute stranke da se ogradi od ovakvog odnosa njihovog člana prema ovom mediju, a koji sve više postaje uobičajena praksa.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending