Pratite nas

Politika

DODIK ŠOKIRAO JAVNOST: Mogu biti ubijen, EVO KOGA JE OZNAČIO KAO POTENCIJALNOG NARUČIOCA

Objavio

u

Milorad Dodik, lider SNSD-a, kazao je kako će “predstavnici Republike Srpske ići na sjednice državnih institucija samo kada je to u interesu RS”. Naveo je i to kako će tražiti “način da se otklone razlozi zbog kojih srpski predstavnici ne učestvuju u radu sjednica i institucija”. Ponovo je uputio niz kritika i uvreda na račun visokog predstavnika, ali ovaj put i na račun Gabriela Escobara kazavši kako zna da on ima potencijal da naredi nečiju likvidaciju.

Dodikovo obraćanje dolazi nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu je poručio kako se predstavnici RS trebaju vratiti u institucije BiH.

“Nije malo ako predsjednik Srbije kaže da zamoljava ovu strukturu da o tome razmisli”, rekao je Dodik.

Najavio izmjene i dopune zakona koje će omogućiti njihov povratak u institucije i najavio da će o tome razgovarati sa svim faktorima.

“Tek kada se te prepreke otklone onda možemo razmatrati, ali ne vjerujem da će biti pomaka”, rekao je Dodik.

Rekao je kako su spremni da podrže dogovore o izmjenama Izbornog zakona ukoliko to dogovore Hrvati i Bošnjaci (koje je ponovo nazvao muslimanima uprkos tome što su Bošnjaci ustavna kategorija), ali na način i da njima bude odgovaralo, misleći na strukturu Doma naroda FBiH i PSBiH, odnosno izbor delagat iz FBiH.

Ponovio je kako nastavljaju s politikom prenosa nadležnosti i istakao da ne idu ka aktivnostima koje će ugroziti teritorijalni integeritet BiH.

“Pojavljivali su se ovdje lažni Šćepani prije, Schmidt jedan od njih”

Okomio se ponovo na visokog predstavnika Christiana Schmidta kazavši kako će se uvijek baviti njima. Nije poštedio ni Gabriela Escobara, pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za region kao ni opoziciju iz RS.

“Vidjeli smo i ovoga što se lažno naziva visokim predstavnikom kako plačljivim tonom ovih dana nešto govori. Eto vidite da sam interesantan, Dodik me pominje – kaže. Pominjem jer je apsolutno abnormalna, luda situacija u kojoj građanin druge države dolazi ovdje i lažno se predstavlja. (…) Oni smatraju da u BiH žive ludaci čim mogu poslati nekoga tako neartikulisanog i nema legitimitet. (…) Na ovim prostorima bilo je situacija gdje su se pojavljivali lažni Šćepani i on će tako ostati zapamaćen u historiji”, rekao je.

Schmidta je nazvao “luzerom” te rekao da je za Njemačku velika sramota što ga je poslala i podržala.

Istakao je kako bi Inzkov zakon možda i prihvatili da su je uvršteno i to da se kažnjava izgovaranje da je “RS genocidna tvorevina”.

Kazao je kako će prisustvovati sjednicama Predsjedništva BiH, ali da će odlučivati onako kako odlučuje inače.

“Sankcije koje su uvedene, ne predstavljaju ni za koga pa ni za mene sjajnu situaciju. Jasno mi je da politike uvažavanja RS ne prolaze kod njih”, rekao je Dodik kazavši ponovo kako Amerikanci podržavaju Bošnjake.

“Escobar ima potencijal da naredi nečiju likvidaciju”

Osvrnuo se i na Gabriela Escobara. Za Erica Nelsona je rekao da laže i iznio niz tvrdnji o kupovini nekretnina i uzimanju para njega i američkih zvaničnika u Crnoj Gori i BiH.

“Poznajem onog Escobara lično. Mislim da ima potencijal i da naredi da se neko likvidira. U svakom slučaju to ne mora da nas brine (…) Kada sam ga pitao zašto se krši Ustav, rekao je ‘da, možda to jeste u skladu s Ustavom, ali nije s politikama. To ne smijemo dozvoliti”, rekao je Dodik.

Izvor: N1

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

HIT NA TVITERU Gorica “opjevala” Borenovića

Objavio

u

By

Poznato je da ćerka Milorada Dodika Gorica na svom Twitter profilu često komentariše aktuelne političke trenutke, a ovaj put otišla je i korak dalje, pa je lideru PDP-a Branislavu Borenoviću posvetila “pjesmicu”.

– Na proplanku stoji, gdje vjetrić pirka, funte broji i po kosi se dirka – napisala je Gorica Dodik uz Borenovićevu sliku.

Njoj su se pridružili i pojedini tviteraši, pa je tako jedan uz sliku Borenovića sa pivom u ruci napisao:

– Posle toga u birtiju svraća, da svi vide kako funtom plaća. Marke više njemu nisu strast, jer će funtama da osvaja vlast – napisao je ovaj korisnik.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

ŽUSTRA RASPRAVA: Novi cjenovnik karata u javnom prevozu posvađao Stanivukovića i Ilića

Objavio

u

By

Skupština grada razmatra novi cjenovnik karata u javnom prevozu na koji je dostavljen amandman kluba odbornika SNSD, a kojim se predviđa da se poskupljenje finasira iz budžeta Grada.

