Pratite nas

Hronika

DODIK ŠTITI KUMA KRIMINALCA Poništeno Rješenje kojim se odbija privremeno zadržavanje Kajak terase

Objavio

u

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao nadležni drugostepeni organ, poništilo je Rješenje Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka kojim se odbija privremeno zadržavanje objekta – bašta otvorenog tipa (Kajak terasa) i spis predmeta vratilo prvostepenom organu na ponovni postupak.

Kako navode iz Ministarstva Rješenje je poništeno jer je prilikom donošenja osporenog rješenja došlo do više grubih povreda materijalnih propisa i procesnih zakona.

“Rješenje nadležnog odjeljenja Grada Banjaluka o legalizaciji Kajak terase, očigledno, doneseno je ishitreno, uz niz procesnih nedostataka, i bez potpunog i pravilno utvrđenog činjeničnog stanja”, navode iz Ministarstva.

Kako naglašavaju “došlo je do povrede odredbe člana 5. stav (1) Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji propisuje da nakon podnošenja zahtjeva za legalizaciju, nadležni organ, u ovom slučaju grad Banjaluka, mora izvršiti uviđaj na licu mjesta, što u ovom predmetu nije urađeno”.

“Takođe, bilo je neophodno da se pouzdano i bez greške utvrdi da li je izgradnja spornog objekta započela prije stupanja na snagu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji je donesen u julu 2018. godine, ili poslije, što u ovom slučaju nije učinjeno”, navodi se u saopštenju Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Podsjećamo, Odjeljenje za prostorno uređenje Gradske uprave grada Banjaluka odbilo je 25. februara zahtjev SP “Kajak”, vlasnika Srećka Radišića za privremeno zadržavanje objekta bašte otvorenog tipa.

Hronika

POLICIJA SPRIJEČILA TRAGEDIJU Mahao nožem nasred trga, pa prijetio čovjeku da će ga ubiti

Objavio

u

By

Uznemirujući prizor zatekao je sinoć prolaznike na Trgu republike u Beogradu.

Sinoć je na Trgu republike jedan muškarac izvadio nož i mahao njime, a drugi je vikao na sav glas i tražio pomoć. Muškarac je sve vrijeme vikao da mu je život u opasnosti i da čovjek sa nožem hoće da ga ubije.

Nije poznato zbog čega je došlo do sukoba dva muškarca, ali tragedija je izbjegnuta kada je došla policija i privela čovjeka sa nožem, prenosi Blic.

Cijeli incident je snimljen od strane prolaznika i objavljen na instagram.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Hronika

MILIĆI ZAVIJENI U CRNO: Poginuo dvadesetdevetogodišnji vozač

Objavio

u

Goran S. (29) iz Zvornika poginuo je jutros na lokalnom putu Kušlat – Raševo, u mjestu Donje Raševo, opština Milići. Nesreća se desila oko 07.15 časova kada je ovaj mladić bio za volanom audija, saznaju “Nezavisne“.

“Policijski službenici Policijske stanice Milići su postupili po prijavi i izašli na lice mjesta. Na lice mjesta su upućeni i radnici Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja ‘Sveti Nikola’ u Milićima. Od strane policijskih službenika PS Milići je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovao G.S. a doktor navedene Javne zdravstvene ustanove je konstatovao smrt”, navodi se u saopštenju.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica koji je policijskim službenicima PS Milići naložio vršenje uviđaja i preduzimanje svih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Nastavite čitati

Hronika

SUDAR ŠLEPERA I AUTOMOBILA! Saobraćaj obustavljen

Objavio

u

Ima povrijeđenih u sudaru šlepera i automobila na putu Donji Vakuf-prevoj Komar, zbog čega je na ovom putnom pravcu saobraćaj obustavljen, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona.

Iz kantonalnog MUP-a dodaju da je saobraćaj na ovom putnom pravcu u potpunosti obustavljen.

“Ima povrijeđenih, ali trenutno nemamo više informacija”, rekao je dežurni operativni za “Avaz”.

Nastavite čitati

Trending