Amandman je izazvao žustru diskusiju gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića u vezi sa tim da li Grad ima novca ili ne.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da Grad ima određene finansije na koje možemo računati.

– Novi cjenovnik znači 15 odsto poskupljenja, a ne 25 odsto, kako su prevoznici tražili. Grad će na sebe preuzeti troškove karte penzionera, te srednjoškolaca što je 100.000KM mjesečno – rekao je on i dodao da je to maksimalno koliko Grad može da izdvoji.

– Ne možemo pokriti cijene radničke karte. a većim dijelom to pokriva poslovna zajednica. Grad to ne može da pokriva.

Pojedinačna karta bi po novom cjenovniku trebala biti 2.20 KM umjesto sadašnjih 1.80 KM. Pojedinačne karte uzimaju oni koji ne koriste često prevoz. Oni koji koriste češće javni prevoz kupuju mjesečne, a u tom segmentu je Grad dosta poskupljenja preuzeo na sebe – kazao je Ilić.

Naglasio je da ono što se traži amandmanom predstavlja dodatnih 100.000 KM mjesečno.

– To nismo u mogućnosti da izdvojimo. Ovim amandmanom neće biti zaustavljeni protesti prevoznika, sigurno ćemo opet morati uskoro sa prevoznicima pregovarati. Moj prijedlog je da se ne ide sa amandmanima – kazao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da je zbunjen izjavom gradonačelnika. Pitao je da li Grad ima novaca ili nema.

– Vi samo spominjete da ima dosta novca u budžetu, rekordno punjenje budžeta. Kako sada kažete da nema novca? Objasnite to – rekao je on i slična pitanja je uputio i gradskom menadžeru Bojanu Kresojeviću, prenosi Srpskainfo.

– Kada nešto pitate gradskog menadžera da li ima ili nema, može ili ne, sve se završi sa slijeganjem ramenima. Tako je bilo na prošloj Skupštini. Vas nije bilo, a on je samo tako na sve odgovarao – naveo je on.

Smatra da postoji samo jedna izlazak iz problema sa prevoznicima, a to je potpisivanje novog ugovora.

– Svi kažu da je ugovor loš i Grad i prevoznici. Zašto se ne uđe u potpisivanje novog ugovora? Ja znam ko je ugovor potpisao, on ima ime i prezime, ali moj stav je da je ugovor katastrofa. Kakav je to ugovor, koji nama dozvoljava da samo o nečemu glasamo – kazao je Ilić.

Stanivuković je odgovorio da Grad ima pare koje su u decembru planirane za projekte i troškove.

– Ta sredstva su planira u decembru, a ne u maju. Iako imamo dobro punjenje budžeta, problem je što su povećani troškovi za sve planirane projekte. Mi to moramo nadoknaditi i za asfaltiranje ulica, rekonstrukciju mosta, košenje grada – kazao je Stanivuković.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

Milanović poručio da SNSD ZLOUPOTREBLJAVA MALOLJETNIKE: Moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“

Objavio

u

By

Svake druge godine u javnosti se govori da će predizborna kampanja biti prljavija nego ikada, što se u velikoj mjeri do sada obistinilo, ali ova, koja još nije ni počela, već prevazilazi okvire ne samo političke borbe, nego i zdravog razuma.

Rekao je ovo Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka i dodao da  su koncerti koje za, uglavnom maloljetnu publiku organizuje SNSD, do sada neviđena zloupotreba maloljetnika u predizborne svrhe.

– Nakon niza takvih koncerata, koje su estradni menadžeri u pokušaju da budu i političari, organizovali, vrhunac je bio nedavni nastup jedne folk pjevačice koji je preplavio društvene mreže. Na snimku se, pored lascivnog plesa dotične, jasno vide srednjoškolci ispred kojih su ogromne količine alkohola – naglašava Milanović.

Kako kaže, svaki roditelj tinejdžera u Banjaluci može biti zabrinut u vezi sa tim na kakav put politička stranka, koja mora imati i društvenu odgovornost, pokušava da povede njihovu djecu.

– Politička borba između odraslih i zrelih ljudi je jedno, pa makar bila i neargumentovana, ali uvlačenje djece u to, mameći ih alkoholom i nepristojnim izvođenjima, da bi se došlo do kojeg glasa njihovih punoljetnih prijatelja ili poznanika, dno je do kojeg niko nije mislio da se bilo ko u politici može spustiti – poručio je Milanović.

On je apelovao da se preuzme makar minimum odgovornosti i ukine svaki vid zloupotrebe maloljetnika u predizborne svrhe.

– Na kraju, koliko god SNSD koalicioni partneri bili njihovi sateliti koji prate tu neodgovornu politiku, možda nije loše što je najveća stranka u vladajućoj koaliciji odbacila resor prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske kao nevažan i bacila ga jednom od partnera.  Sudeći po njihovom odnosu prema tim stvarima, moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“ – sarkastično je poručio Milanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending